Corsica, de 14 mooiste natuurplekken en wandeltochten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Corsica, de 14 mooiste natuurplekken en wandeltochten

18 maart 2024 in Corsica3 reacties

Corsica is het meest bergachtige eiland van de Middellandse Zee. Dat zorgt er voor dat het een echte parel is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Zowel langs de kust als in het binnenland zijn er fantastische natuurfenomenen te ontdekken. Vergeet niet om af en toe te stoppen en de tijd te nemen om te genieten van de fantastische uitzichten en wandelroutes. Overzicht van leuke outdoor- en natuur activiteiten op Corsica.

Boek je tours en excursies voor je vakantie op Corsica

Zelf op uitstap op Corsica of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Tours komen je ophalen bij je hotel of verblijf. Bekijk alle tours en excursies op Corsica online.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen door GetYourGuide, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Bekijk hieronder alvast enkele populaire tours & excursies op Corsica

Inhoud artikel

  1. Ontdek de schilderachtige Calanques de Piana

Calanches de Piana is een wonderbaarlijk natuurfenomeen. Het is een indrukwekkende inham uit rode steen die zich scherp aftekent in een spectaculaire rotsvorming met hoge spitsen langs. Dit zorgt voor een fel contrast met het sprankelend blauwe water van de zee. De Calanches de Piana zorgen waarlijk voor één van de meest dramatische en opwindende landschappen op het eiland en deze granieten bouwwerken moet je echt zien om te geloven.

  1. Specatculair uitzicht vanop Capo d'Orto

Capo d'Orto is slechts 1294 meter hoog, en is dus zeker niet één van de hoogste bergen in deze regio. Toch blijft deze top, dankzij zijn ligging als één van de roodgranieten constructies van de Calanches de Piana, waarlijk uniek, mede dankzij de spectaculaire vergezichten. Hij torent hoog uit boven het kleine dorpje Porto en biedt uitzichten aan over deze indrukwekkende regio. Het is een uitdagende tocht, dus mocht je minder tijd, energie of ervaring hebben, kan je ook kiezen voor één van de vele andere wandeltochten die er zijn in de buurt.

  1. De prachtige natuur van het Scandola Natuurreservaat

Het Scandola Natuurreservaat, dat deel uitmaakt van het Corsica National Park, werd opgericht in 1975. Het werd ook erkend als een werelderfgoedsite. Dit gebied strekt zich uit over een oppervlakte van 19,2 km², en bestaat uit zowel land als zee. Daar het niet makkelijk bereikbaar is over land, kan je best een boottochtje langs de kust maken om het te zien. Vele mooie grotten en kreken tekenen zich af op de kliffen en landtongen, en de speling van de natuur is hier oneindig.

Boek hieronder je excursie naar het Scandola Natuurreservaat

  1. Het hoogste punt van Monte Cinto, Corsica

Monte Cinto is de hoogste piek van Corsica, met een hoogte van 2706 meter. Dit is de top van het Massive de Cinto, dat de Asco vallei in het noorden van de Golo vallei in het zuiden, scheidt. Er vertrekken drie hoofdroutes naar de top: één vertrekt vanuit het noorden, de twee andere starten de klim omhoog bij de kampeerplaats nabij Lozzi, op iets minder dan een uur rijden van Corte.

Let op, dit is geen gemakkelijk avontuur, en de klim mag zeker niet onderschat worden. Maar met een redelijk goede conditie en ervaring in de bergen, zal deze tocht niet teveel moeilijkheden opleveren, zo lang je je maar bewust bent waar je aan begint.

  1. De mooiste wandeltrail van Europa, GR 20

De GR 20 is de zwaarste maar mooiste lange afstandstrail in Europa. Deze route doorkruist het eiland Corsica diagonaal van Noord naar Zuid. De route is in totaal 170 kilometer lang met een hoogteverschil van 11.000 meter. De meeste wandelaars leggen deze route af in een tweetal weken. Om de GR 20 af te leggen heb je geen speciale klimervaring nodig maar wel een (zeer) goede fysieke conditie. De GR20 start in Calenzana en loopt tot Conca. Het cijfertje 20 staat voor het departement Haute-Corse (2B) en Corse-du-Sud (2A), toen nog 1 geheel. Eentje voor op je bucketlist !

  1. Uitkijken over Corte vanop Point Belvédère

Point Belvédère is een panoramisch uitkijkpunt dat spectaculaire uitzichten biedt over het landschap van Corte. Er is geen betere plek om Corte van bovenaf te bewonderen en te genieten van de prachtige uitzichten op de bergen rondom. Vergeet zeker je camera niet!

  1. Wandelen door de Gorges de la Restonica

Een onmisbare belevenis zijn de Gorges de la Restonica, gelegen langs de gelijknamige rivier. Je kan een groot deel van deze vallei met de wagen bezoeken, terwijl je hier en daar stopt bij de idyllische, turquoiseblauwe zwempoelen om wat af te koelen. Voor vele bezoekers is dat alleen al voldoende. Deze route kan ietwat druk worden in de zomer, ondanks de vele uitwijkplaatsen en de minieme verkeersproblemen. Mocht je de tijd hebben, dan doe je deze vallei best te voet, op je eigen ritme. Je kan kiezen uit verscheidene wandelingen van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad.

  1. Per boot naar Grotte de Veaux Marins

De pittoreske kustgrot Grotte de Veaux Marins is één van de mijlpalen langs de kust van Calvi. De beste manier om dit prachtig stukje kust te bewonderen is vanuit de zee via de verschillende boottochten die aangeboden worden in Calvi. Dit is één van de vele interessante geologische fenomenen die je tegenkomt langsheen de Corsicaanse kust.

  1. De adembenemende kloven van Gorges du Tavignano

Van alles wat er te zien en te doen is in Corte, zijn de adembenemende kloven van Gorges du Tavignano veruit de populairste die men zeker niet mag missen, temeer daar ze binnen handbereik van het dorp liggen. Deze kloof is de diepste van Corsica en alleen te voet te bereiken. Mocht je slechts tijd hebben voor één wandeling in Centraal-Corsica, dan is deze zeker een aanrader. Gorges du Tavignano is de perfecte plaats voor een picknick en ondertussen kan je van de omgeving genieten. Er zijn talrijke natuurlijke zwempoelen om wat verkoeling te zoeken, zeker wanneer het warm is. De Tavignano vallei is ook een aanrader voor wie houdt van paardrijden, want ook dat is één van de activiteiten die je hier kan doen.

  1. Genieten langs de Route de Bavella

Van alle mooie wegen op Corsica, mag je toch wel stellen dat de Route de Bavella de mooiste is. Deze route wordt vaak beschreven als opwindend, adembenemend en ingrijpend, en staat hoog aangeschreven bij zowel autobestuurders als wielertoeristen. Rij voorzichtig en neem je tijd, en hou er rekening mee dat dit geen route is voor onzelfzekere of koppige autobestuurders. Doe rustig aan en geniet van het uitzicht – zonder je ogen van de weg te houden uiteraard!

  1. De menhirs van Filitosa

Filitosa is één van de vele Corsicaanse prehistorische sites. De vele menhirs die je hier kan vinden lonen de moeite om een bezoekje te brengen. Naast de menhirs zijn hier ook een reeks architecturale overblijfselen en monumenten. Er is zelfs een museum dat je meer vertelt over alle vondsten die hier gedaan zijn. Mocht je maar één prehistorische site kunnen bezoeken tijdens deze vakantie, dan zou het Filitosa moeten zijn.

  1. Het artificiële Lac d'Ospedale

Geniet van de uitzichten over Lac d’Ospedale, een artificieel meer in een prachtige omgeving. Je kan het meer bewonderen terwijl je er langsheen rijdt, of je kan even stoppen voor een hap frisse lucht of een picknick aan de kant van het meer. Terwijl je verder doorrijdt, passeer je de dam die dit meer heeft doen ontstaan.

  1. De onbewoonde Lavezzi eilanden

De onbewoonde Lavezzi eilanden zijn kleine graniet-eilanden met prachtige schelp- en zandstranden en wateren die perfect zijn voor natuurliefhebbers, snorkelaars en duikers. Hier zijn geen voorzieningen en door het gebrek aan vegetatie, kan je hier ook nergens schaduw vinden, dus breng genoeg water en zonnecrème mee, mocht je besluiten om een boottochtje hiernaartoe te maken, en dit vooral in de zomer.

  1. Relaxen in de Bains de Caldane

De Bains de Caldane de perfecte manier om tot ontspanning te komen op Corsica. Het zijn thermische baden waarvan de kwaliteit van het water al sinds de oudheid bekend staat omwille van de goede invloed op de gezondheid. De baden zorgen ervoor dat je buitenkomt met een ontspannen gevoel.

  1. Waar overnachten op Corsica?

Voor je bezoek aan het charmante Corsica, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. In de steden zoals Ajaccio en Bastia is er geen gebrek aan hotels voor elk budget - van backpacker tot luxueus. Ga je meer naar het binnenland dan is het aanbod aanzienlijk kleiner. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Corsica online bekijken.

Mercure Ajaccio

Mercure Ajaccio ligt naast Port de Plaisance in het hart van de stad Ajaccio. Het viersterrenhotel beschikt over een groot aantal elegante kamers met uitzicht over de jachthaven en bieden alle comfort dat je maar kan wensen. Vanop het panoramisch dakterras kan je van een heerlijk ontbijt genieten met een prachtig uitzicht over de zee en de haven. Meer info en boeken.

B&B A Chjusellina in Corte

Verblijf in de gezellige B&B A Chjusellina dat gevestigd is op een sfeervolle boerderij in Corte. De Bed & Breakfast beschikt over aangename kamers die voorzien zijn van alle comfort. Verder kan je vertoeven in het seizoensgebonden buitenbad met een leuk uitzicht op de bergen. Eventjes de dorst lessen? Dan kan je altijd voor een drankje terecht in de eigen bar! Meer info en boeken.

U Capu Biancu in Bonifacio

Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan je in het zwembad van het hotel of in het wellnesscentrum. Voor lekker eten kan je altijd terecht in de restaurants. Op de privéparking van het hotel zijn er ook oplaadpunten voorzien voor elektrische wagens zodat je makkelijk jouw weg kan verder zetten vanuit het hotel. Meer info en prijzen.

  1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 februari 2024 - Lies

Heerlijke ideeën opgedaan! Zeker de moeite waard om met de camper te gaan ontdekken. Nu nog de meest geschikte periode voor ons plannen.

- 9 februari 2023 - Raf Luyckx

Ik ben blij bij jullie site terecht gekomen ben. Ik heb hem bewaard bij mijn favorieten.

- 29 maart 2020 - Marc en Karin

Top info! Kun je echt iets mee wanneer je je eigen reis wilt samenstellen. Heel veel inspiratie en zin in!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?