Premium

Wandeling langs het vulkaanlandschap bij Gerolstein

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling langs het vulkaanlandschap bij Gerolstein

  • Startpunt: Parking bij het Adler- und Wolfspark Kasselburg
  • Eindpunt: Parking bij het Adler- und Wolfspark Kasselburg
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Onverhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Eifel

In Gerolstein kan je letterlijk door de eeuwen wandelen. Je kan zelfs verder terug in de tijd: toen de vulkanen het landschap vormden. In de Vulkaaneifel stak Moeder Aarde meer dan een handje toe bij de vorming van het landschap.

Talloze vulkaanuitbarstingen modelleerden in het landschap ook nu nog herkenbare vormen. Er zijn niet alleen diverse vulkaantypes te bespeuren in het landschap, je kan bijvoorbeeld ook nu nog met eigen ogen aanschouwen waar duizenden jaren geleden de lava stroomde of hoe gesteenten gevormd werden onder invloed van het geweld van de natuur.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Groepsreis 4-daagse wandelvakantie Vulkaaneifel

Groepsreis 4-daagse wandelvakantie Vulkaaneifel

Een wandelvakantie in de prachtige Vulkaaneifel met verblijf in half pension in een 3* hotel in de bossen. Vanaf dag 1 begeleide wandeltochten met Geert. Reisdata 2024: 10/06 + 30/07/24. Geen toeslag single.

Wandel waar duizenden jaren geleden de lava stroomde

Een grot, een krater en een mooi landschap zijn de ingrediënten van deze wandelroute. Daarbij mag je uiteraard het mooie zicht op Gerolstein niet vergeten. De wandeling start aan de parking van het kasteel Kasselburg. Op deze parking ligt ook de toegang voor het Adler- und Wolfspark Kasselburg.

Vulkaaneifel

Gratis preview Eifel reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Eifel

Ontdek de Eifel via 2 uitgewerkte autoroutes, 4 stadswandelingen en 4 natuurwandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 21 april 2023 - Tanja

Wij hebben de wandeling gedaan rond de vulkaan Kalem. De wegbeschrijving was nauwkeurig. Op het einde was het wat moeilijk om de weg te vinden, maar eigenlijk was het altijd rechtdoor wat de beschrijving ook zei. Daarna zijn we nog even de ijsgrotten gaan bezoeken. Zeker een aanrader om in de Eifel te gaan wandelen.

- 13 september 2020 - Tineke Schutte

Handige site om je in te lezen voor de vakantie

Gratis preview Eifel reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?