10 x mooiste stranden Fuerteventura: ontdek de verborgen plekjes + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste stranden Fuerteventura: ontdek de verborgen plekjes + tips

Overzichtje van de mooiste stranden op Fuerteventura om te zonnen, zwemmen, ontspannen of graag wat actiever?

Fuerteventura is het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden, en hoewel niet zo drukbezocht als Gran Canaria en Tenerife, is het toch ook een populaire vakantiebestemming. De meeste toeristen die op zoek zijn naar wat vertier onder de zon gaan naar Corralejo, in het noorden van het eiland, of naar Morro Jable of Jandía, in het zuiden.

Wij hebben alvast de mooiste stranden en verborgen plekjes op Fuerteventura opgelijst + kaartje.

Tours en excursies boeken op Fuerteventura

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Fuerteventura bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies op Fuerteventura en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

  1. Stranden en zandduinen in Corralejo

Corralejo bestaat uit twee helften

Aan de ene kant vind je een druk toeristisch vakantieoord, met alle te verwachten infrastructuur. Aan de andere kant ten zuiden van het stadje, vind je een lang stuk ongerepte zandduinen die wegkijken van de zee en beschermd worden als natuurreservaat.

Ondanks de drommen toeristen, straalt Corralejo nog steeds charme uit, met zijn smalle, ongelijke straatjes, hier en daar een vissermanshuisje en een aantal zeer lekkere vis- en zeevruchtenrestaurants. Het is hier heerlijk vertoeven!

TOURS: Graag dit vissersdorpje bezoeken? Met deze tours en excursies naar en vanuit Corralejo haal je het beste uit je vakantie! Ontdek plekken die je anders nooit zou zien.

  1. Playa del Bajo de la Burra, ook wel bekend als 'Popcorn Beach'

Popcorn Beach is een van de beroemdste stranden op het eiland Fuerteventura

Deze prachtige natuurlijke plek wordt bezocht door heel wat nieuwsgierige reizigers, het is dan ook niet zomaar een van de vele stranden van Fuerteventura. Het is één van de "hidden spots" van de Canarische Eilanden. Popcorn Beach, het is precies zoals de naam het doet vermoeden. Miljoenen kiezelsteentjes liggen hier gelijkend op kleine korrels popcorn. De zwart-witte korrels zijn verspreid over het strand en langs de kust waar je heerlijk kan wandelen of even kan neerploffen en genieten van de omgeving.

Hoewel dit misschien een van de meest unieke stranden van het eiland is, moet je weten dat je hier niet eender waar in het water springt. Hier is de zee namelijk ruw en het water is iets te rotsachtig en gevaarlijk om in te springen. Zorg er ook voor dat je geen van deze speciale rotsen van het strand meeneemt, want er staat een flinke boete op!

  1. Strand en toeristische voorzieningen in Morro Jable

Ietwat nuchterder en traditioneler dan zijn noordelijke tegenhanger Corralejo wordt Morro Jable bijna uitsluitend bezocht door Duitssprekende toeristen. Net zoals bij de andere voornaamste vakantieoorden op het eiland, is het strand hier de hoofdattractie, met bleek goudkleurig zand dat zich over 4 km uitstrekt vanaf het oudere gedeelte van de stad.

Hier is de toeristische infrastructuur sterk uitgebouwd, wat de charme wat doet afnemen. Het oudere stadscentrum op de heuvel, toont gelukkig nog een glimp van hoe het stadje ooit moet geweest zijn, voordat het overspoeld werd door toeristen.

Tip: Net als bij de Costa Calma is de voornaamste bezienswaardigheid hier de nabijheid van het Jandía Natuurpark, dat tal van mogelijkheden biedt om even te ontsnappen aan de excessen van de kust en waar je van de natuur van het eiland kan genieten.

  1. Het charmante, authentiek vissersdorpje Ajuy

Ajuy, een afgelegen en charmant vissersdorpje, heeft een zwart zandstrand en enkele aantrekkelijke restaurants. De sfeer van dit dorp is authentieker Canarisch dan de resortsteden op het eiland, en er zijn ook enkele bezienswaardigheden in de buurt die de trip naar hier de moeite waard maken.

Grotten van Ajuy

Op wandelafstand van het dorp vind je enkele indrukwekkende grotten. Het wandelpad naar de grotten ligt langs de noordkant van het strand en gaat voorbij een verlaten hut die in de rotswand werd gebouwd. De grotten zelf kan je bereiken via een steile, stenen trap.

  1. Meer dan genoeg zon, zee en strand in Caleta de Fuste

Caleta de Fuste is een goede keuze als je wil genieten van een strandvakantie op Fuerteventura. De plek werd gebouwd als vakantieoord, dichtbij de luchthaven, met meer dan genoeg zon, zee en zand. Dankzij de centrale locatie langs de oostkust, zou dit een goede uitvalsbasis kunnen zijn om de rest van het eiland te verkennen.

Het knappe, mooi ontworpen resort heeft iets sjiek, en er zijn een mooi aantal restaurants en andere faciliteiten. Dit vakantieoord wordt soms ook ‘Il Castillo’ genoemd, naar de 18de -eeuwse Martello Toren die je in de haven kan vinden. Ben je echter eerder op zoek naar de authentieke Canarische cultuur, dan ga je best elders naartoe.

  1. Sotavento, het surfparadijs

Tussen het zandstrand van Costa Calma en Jandia vind je het strand van Sotavento. Dit goudkleurige zandstrand is erg breed en dankzij de constante wind is het hét ultieme paradijs voor zowel golf-, kite- en windsurfers als ook rustzoekers. Naast de leuke watersporten kan je hier ook gewoon genieten van het zonnetje op het prachtige witte zandstrand of een duik nemen in het helderblauwe water. Daarnaast is Sotavento ook een van de beroemdste stranden van Fuerteventura.

  1. Het prachtige zandstrand van de Costa Calma

In Costa Calma draait alles rond het prachtige zandstrand, en ook dit is een resort opgezet voor het toerisme, met tal van faciliteiten, maar met weinig cultuur of geschiedenis. Behalve het strand is de Costa Calma vooral interessant dankzij haar ligging dichtbij het Jandía Nationaal Park.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je vakantie Fuerteventura? Bekijk het volledige aanbod hotels in Costa Calma.
  1. Aguas Verdes in Betancuria, pareltjes van een andere soort

Geen bezoek aan de Canarische Eilanden is compleet zonder te stoppen bij een van hun beroemde natuurlijke zwembaden. De verbazingwekkende zwem-enclave Aguas Verdes is alleen toegankelijk bij eb en strekt zich uit over 6 kilometer. Ja hoor.. Zes kilometer onbelemmerde natuurlijke zwembaden om van te genieten! Dit is een van de vele voorbeelden van de unieke natuur die je kan verkennen op Fuerteventura.

  1. Plonzen in het Krabbenfelsen Natural Pool

Wist je dat een van de mooiste zwemplekken op Fuerteventura eigenlijk een natuurlijk zwembad is?

Het Krabbenfelsen Natural Pool, verborgen in de rotsachtige kliffen, ligt in het centrum van het eiland, net buiten de badplaats Castillo Caleta de Fuste. Dit is misschien wel een van de meest verbluffende zwemplekken waar je ooit zal zwemmen. De ideale plek om enkele epische foto's te maken!

Het belangrijkste om te weten over een bezoek aan de Krabbenfelsen Natural Pool zijn de getijden. De zwembaden zijn slechts een uur voor en na eb toegankelijk, anders is het water te ruw om te zwemmen. Daarom is het belangrijk om de getijdenkaart te controleren voordat je hierheen gaat.

  • Bij hoge vloed: Bij vloed beuken de golven van de oceaan tegen de rotsen. Als je bij vloed langskwam en niet wist van dit natuurlijke zwembad van Fuerteventura, zou je waarschijnlijk niet eens beseffen dat het mogelijk is om te zwemmen. Door de golven en stroming is het te gevaarlijk om bij vloed te gaan.
  • Bij lage vloed: Ongeveer een uur voor eb, begint het zwembad te kalmeren met slechts kleine golven die over de natuurlijke barrière in het water beuken. Precies bij eb is het zwembad helemaal stil en kan je hier rustig zwemmen. Maar bij eb (en in het uur daarna) komen de meeste reizigers uit de stad, dus het wordt wat drukker.

Tips voor je bezoek aan het Krabbenfelsen Natural Pool?

  • Draag stevige wandelschoenen en geen flipflops. De rotsen zijn extreem scherp en je moet een aantal steile rotsen afdalen om in het zwembad te komen.
  • De rotsen zijn glad bij het betreden van deze natuurlijke zwemplek, dus spring er best vanaf de zijkant in of glijd naar binnen op je billen.
  • Het natuurlijke zwembad van Krabbenfelsen ligt langs het oceaanpad Castillo Caleta de Fuste. Je kan ook een fiets huren in de stad en kilometers langs de kust fietsen.
  1. Lekker eten en ontspannen in El Cotillo

El Cotillo, een vissersdorp en populaire surfbestemming, heeft echt karakter. Het is een ontspannen en aantrekkelijk kustdorpje dat door sommigen het leukste van Fuerteventura wordt genoemd.

Tot nu toe heeft deze plek de grootste toeristische ontwikkeling kunnen vermijden en het is een fijne plaats om te logeren, niet alleen als je wil surfen, maar ook als je lekker Canarisch eten wil proeven, of gewoon een ontspannende vakantie aan zee wil. Je vindt er vele coole hippiewinkels en levendige tapasbars langs de voetgangerszone, die ook dienstdoet als openlucht kunstgalerij, met schilderijen en beeldhouwwerken op elke hoek.

Ontdek meer van de Canarische Eilanden met onze reisgids.
  1. Waar overnachten op Fuerteventura?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je vakantie op Fuerteventura? Wij hebben alvast onze favoriete hotels voor je opgelijst. Ben je eerder op zoek naar zon en strand? Dan is de omgeving van Caleta de Fuste een prima uitvalsbasis. Zoek je een iets veelzijdigere invulling van je vakantie? Verblijf dan in El Cotillo. Bekijk het volledige aanbod hotels op Fuerteventura.

  • In Lajares, op 7 km van Cotillo vind je de gezellige B&B Surfescape Fuerteventura. De kamers van deze B&B zijn modern en sfeervol ingericht en beschikken elk over een eigen patio. Hier kan je 's ochtends genieten van een lekker kopje koffie om de dag goed te starten. Nadien kan je nog wat energie opdoen aan het ontbijtbuffet. Kan je wel wat verfrissing gebruiken? Dan kan je een duik nemen in het buitenzwembad! Meer info en boeken.
  • Het elegante Hotel Risco Del Gato Suites ligt op een steenworp van het strand Sotavento in Costa Calma. Het hotel wordt omgeven door tuinen en verschillende zwembaden. De suites zijn voorzien van airconditioning, een ruime woonkamer en een eigen badkamer met een bubbelbad. Daarnaast is er ook een terras en een kleine privétuin. Meer info en boeken.
  • Verblijf je liever in een eigen vakantiehuisje? Dan raden we je Casa Alonso aan in Pájara! Het vakantiehuisje is rustig gelegen en modern ingericht. Deze accommodatie beschikt over één ruime slaapkamer en is voorzien van alle moderne faciliteiten zoals een televisie, magnetron etc. Bij mooi weer kan je genieten van het zonnetje met een heerlijk glaasje wijn op het zonneterras. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis reisgids Canarische eilanden

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Canarische Eilanden downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 20 december 2019 - Demasure Carlos

heel interessant en leerrijk , veel te weten gekomen over eiland , zullen het bezoeken !!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?