De piramides van Gizeh & Cheops in Egypte bezoeken? Tours, info & foto's

De piramides van Gizeh & Cheops in Egypte bezoeken? Tours, info & foto's

4 maart 2021 in Egypte2 reacties

De grootste bezienswaardigheden van Egypte zijn zonder twijfel de piramides. Deze bouwwerken van ruim 5000 jaar oud hebben vele mensen door de eeuwen heen gefascineerd. De piramides waren dan ook voor lange tijd de grootste bouwwerken ter wereld.

In Egypte zijn er zo’n 100 piramides te vinden, al is het exacte aantal niet bekend. De bekendste piramides zijn de piramides van Gizeh, een aantal van de oudste piramides die Egypte kent, maar ook een aantal van de best bezochte piramides. Lees alles over een bezoek aan de piramides.

Voordelig je reis naar Egypte boeken

Ga op reis naar Egypte met Tui, 8 dagen vanaf € 576: Bekijk het aanbod bij Tui

Op vakantie naar Egypte bij Sunweb vanaf € 379 per persoon: Boek bij Sunweb

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de piramides

In de eerste en de tweede Dynastie van Egypte, tussen ongeveer 3150 en 2707 voor Christus, werden de farao’s na hun overlijden in mastaba’s begraven, een rechthoekige constructie met een tunnel.

Nadat er voor farao Djoser in de necropolis Saqqara een mastaba had gecreëerd werd deze later verhoogt met meerdere mastaba’s, waardoor er een trappenpiramide ontstond. Verschillende farao’s lieten hierna een trappenpiramide als graftombe bouwen en perfectioneerden deze langzaam tot de volwaardige piramide.

1.1. Door wie werden de piramides gebouwd?

De piramides werden gebouwd door professionele bouwvakkers en omwonende boeren die de farao hielpen wanneer ze door de periodieke overstroming van de Nijl niet op hun eigen land konden werken. Eerst werd altijd gedacht dat het werk door slaven werd gedaan, zoals de Griekse geschiedschrijver Herodotus had vastgesteld, maar na een archeologische vondst in 2010 van tombes voor de werkers werd vastgesteld dat het om professionele lieden ging.

TIP: Wil jij ook graag een cruise op de Nijl maken? Lees hier alles wat je moet eten over een Nijlcruise.

1.2. Een trap naar de hemel

Hoe er precies te werk werd gegaan voor het bouwen van een piramide is niet duidelijk, maar verschillende bronnen zoals tekeningen uit de twaalfde Dynastie lijken erop te wijzen dat er gebruik werd gemaakt van sledes die over natte klei voortgetrokken worden om de blokken steen te transporteren.

Ook over de grootte van de piramides is men niet geheel zeker. Zo zou de bouw van een piramide begonnen kunnen zijn bij het benoemen van de farao, waarbij farao’s die ouder werden grotere piramides konden krijgen, maar het lijkt erop dat de grootte van de piramide vooral een keuze van de farao was, samenhangend met de grootte van zijn macht en economische bronnen.

Over de keuze voor de vorm van de piramiden zijn ook verschillende theorieën te vinden, waarvan de symboliek als de oerheuvel, waarbij de piramide symbool voor de herleving na de dood staat, en de piramide als een trap naar de hemel, waar de farao zijn plaats in kon nemen tussen de sterren en goden, het meest waarschijnlijk zijn.

Op rondreis door Egypte? Onze compleet uitgestippelde voorbeeldroute + gratis reisgids laat je de mooiste plekjes zien, lees meer.

 1. Veelgestelde vragen over de piramides bij Gizeh

Piramides werden altijd aan de westoever van de Nijl gebouwd, aangezien de westkant de plek voor de doden was. Ze werden gemaakt van lokaal kalksteen waaroverheen een laag van fijn wit kalksteen of graniet geplaatst werd. Ook werden piramides vaak op een ondergrond van kalksteen gemaakt, zodat ze op een stabielere ondergrond stonden. Eerdere piramides werden nog regelmatig op zand gebouwd, waardoor deze piramides vaak minder goed bewaard zijn gebleven.

2.1. De ingang van de piramide lag aan de noordzijde

In de piramides waren gangenstelsels te vinden die naar kleine tombes en geschenkkamers leidden. In de tombe werden de farao’s in grote sarcofagen, welke vaak uit drie lagen bestonden, begraven. Met de farao’s werden vele schatten en objecten begraven die zij in het dodenrijk konden gebruiken. Een aantal daarvan werden in de sarcofaag gelegd, maar de meeste werden in de speciale geschenkkamers tentoongesteld.

2.2. Tegenwoordig zijn alle piramides leeg

Door de eeuwen heen zijn er meerdere grafrovers geweest die de piramides open hebben gebroken en de schatten hebben gestolen. Ook zijn er vele mummies door de geschiedenis heen verdwenen, grotendeels in de 16de en 17de eeuw, toen het poeder van gegruizelde mummies gebruikt werd als medicijnen.

De lichamen en voorwerpen die over zijn gebleven zijn tegenwoordig te vinden in verschillende musea over de hele wereld. Een belangrijk museum met een Oudegyptische tentoonstelling is het Egyptisch Museum in Caïro, waar je onder andere verschillende schatten uit de graftombe van Toetanchamon terug kan zien.

Wil je graag Caïro vanop het water kunnen ontdekken en nog meer van Egypte zien? Dan is een Nijlcruise helemaal jouw ding. Lees meer over de bezienswaardigheden die je tijdens zo'n cruise op de Nijl allemaal kan ontdekken.

2.3. De verschillende piramides van Gizeh

De Piramides van Gizeh zijn de bekendste piramiden van Egypte. De piramides zijn gelegen op het Gizeh Plateau, naast de stad Gizeh, op zo’n 15 kilometer ten zuidwesten van de Egyptische hoofdstad Caïro. De piramides dateren uit de 4de dynastie, de periode die ongeveer tussen 2551 en 2472 voor Christus plaatsvond, en werden zeer stabiel gebouwd waardoor ze zeer goed bewaard gebleven zijn.

2.4. Cheops, Chefren en Mykerinos

Twee van de piramides, de Piramide van Cheops, ook wel bekend als de Grote Piramide, en de Piramide van Chefren zijn de twee grootste piramides gebouwd in het oude Egypte, en de Grote Piramide werd dan ook in de tijd van het Hellenisme tot één van de zeven wonderen van de Wereld benoemd. Het was de oudste van de zeven wonderen, en tegenwoordig is de piramide het enige Wereldwonder uit de Klassieke Wereld dat nog bestaat. Sinds 1979 staan alle piramides van Gizeh op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Klik hier om je Tour naar de Gizeh te boeken vanaf € 43

2.5. De Grote Piramide – de Piramide van Cheops

In de tijd van de vierde dynastie was Gizeh de koninklijke begraafplaats van Memphis, de toenmalige hoofdstad van Egypte. De tweede heerser van deze dynastie, farao Khufu of in het Hellenistisch farao Cheops, liet hier als eerste een piramide bouwen, tijdens zijn regering tussen ongeveer 2580 en 2560 voor Christus.

De piramide, die ook wel de Grote Piramide of de Ekhet Khufu, de horizon van Khufu, werd genoemd, is maar liefst 227,5 breed aan de basis en 137,2 meter hoog. Hiermee was de piramide voor ruim 3800 jaar het grootste bouwwerk ter wereld, totdat rond het jaar 1300 de Lincoln Cathedral (Engeland) met een hoogte van 160 meter werd gebouwd. De piramide kent alleen aan de onderkant nog de gepolijste witte kalksteenlaag, welke verder grotendeels gebruikt is voor andere bouwwerken.

De toegang tot de Grote Piramide ligt in het noorden, op zo’n 17 meter boven de grond. Vijftien meter onder deze originele toegang is echter een andere toegang gecreëerd door grafrovers. In de piramide zijn drie kamers gevonden, waarvan de laagst gelegen kamer nooit afgewerkt is. De Koninginnenkamer en de Koningskamer liggen hoger in de piramide.

Rondom de Grote Piramide liggen verschillende andere gebouwen:

 • Zo lagen aan de oostzijde van de piramide de dodentempel en de daltempel. Ten oosten van de piramide ligt ook de oostelijke begraafplaats. Hier werden de leden van de familie van Khufu begraven.
 • In het zuidoosten zijn drie kleinere piramides te vinden, de zogenaamde Koninginnen-Piramides en een vierde die helemaal afgebroken is. Deze piramides lijken het graf voor koningin Hetepheres I te zijn, de moeder van farao Khufu, evenals de graven van koninginnen Meritites I en Henutsen, twee van de consorten van de farao.
 • Aan de zuidzijde van de piramide zijn daarnaast ook verschillende mastabas te vinden waar priesters begraven werden.
 • Ten westen ligt de westelijke begraafplaats waar andere leden van het koninklijk huis en hoge staatsofficials uit de periode van de vierde tot en met de zesde dynastie begraven werden. Hier ligt ook de tombe van Hemioenoe, de priester en architect waarvan gedacht wordt dat hij de Grote Piramide heeft ontworpen.

Rondom de piramide zijn daarnaast ook verschillende bootgaten gevonden. In het vierde gat werd in 1954 een boot gevonden, verdeeld over ruim duizend stukken hout. De stukken werden aan een botenbouwer gegeven, die de ruim 4500-jaar oude houten Khufu boot heeft kunnen restaureren. De boot wordt nu naast de piramide in een speciaal gebouw tentoongesteld.

2.6. De Piramide van Chefren

De Piramide van Chefren, ookwel de Piramide van Khafre, ligt 160 meter ten zuidwesten van de Grote Piramide. De piramide werd gebouwd door de farao Khafre, de zoon van Khufu, tijdens zijn regering tussen 2558 en 2532 voor Christus. Deze piramide is de tweede grootste piramide van Egypte, met een hoogte van 135,5 meter en een breedte van 210,5 meter aan de basis, maar doordat de piramide op een rots van 10 meter hoog is geplaatst lijkt deze groter dan de Grote Piramide.

Net als bij de andere piramides werd de fijne kalksteenlaag aan de buitenkant van de piramide weggehaald voor andere bouwprojecten. De Piramide van Chefren heeft alleen nog aan de top een deel van de originele bedekking, waardoor de piramide ook duidelijk te herkennen is.

De piramide heeft twee ingangen die naar de tombe van de piramide leiden, één aan de basis van de piramide en één op een hoogte van 11,54 meter. Daarnaast liggen er ook rond deze piramide verschillende bouwwerken, waaronder de dodentempel van Chefren ten oosten van de piramide.

Ook lag er ten zuiden van de piramide een kleinere piramide, waarvan alleen de fundering nog over is. Een processieweg leidt van de dodentempel naar de daltempel van Chefren. Hiernaast ligt de tempel van de Sfinx, evenals de Sfinx van Gizeh zelf. Tussen de tempels liggen nog verschillende andere mastaba’s en uit rotsen gehouwen graven.

Ga jij ook op reis naar Egypte? Download onze gratis reisgids Egypte, met tal van tips en excursies naar de mooiste bezienswaardigheden van het land.

2.7. De Piramide van Mykerinos

De derde piramide is de Piramide van Mykerinos. Mykerinos, of Menkaure in het Egyptisch, was de zoon van Khafra en was ofwel de eerste of de tweede opvolger van zijn vader. Hij lijkt voor ongeveer twee decennia te hebben geregeerd na 2530 voor Christus. De piramide van Menkaure is de kleinste van de drie, met een breedte van 62 meter aan de basis en een hoogte van 108 meter. De piramide ligt ten zuidwesten van de Piramide van Chefren en is de enige piramide waarvan de gehele kalksteenlaag verwijderd is.

 • Ten zuiden van de piramide liggen drie kleine koninginnen-piramides. Deze piramides waren bedoeld voor de consorten van Chefren. De piramides werden niet afgewerkt en van twee van de drie is niet veel over.
 • Van de derde piramide kan met zekerheid gezegd worden dat het graf van Koningin Chamerernebti II was, de zus en vrouw van Menkaure.
 • De Piramide van Mykerinos heeft daarnaast aan de oostkant ook een dodentempel liggen, met daarnaast een processieweg die leidt naar de daltempel van Mykerinos.
 • Iets ten noordwesten van deze tempel ligt ook de tombe van koningin Chentkaoes I.
 1. Sfinx van Gizeh

 • De Sfinx van Gizeh is het grootste en bekendste beeld van een sfinx. Het granieten beeld ligt met de rug naar de piramide van Chefren toe.
 • De Sfinx is 73,5 meter lang, 19 meter breed en 20 meter hoog.
 • De Sfinx heeft het lichaam van een leeuw en het hoofd van een farao.
 • De Sfinx is door de jaren heen versleten door de wind en regenval en is al eeuwenlang zijn neus kwijt.

Het is niet precies duidelijk wanneer de Sfinx gebouwd werd, en er gaan theorieën dat de Sfinx al eeuwen voor de piramides gebouwd werd. Een favoriete theorie is echter dat de Sfinx is uitgehouwen door farao Chefren, nabij wiens tempel en piramide de Sfinx is gelegen. Het hoofd van de Sfinx beeldt waarschijnlijk de farao uit, al lijkt deze gelijkenis meer op het gezicht van Khufu.

 1. Hoe bezoek je de Piramides van Gizeh?

De Piramides van Gizeh zijn het makkelijkst te bereiken van alle piramides van Egypte door de ligging vlakbij Caïro. Zo liggen de piramides maar op 15 kilometer afstand van de Egyptische hoofdstad. Het is dan ook mogelijk om de piramides vanuit Caïro met een taxi of het openbaar vervoer te bezoeken, maar je kan er ook voor kiezen om met een tour mee te gaan.

 1. Hoe bereik je de Piramides van Gizeh?

5.1. Met de taxi

Wanneer je de Piramides van Gizeh op eigen houtje gaat bezoeken kan je ervoor kiezen om een taxi naar het terrein te nemen of met het openbaar vervoer te gaan.

 • In Caïro is de taxi een makkelijke en zeer populaire manier, waarbij je een taxi voor een halve dag kan huren of zelfs kan vragen of ze je rondom het complex vervoeren.
 • Kies in Caïro voor een witte taxi, dit is een standaard taxi met een meter en airconditioning.
 • De zwarte taxi’s zijn oude taxi’s zonder meter of airco en de gele taxi’s zijn prijziger.
 • Stel vóór je de taxi in stapt al een prijs vast met de chauffeur. Het is normaal om tussen de 20 EGP (€1,10) en 39 EGP (€2,20) te betalen voor een taxirit.
 • Het is in Caïro ook mogelijk om met een Uber te gaan. Deze zijn vaak goedkoper.

5.2. Met het openbaar vervoer

 • Vanuit Caïro is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer naar de Piramides van Gizeh te gaan.
 • Dit is nog goedkoper dan met de taxi.
 • Het is hierbij mogelijk om een bus naar de piramides te nemen, zoals bus 355 of 357 vanaf het Egyptisch Museum.
 • Je kan ook de metro nemen naar de halte El-Giza en vanaf daar nog bus 900 of 997 of een minibus te nemen naar de ingang van het complex.
 1. Hoe tickets voor de Piramides van Gizeh kopen?

 • Toegang tot de Piramides van Gizeh kost 200 EGP (ongeveer €11,15). Hierbij krijg je toegang tot het complex en kan je zowel de piramides als de Sfinx bekijken.
 • Wanneer je een kijkje wilt nemen in de Piramide van Cheops betaal je hier 400 EGP (ongeveer €22,35) voor, en om één van de andere piramides te bezoeken betaal je 100 EGP (ongeveer €5,60).
 • Van de kleine piramides bij de Piramide van Cheops kan je de middelste gratis bezoeken.

Voor de Piramide van Cheops zijn een gelimiteerd aantal tickets welke twee keer per dag verkocht worden: om 8u en om 13u. Toegang tot het Museum van de Boot kost 100 EGP (€5,60). Tours en uitstappen naar de piramides kan je online boeken.

 1. De Piramides van Gizeh met een tour bezoeken

Het is aan te raden om de Piramides van Gizeh met een tour te bezoeken. Niet alleen kan je zo veel meer leren van de piramides, maar je hebt ook minder last van alle kameelverhuurders en andere mannen die je wat proberen te verkopen bij het complex. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om Nederlandssprekende gidsen te huren. Een tour kan je zowel online als in Caïro zelf regelen.

7.1. Dagtour Piramiden van Gizeh, Saqqara en Memphis

Deze privé tour met lunch is een aanrader als je niet alleen de piramides van Gizeh wil bezoeken maar ook andere piramides. Zo bezoek je ook de piramides van Saqqara en van Memphis, de oude hoofdstad van Egypte. Je wordt hierbij begeleid door een Egyptoloog die je van alles kan vertellen over de oude Egyptenaren. Deze tour is te boeken vanaf €60 per persoon.

7.2. Dagtour Piramides, museum en bazaar

Ook in deze privé tour is lunch inbegrepen en is daardoor ook een erg mooie dagtour, waarbij je niet alleen de Piramides van Gizeh maar ook het Egyptisch museum en de Khan el Khalili bazaar kan bezoeken. Ook hierbij word je weer begeleid door een Egyptoloog die je veel uitleg kan geven. Hierbij betaal je vanaf €65 per persoon.

7.3. Piramiden van Gizeh en de Sfinx in een halve dag

De privé tour van halve dag een aanrader. Je gaat hier samen met een Egyptoloog langs alle bezienswaardigheden van Gizeh vanaf €32.

 1. Met paard of kameel?

Rondom de piramides is het mogelijk om met een kameel of te paard een tocht langs de piramides of een stuk door de woestijn naar een mooi uitzichtpunt te gaan. Hierbij heb je veel mogelijkheden, maar niet alle dieren worden even goed verzorgd.

Wanneer je te paard door de woestijn wilt is het aan te raden om naar de dorpsstallen bij de parkeerplaats aan de ingang van de Sfinx te gaan. De paarden worden hier goed verzorgd en de gidsen worden aangeraden. Een aanrader hier is om met zonsondergang een tocht te maken voor het mooiste zicht.

Ook voor de kamelen is het belangrijk dat je goed oplet dat de dieren goed verzorgd worden. Je kan om een certificaat van goede zorg vragen en wanneer de dieren mogen liggen is dit vaak ook een goed teken. Negeer de mannen die agressief op je afstappen om een tocht te verkopen, zij zorgen vaak niet goed voor hun dieren. Je betaalt vaak zo’n €15 voor een rit.

Halve dag piramides Tour per kameel of paardenkoets is een aanrader. Hiermee ga je te paard of op een kameel door de woestijn achter de piramides naar een uitzichtpunt. Boek je tour online bij GetYourGuide (je kan altijd annuleren tot 24u voor aankomst)

 1. Openingsuren Piramides van Gizeh

 • Het complex van de Piramides van Gizeh is in de zomermaanden van april tot en met september van 7u tot 19u te bezoeken.
 • In de wintermaanden van oktober tot en met maart is het complex van 8u tot 17u geopend.
Ga jij ook op reis naar Egypte? Download onze gratis reisgids Egypte, met tal van tips en excursies naar de mooiste bezienswaardigheden van het land.
 1. Lichtshow

Elke avond kan je bij de Piramides van Gizeh een lichtshow bewonderen. Hierbij worden de piramides mooi in het licht gezet en wordt er een soundtrack afgespeeld waarbij de Sfinx verteld over de piramides.

 • De show wordt elke avond 3 x gehouden
 • In de winter de eerste voorstelling om 19u en in de zomer om 19u30.
 • De voorstellingen spelen daarna om 20u00 en 21u00 in de winter en om 20u30 en 21u30 in de zomer.
 • Toegang tot de voorstelling kost $19 (ongeveer €17).

Bekijk hieronder het filmpje van de licht-en klankshow bij Gizeh

 1. Praktische tips voor je bezoek!

 • Er zijn 2 toegangen tot het complex, één bij de Sfinx en één bij de Grote Piramide.
 • De beste reistijd om de Piramides van Gizeh te bezoeken is in de herfst, winter of lente. Het is het hele jaar door droog en goed weer, maar in de zomer kan de temperatuur boven de 40 °C stijgen.
 • Bezoek de piramides vroeg in de ochtend. De meeste tourbussen arriveren tussen 9u30 en 10u30, hiervoor is het nog redelijk rustig. Daarnaast wordt het later op de dag ook zeer warm. Een bezoek in de late namiddag is ook een aanrader. Het is dan vaak weer rustiger en het meeste stof en de hitte is dan weer gaan liggen.
 • Draag stevige schoenen en dunne kleding maar wel laagjes. Zorg zeker dat je een hoed of pet hebt tegen de brandende zon.
 • Neem een fles water of 2 mee naar binnen en vergeet je zonnecrème niet.
 • Bij de toegang van het complex zal je door een beveiliging heen moeten waarbij je tassen gecontroleerd kunnen worden. Laat objecten die mogelijk in beslag genomen kunnen worden (zoals zakmessen) in het hotel.
 • Wanneer je de Grote Piramide van binnen wilt bezoeken mag je geen camera meenemen. Zorg dat je deze vooraf al in je tas stopt of dat je deze bij iemand achter kan laten, anders moet je deze bij de poortwachter achterlaten die hem gewoon naast zich op een steen legt.

Voordelig je reis naar Egypte boeken

Ga op reis naar Egypte met TUI, 8 dagen vanaf € 576: Bekijk het aanbod bij Tui
Op vakantie naar Egypte bij Sunweb vanaf € 379 per persoon: Boek bij Sunweb

 1. Wees voorbereid!

12.1. Let op voor verkopers

Er lopen heel wat verkopers rond buiten en op het terrein van de Piramides van Gizeh. De meeste daarvan proberen je een tocht op een kameel te verkopen. Deze verkopers zijn zeer agressief en springen zelfs in de taxi’s om toeristen de tochten te verkopen. Ze zullen in het begin proberen een praatje met je te maken en zullen vragen waar je vandaan komt om zo de prijs die ze aan zullen bieden vast te stellen.

Voor toeristen uit landen als Amerika, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland zullen ze snel meer vragen dan voor toeristen uit Oost-Europa. Het is aan te raden om ze direct weg te sturen en te zeggen dat je geen interesse hebt. Ben je wel van plan om een kamelentocht te doen? Informeer je goed van tevoren, weet waar je het beste terecht kan en boek dit al voor je bezoek zodat je minder lastiggevallen zal worden.

12.2. Let op voor bewakers

Ook lopen er mensen rond die zullen zeggen dat ze van een organisatie of bewakers zijn, die je zogezegd naar verborgen plekjes brengen. Negeer deze mensen altijd, want ze zullen altijd om geld vragen voor een of andere dienst, als is het maar om een goede fotoplek aan te wijzen. Deze bewakers laten je vaak op de terugweg betalen voor het feit dat je voorbij de afgebakende zone bent gegaan.

Lees ook ons artikel met nog meer tips om oplichting op reis te voorkomen. 15 x veelgebruikte trucs, trap er niet in!

 1. Welke andere piramides in Egypte kan je bezoeken?

Naast de piramides van Gizeh zijn er nog veel andere piramides die je zou kunnen bezoeken.

13.1. Saqqara - Piramide van Djoser

Saqqara ligt ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Caïro en is een belangrijke necropolis doordat je hier de eerste piramide van Egypte kan vinden, de trappiramide van Djoser.

 • Deze piramide werd door farao Djoser gebouwd in de derde dynastie.
 • Daarnaast vind je er nog 10 grote piramides en meerdere kleine piramides verspreidt over het terrein. Toegang tot Saqqara kost 180 EGP (ongeveer €10).

13.2. De piramides van Dasjoer

De piramides van Dasjoer liggen zo’n 10 kilometer van Saqqara vandaan. Hier vind je piramides uit de vierde, twaalfde en dertiende dynastie. De piramides uit de vierde dynastie zijn beter bewaard en groter dan die uit latere dynastieën, maar wat deze piramides verder bijzonder maakt is dat ze nog ouder zijn dan de piramides van Gizeh.

 • De Knikpiramide van Snofroe was de eerste echte piramide, maar de bouw liep niet geheel goed waardoor er opeens een kleinere hoek in de piramide zit.
 • De Rode Piramide van Snofroe wordt daardoor als de eerste echte piramide gezien.

Minder bekende locaties waar je andere piramides aan kan schouwen zijn Abu Roash, Aboesir, Fajoem en El-Lisjt.

Wil je graag de piramides van Djoser of Dasjoer bezoeken? Boek je tour online vanaf € 63.
 1. Wat is de ligging van de piramides van Gizeh?

De piramides van Gizeh? liggen zo'n 15 km ten zuidwesten van Caïro.

 1. Filmpje: breng een bezoek aan de piramides van Gizeh

Benieuwd naar hoe de piramides van Gizeh eruit zien? In deze video nemen we je mee naar deze prachtige piramides in Egypte. Als je dit zelf ook eens wil ervaren, zal je natuurlijk zelf naar Caïro moeten afreizen.

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Egypte met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Egypte? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis Egypte reisgids vol met toeristische info over Egypte, de Farao's en de bezienswaardigheden rond de Nijl en de Rode Zee (+ GPS coördinaten).

Egypte

Gratis reisgids Egypte downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 oktober 2023 - Lucrèce Huyghe

Zeer goede uitleg met handige tips.

- 7 februari 2020 - Willy Van Vaerenbergh

Ziet er goed uit. Ga het snel eens proberen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?