Waar overnachten langs de Belgische Kust? Van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten langs de Belgische Kust? Van goedkoop tot luxe (update 2024)

17 maart 2023 in Belgische kust2 reacties

Tijdens je bezoek of rondreis langs de Belgische Kust heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven langs de Belgische Kust!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Upstairs Hotel (Oostende)

Upstairs Hotel is thé place to be in Oostende. Het is een ontmoetingspunt voor zowel wereldreizigers als citytrippers als artiesten en creatievelingen. Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Oostende en op een steenworp van de prachtige, uitgestrekte stranden. Het is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. De kamers van het hotel zijn ruim en modern ingericht met een tikkeltje urban interieur.

Wil je graag luxueus overnachten? Dan kan je altijd de kamer 'The Roof' boeken waarbij je geniet van een adembenemend zicht op de Oostendse skyline en de prachtige, uitgestrekte stranden. Meer info en boeken.

  1. C-Hotels Cocoon (Oostende)

C-Hotels Cocoon heeft een ideale ligging in het centrum van Oostende, op 50 meter van het strand van Oostende. Geniet hier van een welverdiende vakantie en kom tot rust in een comfortabele en huiselijke sfeer door de gezellige inrichting van Rivièra Maison. C-Hotels Cocoon biedt stijlvol ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort. En ervaar na een zalige nachtrust, het ultieme vakantiegevoel met een overheerlijk all-inclusive uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Holiday Village Knokke (Knokke)

Wil je graag zelf beslissen hoe lang je uitslaapt en wanneer je ontbijt? Zit je graag rustig in je eigen bungalow zonder enige zorgen? Bij Holiday Village in Knokke kan je je eigen bungalow boeken op wandelafstand van het centrum van Knokke. Je verblijft in moderne en comfortabele bungalows die voorzien van alle nodige faciliteiten. Bij Holiday Village Knokke kunnen jongere gasten zich vermaken in de speeltuin. Of je kan ook altijd een fiets huren om de omgeving te verkennen met de fiets! Meer info en boeken.

  1. ENSO - Boutique Hotel (Knokke)

Dit gezellige ENSO boetiekhotel op 150 m van het Albertstrand, biedt elegant ruim ingerichte kamers. Hier begin je de dag met een glimlach: een gezonde stevige granola-kom na een ochtend strandrennen, een verse kater-detox-sappen na een avondje uit of je snakt naar een deel van onze kenmerkende klassieke Amerikaanse pannenkoeken. Meer info en boeken.

  1. B&B Villa Duinrust (Bredene)

Aan het begin van de Hendrik Consciencelaan trekt de pittoreske Villa Duinrust alle aandacht. Deze ruime B&B is een van de oudste gebouwen in Bredene en biedt verschillende soorten accommodatie. Je kan overnachten in de 'Loft Sweetlove' met accenten van kunstenaar William Sweetlove wat zorgt voor een unieke beleving.

Daarnaast heb je de kamers 'William' waar het comfortabel bed & de stand-alone badkuip de unieke elementen zijn. Er zijn voldoende ontbijtfacilteiten in Villa Duinrust, die ze ofwel op de gemeenschappelijke tafel plaatsen ofwel via een ontbijtmand tot aan de kamers brengen. Heerlijk toch?! Meer info en boeken.

  1. Hotel Gemeente Huis (Nieuwpoort)

Op enkele minuten van Nieuwpoort-Stad, bevindt zicht het Hotel ’Gemeente Huis’ te Sint-Joris. Het hotel is gevestigd in het oude gemeentehuis rechtover de kerk, en werd volledig in een nieuw jasje gestoken en verbouwd tot een oase van rust en stilte. Je verblijft in één van de gezellige kamers en elke kamer is voorzien van een eigen klein privé-terrasje, zuidgericht met zicht op de tuin. Meer info en boeken.

  1. B&B Laurestes (Nieuwpoort)

Laurestes is een charmante kustvilla waar je even kan ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Dankzij de prachtige binnentuin, het stijlvolle interieur en een vleugje authentieke North Sea-feeling, dat is Laurestes. De B&B beschikt over vier kamers, ware pareltjes in een oase van rust op wandelafstand van de zee.

Iedere kamer is uniek en heeft een gezellige atmosfeer die uitkijkt op de tuin en/of de Storm Harbour. Hier ontbijt je trouwens als een keizer. Een verrukkelijk en kleurrijk en vers ontbijt staat je 's ochtends op te wachten. Meer info en boeken.

  1. Hotel Villa La Tourelle (De Haan)

Hotel-B&B villa La Tourelle is een charmant hotel én 4 sterren B&B gelegen in het hartje van de Haan. De karaktervolle Villa ligt in de mooiste wijk van De Haan, genoemd de “Concessie”. Je herkent de Villa La Tourelle meteen aan het charmante torentje in belle-époquestijl. Hier kom je tot rust in één van de sfeervolle ingerichte kamers. Of je kan ook altijd gaan voor een bijzondere overnachting in de torenkamer waar je een uitzicht van 360° hebt om de omgeving.

Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet met overheerlijke vers gebakken broodjes in ons schitterend decor. Bij mooi weer is het ook zalig te vertoeven op het zonneterras bij een kopje koffie of een glaasje wijn. Meer info en boeken.

  1. ApartMoment (De Coqisserie) (De Haan)

Apartlogies ApartMoment, het vroegere 'De Coqisserie', beschikt over moderne kamers, appartementen en lofts op ongeveer 150 meter van het strand van De Haan. Ze zijn modern ingericht en beschikken over een eigen balkon. Een ideale ligging, persoonlijke service, gastvriendelijkheid van het personeel, ruime en gestylde kamers en flats, een berucht ontbijt en een unieke sfeer aan zee. Wat heb je nog meer nodig tijdens je verblijf aan de Belgische Kust? Meer info en boeken.

  1. Hotel Royal (De Panne)

Gevestigd in een historisch gebouw, op 50 meter van de zandstranden van de Noordzee, vind je het 4-sterren Royal Hotel. Je verblijft in één van de moderne of klassieke kamers die voorzien zijn van alle comfort en luxe om jouw verblijf compleet te maken. Naast de aangename kamers, biedt het hotel ook een eigen spa waar je helemaal tot rust kan komen en een restaurant waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd. Meer info en boeken.

  1. App De Panne 1 (De Panne)

Toch liever overnachten in een eigen appartementje? De appartementen van App De Panne zijn een aanrader! De appartementen zijn ruim en voorzien van alle moderne faciliteiten die je maar kan wensen.

Alle winkels, restaurants en gezellige bars zijn op wandelafstand van het appartement. Ook het strand ligt 50 meter verder. En Plopsaland, waar altijd iets te beleven valt, ligt op 2,8 km en is te bereiken met de tram die op 100 meter van het appartement stopt. Meer info en boeken.

  1. C-Hotels Continental (De Panne)

In het hart van De Panne, vlakbij de zeedijk en het rustieke centrum, is C-Hotels Continental ideaal gelegen. Dit unieke hotel vermengt rijke historie met moderne luxe en neemt je mee in onze hedendaagse interpretatie van Art Nouveau. Achter de historische gevel schuilen elegante kamers die hedendaags comfort met authentieke elegantie uitstralen.

Begin de dag met een uitgebreid assortiment aan ontbijtspecialiteiten zoals verschillende broodsoorten en koffiekoeken, charcuterie en kazen, ontbijtgranen, hartig en zoet beleg, een eitje met spek en vers fruit. Meer info en boeken.

  1. C-Hotels Helios (Blankenberge)

Bij Hotel Helios geniet je van een uitstekende ligging op de Zeedijk van Blankenberge, vlakbij het centrum en alle bezienswaardigheden. Alle kamers zijn mooi en modern ingericht met of zonder zeezicht. Na het uitwaaien op het strand kan je ook altijd even volledig ontspannen in de Finse Sauna of infraroodcabine. En bij mooi weer kan je heerlijk relaxen en genieten op het dakterras met prachtig zicht op de zee. Meer info en boeken.

  1. Acropolis (Middelkerke)

Een gloednieuw luxehotel in Middelkerke, Hotel Acropolis, zorgt voor een zorgeloos verblijf langs de Belgische Kust! Het driesterrenhotel heeft een werelds interieur en een warme uitstraling. Alle meubilair en decoratieve elementen zijn zorgvuldig uitgekozen en de kamers zijn modern en ruim ingericht. Elke ochtend wacht je een royaal en vers ontbijtbuffet in de sfeervolle ontbijtruimte. Meer info en boeken.

  1. Hotel Carnac (Koksijde)

Hotel Carnac is op 200 meter afstand van het strand te vinden in de stad Koksijde-Bad. De kamers van het driesterrenhotel Carnac zijn zodanig ingericht om je verblijf zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Het hotel bevindt zich boven de Bistor NILS waar je heerlijk kan lunchen of dineren. Meer info en boeken.

De kusttram stopt tegenover het hotel en biedt directe diensten aan naar andere steden en attracties, zoals Plopsaland. Met de auto rijd je vanaf Hotel Carnac in 30 minuten naar de populaire badplaats Oostende.

  1. Gratis wandelroutes en fietsroutes aan de Belgische Kust

De Belgische kust heeft heel veel wandel- en fietsgebieden. Zo kan je langs de hele kustlijn wandelen of fietsen, maar ook de vele natuurgebieden aan de kust bieden verschillende wandelingen en fietsroutes aan. Je kan dan ook zeer goed van de ene kant van de kust naar de andere kant wandelen of fietsen, of tijdens je vakantie een stads- of natuurwandeling maken.

Nog meer info? Download dan zeker onze wandelingen en fietsroutes langs de Belgische kust. Of bekijk meteen alle info in onze volledig reisgids Belgische Kust, inclusief de mooiste bezienswaardigheden en leuke tips.

Belgische kust

Gratis reisgids Belgische kust downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 mei 2022 - Luc Kellens

zoals steeds ... Toppy

- 5 mei 2022 - Kellens Luc

Ga ik zeker gebruiken !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?