Bijzonder overnachten aan de Belgische Kust? 10x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bijzonder overnachten aan de Belgische Kust? 10x van goedkoop tot luxe (update 2024)

17 maart 2023 in Belgische kust1 reactie

Wil je graag eens lekker uitwaaien aan de Belgische Kust?

De Kust is dan ook de ideale bestemming voor een rustgevende vakantie en bovendien ook leuk voor de kinderen! Ben je nog op zoek naar een originele overnachting aan zee? Wij kozen alvast de mooiste plekjes uit om bijzonder te overnachten aan zee. Dat is puur genieten.

Inhoud artikel

  1. Vakantiehuis Maison de Juelle (Middelkerke)

Achter het oud kloostertje van Sint-Pieters-Kapelle schuilt de gezellige vakantiewoning Maison de Juelle. Een prachtig pand in pastoriestijl die tot 1969 bewoond werd. Na een heerlijke nachtrust in een van de elegant ingerichte kamers, kan je vertoeven in het prachtige zongerichte tuin. Geniet van de rust met een heerlijk glaasje wijn of daag je gezelschap uit voor een partijtje op de petanquebaan. Meer info en boeken.

  1. Upstairs Hotel (Oostende)

Upstairs Hotel is thé place to be in Oostende. Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Oostende en op een steenworp van de prachtige, uitgestrekte stranden. Het is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. De kamers van het hotel zijn ruim en modern ingericht met een tikkeltje urban interieur.

Wil je graag luxueus overnachten? Dan kan je altijd de kamer 'The Roof' boeken waarbij je geniet van een adembenemend zicht op de Oostendse skyline en de prachtige, uitgestrekte stranden. Meer info en boeken.

  1. Thermae Palace

Of verblijf in het iconische Thermae Palace. Het Thermae Palace ligt meteen aan het zandstrand van Oostende en biedt unieke accommodatie. Bij binnenkomst wandel je gelijk door de voormalige wandelgang van Leopold II je naar de centrale lobby in authentieke Belle Époque stijl.

In de Brasserie Albert kan je doorlopend culinair genieten van de Oostendse klassiekers vooraleer je je terugtrekt in de comfortkamers. Vanuit de zeedijk kamers kan je genieten van het schitterende frontale zeezicht. Meer info en boeken.

  1. Romantik B&B Zonnehuis

Romantik B&B Zonnehuis is gevestigd in een klein landhuis aan zee dat is gebouwd in 1929, geïnspireerd door de beroemde Engels architect Lutyens. Deze accommodatie is een geweldig verblijf voor een speciale vakantie en is voorzien van antiek, haardvuur en een grote tuin met een verwarmd zwembad. De accommodatie biedt 3 kamers, elk met een grote badkamer, en 1 appartement met een eigen zitkamer met een open haard, een keuken, 2 slaapkamers en 2 badkamers. Het huis ligt op een geweldige plek, aan mooiste laan van het dorp, vlak bij het strand. Meer info en boeken.

  1. Hotel Villa La Tourelle (De Haan)

Hotel-B&B villa La Tourelle is een charmant hotel én 4 sterren B&B gelegen in het hartje van de Haan. De karaktervolle Villa ligt in de mooiste wijk van De Haan, genoemd de “Concessie”. Je herkent de Villa La Tourelle meteen aan het charmante torentje in belle-époquestijl. Hier kom je tot rust in één van de sfeervolle ingerichte kamers. Of je kan ook altijd gaan voor een bijzondere overnachting in de torenkamer waar je een uitzicht van 360° hebt om de omgeving.

Elke ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet met overheerlijke vers gebakken broodjes in ons schitterend decor. Bij mooi weer is het ook zalig te vertoeven op het zonneterras bij een kopje koffie of een glaasje wijn. Meer info en boeken.

  1. Houseboat by C-Hotels Burlington

The Houseboat by C-Hotels Burlington ligt in de jachthaven van Oostende, op 800 m van het strand van Oostende. Van een kleine kamer aan de koerzijde tot een prachtige penthouse Suite met zicht op de jachthaven? Dat kan hier! Elke kamer beschikt over gratis WIFI en 's ochtends kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met zicht op de jachthaven, dat steeds inbegrepen is in de kamerprijs. Meer info en boeken.

  1. Houseboat Evasion

Op een prachtige locatie en op slechts enkele kilometers van het strand, de zee en het centrum van Nieuwpoort, ligt de Houseboat Evasion. Een drijvende, moderne woning geschikt voor 4 personen. De accommodatie beschikt over moderne kamers voorzien van alle comfort en op het voor- en bovendek is het heerlijk vertoeven, zeker wanneer het zonnetje tevoorschijn komt!

De huisboot heeft een mooie plaats gekregen in de jachthaven Marina Westhoek, met vrij uitzicht op een vaart en weiland. Je mag ook op deze locatie vissen, alleen is er een visvergunning vereist (deze kan je verkrijgen bij de jachthaven indien je dit wenst). Een bijzondere accommodatie voor een onvergetelijk verblijf aan de Belgische kust. Meer info en boeken.

  1. Vakantiewoning duinvis (Koksijde)

Verblijf in het eigentijds vakantiehuis vakantiewoning Duinvis 15. Deze moderne accommodatie beschikt over alle comfort dat je maar kan wensen. Binnenin is er mooi Noordzeelicht en zicht op duinenzand en de gezellige kleuren en tijdloze eenvoud brengen je onmiddellijk in vakantiesfeer. Na een vermoeiende dag, kan je genieten van een lekker glaasje op het terras. Meer info en boeken.

  1. Oud vissershuisje Vitamin Sea

Vitamin Sea is een voormalig vissershuis, dat werd omgetoverd tot een hippe 4-persoons vakantiewoning, op 2 kilometer van zee gelegen (Koksijde). Het is de ideale plek om je batterijen op te laden, vitamine zee op te snuiven en te genieten van het samenzijn. Na een dagje de omgeving verkennen, kan je even tot rust komen op het terras of in de tuin met een heerlijk glaasje. Meer info en boeken.

  1. B&B Summertime

Nog zo’n fijne plek in Koksijde is deze gezellige Summertime B&B! Aan de buitenkant valt de B&B niet echt op maar eenmaal binnen kijk je je ogen uit! De B&B werd ingericht in een Scandinavië en nordic-living-stijl. Hier ervaar je het luxe gevoel van een sterrenhotel met de gastvrijheid en persoonlijke service van een bed & breakfast. Wacht niet langer en laat al je stress & beslommeringen van je wegvloeien! Meer info en boeken.

  1. Gratis wandelroutes en fietsroutes aan de Belgische Kust

De Belgische kust heeft heel veel wandel- en fietsgebieden. Zo kan je langs de hele kustlijn wandelen of fietsen, maar ook de vele natuurgebieden aan de kust bieden verschillende wandelingen en fietsroutes aan. Je kan dan ook zeer goed van de ene kant van de kust naar de andere kant wandelen of fietsen, of tijdens je vakantie een stads- of natuurwandeling maken.

Nog meer info? Download dan zeker onze wandelingen en fietsroutes langs de Belgische kust. Of bekijk meteen alle info in onze volledig reisgids Belgische Kust, inclusief de mooiste bezienswaardigheden en leuke tips.

Belgische kust

Gratis reisgids Belgische kust downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 26 juli 2023 - roger van osselaer

heel informatief - biezonder interessant - heel nuttige dingen welke tot nu toe onbekend waren

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?