5 x beste campings in de Dolomieten en Zuid-Tirol: mooiste plekjes om te kamperen

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x beste campings in de Dolomieten en Zuid-Tirol: mooiste plekjes om te kamperen

26 oktober 2022 in Dolomieten0 reacties

Overzicht met de leukste campings in de Dolomieten en Zuid-Tirol + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in de Dolomieten zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in de Dolomieten en Zuid-Tirol.

Inhoud artikel

Kaartje met ligging campings Dolomieten

  1. Camping Montiggl

Camping Montiggl ligt op een prachtige locatie, midden in het natuurreservaat Montiggler bos bij Bozen. Deze prachtige camping biedt ruime en afgebakende staanplaatsen met en zonder schaduwplekken. Het is een middelgrote camping voorzien van alle gemakken. Na een stevige hike kan je een verfrissende duik nemen in het natuurlijk aangelegde zwembad of genieten van een lekker diner in het restaurant op het terrein. Verder kan je ook e-bikes huren op de camping. Meer info en boeken.

  1. Caravan Park Sexten

Caravan Park Sexten, een luxecamping in Sesto, garandeert je een onvergetelijke vakantie. De camping biedt zowel luxe kampeerplaatsen uitgerust met een 16 amp elektrische aansluiting als andere soorten accommodaties als houten lodges, een hotel dat bestaat uit kamers, appartementen, chalets en suites. De grootste troef van de camping? Dat ja overal kan genieten van een adembenemend landschap in Zuid-Tirol.

Verder biedt deze sfeervolle camping ook nog een wellnessruimtes met binnenzwembad, hot tub en sauna, gratis parkeergelegenheid en fiets- en skiverhuur. In de winter overheersen namelijk wintersportactiviteiten zoals skiën, de eerste skiliften liggen dichtbij de camping. Het skigebied bestaat uit meer dan 1200 kilometer aan pistes, en in de zomer kan je er prachtig wandelen, mountainbiken, klimmen enzoverder. Meer info en boeken.

  1. Camping Al Plan Dolomites

Camping AL PLAN*** - Dolomieten ligt aan de zonnige kant van Plan de Corones bij de ingang van het natuurpark Fanes-Senes-Braies. De camping is de ideale uitvalbasis, dichtbij alle bezienswaardigheden en wordt omringd door de indrukwekkende Dolomieten op een rustige locatie. De camping biedt staanplaatsen met directe gas- en elektriciteitsaansluitingen, satelliet-tv-aansluiting en gratis wifi op de hele camping. Verder vind je op het terrein ook een sauna om te ontspannen en een restaurant en een pizzeria waar je lekker kan dineren.

Zowel in de zomer als in de winter is de camping ideaal gelegen voor natuurliefhebbers. In de zomerperiode kan je hier prachtige fiets- en wandeltochten maken, adembenemende panorama's ontdekken en rotsklimmen. In de winterperiode kan je dan weer de gratis skibus nemen naar het skiresort in de nabije omgeving. Meer info en boeken.

  1. Camping Seiser Alm

Camping Seiser Alm ligt op 950 meter hoogte middenin een bergachtig en bosrijk gebied. Door de grote hoogteverschillen heb je vanaf je camper een adembenemend uitzicht op het bergmassief en het dal waarin de camping gelegen is. De camping biedt ruime kampeerplaatsen met stroom of je kan er ook voor kiezen om een appartement of houten Alpenlodge te huren. De kampeerplaatsen hebben bovendien een panoramisch uitzicht.

Begin de dag met verse broodjes uit de campingwinkel en trek nadien zelf de bergen in of ga je mee op een begeleide wandelingen, mountainbike- of skitocht. Ook kinderen zullen zich hier geen seconde vervelen dankzij het animatieteam, de ontdekkingstochten door het bos, het zwembad, kinderboerderij en de kinderspeeltuin. Kortom, het is een ideale plek voor rustzoekers en gezinnen die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie in de natuur. Meer info en boeken.

  1. Camping Passeier Meran

Camping Passeier Meran is gelegen in het Passeierdal, op 15 minuten rijden van Merano. De camping heeft een pittoreske ligging middenin de schilderachtige bergen van Zuid-Tirol en tussen de appelboomgaarden. Het terrein wordt door rijen jonge fruitbomen in velden verdeeld en beschikt over ruime staanplaatsen verschillende van grootte en voorzien van elektriciteitsaansluiting.

De camping wordt omringd door schitterende beboste bergwanden waar je prachtige fiets- en wandeltochten kan maken. Na een wandeltocht over de Hirzerberg of een potje mountainbiken kan je nog een frisse duik nemen in het buitenzwembad (met overdekt gedeelte). Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de bergen. Ben je toe aan wat meer ontspanning? Dan kan je een heerlijke massage boeken in de wellnessruimte.

Verder beschikt de camping ook over sanitaire voorzieningen, een supermarkt met lokale producten, een zonneterras met uitzicht op de Laugenspitze en een café-restaurant met pizzeria. Meer info en boeken.

  1. Extra: download je gratis reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol

Herkenbaar: Wil je zeker niets missen tijdens je bezoek aan de Dolomieten? Dan is er goed nieuws, wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol met 50 bezienswaardigheden, 18 wandelingen (+ GPS coördinaten) en een volledig uitgestippelde rondreis en ga op pad. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Dolomieten & Zuid-Tirol om in de stemming te komen.

Dolomieten & Zuid-Tirol

Stuur me de gratis preview reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?