Waar overnachten in de Eifel? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Eifel? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

7 april 2021 in Eifel1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante Eifel heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Eifel!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Boutique Hotel Marielle (Bad Münstereifel)

Boutique Hotel Marielle is gevestigd in een 16e eeuws vakwerkhuis en neemt je mee terug naar een tijd die we allemaal alleen kennen uit verhalen. Gecombineerd met een modern, gedetailleerd interieur is het nu een kleine oase van welzijn voor gasten, vrienden en familie. Hier vergeet je de hectiek van het alledaagse leven en geniet je van een moment van rust.. Wil je graag de omgeving verkennen met de fiets? Dan hoef je enkel een fiets te huren bij de uitbaters van het hotel! Meer info en boeken.

  1. Haus Stehlings (Monschau)

Een accommodatie in het hart van de historische oude binnenstad van Monschau? Je verblijf in Monschau kan niet centraler gelegen zijn dan in het huis van Stehlings. Vanuit de meeste kamers zie je Monschau's belangrijkste bezienswaardigheid: het Rode Huis. Het huis ligt aan Stehlings, een smalle, korte geplaveide straat die aan de ene kant direct voor het Rode Huis eindigt en aan de andere kant op het marktplein. In de buurt vind je gezellige cafés en restaurants op het marktplein. Het vakwerkhuis zelf is liefdevol gerenoveerd en voorzien van veel oud meubilair. Meer info en boeken.

  1. B&B Villa Bugau (Monschau)

Laat je verwennen door de gastvrijheid van de uitbaters van de knusse B&B Villa Bugau. Villa Bugau ligt in Monschau en biedt gezellige en moderne accommodatie met een terras en tuin waar je kan ontspannen. Maak je graag eens een daguitstapje? De steden Aken en Spa liggen op zo'n 35 km afstand van de B&B. Meer info en boeken.

  1. Appartementen Haus Barkhausen (Monschau)

In de Appartementen Haus Barkhausen gelegen in Monschau kan je volledig tot rust komen. Het appartement is voorzien van een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser, een open haard, een zithoek met een bank, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche, ... Kortom alles wat je maar nodig hebt. Meer zelfs! De oude meubels en de voorouders aan de muren getuigen van de pracht van het verleden. Je kan na een dagje verkennen ook altijd even ontspannen in de tuin met een barbecue. Of je kan in de omgeving heerlijk wandelen en paardrijden! Meer info en boeken.

  1. Hotel Rodderhof (Bad Neueuenahr-Ahrweiler)

In het historische centrum van Ahrweiler vind je het Rodderhof Hotel dat gerund wordt door een familie. Je overnacht in een comfortkamer die zeer smaakvol zijn ingericht. Wat dit hotel zo bijzonder maakt is dat het beschikt over een eigen wijnkelder. Bij kaarslicht verwennen ze je wel eens met een lekkere fondue en laten ze je verrassen door de diversiteit en kwaliteit van de Ahrwijnen! Het leven is te kort om slechte wijn te drinken. Niet zo'n liefhebber van wijn? Dan kan je ook altijd eens een kijkje nemen in de biertuin. Meer info en boeken.

  1. Dorint Am Nürburgring Hocheifel (Nürburg)

Het Dorint Am Nürburgring Hocheifel is een 4-sterrenhotel en ligt vlakbij de Nürburgring maar geen zorgen.. de kamers zijn geluiddicht! Je geniet hier van de regionale en mediterrane gerechten in het restaurant Fascination dat uitkijkt op de start- en finishlijn van het circuit. Dat maak je ook niet altijd mee!

Een ideale locatie voor wie even een kijkje wil nemen aan de Nürburgring. Het hotel bevindt zich op het schilderachtige platteland van de Hocheifel, en beschikt over de legendarische Cockpit-Bar, een fitnesscentrum en saunafaciliteiten. Vervelen zal je hier in ieder geval niet! Meer info en boeken.

  1. Seehotel am Stausee (Gerolstein)

Dit knusse Seehotel am Stausee ligt aan de oever van een stuwmeer in de groene rand van Gerolstein. Een prachtige omgeving waar je helemaal tot rust kan komen. Je overnacht in moderne kamers met alle faciliteiten die je maar nodig hebt. Hier geniet je elke ochtend van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en daarna kan je eventueel ontspannen in de sauna, het solarium of op het zonnige terras en ligweide! Meer info en boeken.

  1. Der Seehof (Heimbach)

Gelegen in het hart van het "Nationaal Park Eifel", biedt het exclusieve Der Seehof Hotel & Restaurant een hoog comfort, een eigentijds menu en een attente service! Der Seehof biedt een prachtig uitzicht op het meer waarvan je kan genieten op de balkons van je kamer. Graag even relaxen? De saunaruimte bestaat uit een Finse sauna, een stoombad, een solarium en een ontspanningsruimte. Of je kan er ook genieten van heerlijke massages en schoonheidsbehandelingen. Meer info en boeken.

  1. Schloßhotel Kurfürstliches Amtshaus Dauner Burg (Daun)

Bijzonder overnachten? Kasteelhotel Kurfürstliches Amtshaus staat op het terrein van het voormalige kasteel van graaf von Daun, niet ver van de wijngaarden van de Ahr, de Rijn, de Moezel en de Saar. Hier ervaar je de pure natuur te midden van het unieke, vulkanische landschap en de kratermeren van de regio Vulkaneifel en geniet van het prachtige uitzicht op het kleine kuuroord Daun. Het hotel combineert traditie met modern comfort en is ingericht met stijlvol antiek meubilair en na een heerlijke nacht slapen, kan je genieten van een fantastisch ontbijtbuffet, dat zelfs vegetarische en glutenvrije producten bevat.

Het hotel ligt hoog boven de daken van het kuuroord Daun, in het hart van de vakantieregio Vulkaaneifel. Niet ver van de bekende wandelpaden Eifelstein en Lieserpfad en de populaire wijnbouwgebieden van de Moezel en de Ahr maakt dit kasteelhotel een ideale uitvalbasis voor jouw verblijf! Meer info en boeken.

  1. Hotel Eifelbräu (Bitburg)

Het 4-sterrenhotel Eifelbräu in het hart van Bitburg dat is: vers bier, heerlijke wijnen en gerechten, een droombed en een sfeervolle ambiance! Het Eifelbräu Hotel en het Restaurant Eifelstube staan zowel voor het behouden van onze traditie als innovatie en beloven je een onvergetelijk verblijf. In een perfecte brouwersfeer staat het restaurant garant voor een uitstekend aanbod aan eten en drinken. Ontspan in de gezellige hotelkamers met het beste wooncomfort en warme gastvrijheid. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Eifel?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Eifel? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Eifel met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Eifel.

Eifel

Gratis reisgids Eifel downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 14 februari 2023 - Leon Vanbuel

Heeft erg geholpen om onze ´fiets´vakantie te plannen. Stadtkyll is uitverkoren !!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?