15 x Kindvriendelijke hotels in België + Tips logeren met kinderen of baby

15 x Kindvriendelijke hotels in België + Tips logeren met kinderen of baby

26 december 2023 in België0 reacties

Op stap met kinderen en op zoek naar een kindvriendelijk verblijf in België?

Reserveer dan best niet in het eerste beste luxehotel, maar pas je plannen aan op maat van je kids. Er zijn genoeg kindvriendelijke hotels in België die jou en je gezin een onvergetelijk verblijven garanderen.

Wij hebben alvast enkele kindvriendelijke verblijven voor je uitgezocht! + met onze tips over logeren met kinderen kan je zorgeloos op weekend vertrekken.

Inhoud artikel

  1. Qbic Hotel Brussels

Een ander fijn hotel, buiten het centrum van Brussel, vind je Qbic Hotel Brussels. Dit hippe, trendy Qbic Hotel doet niet aan greenwashing: het bedrijf heeft het B-Corp keurmerk, wat betekent dat het aan strenge eisen moet voldoen qua sociale en ecologische impact.

Graag een filmpje meepikken? Herontdek een klassieker of een nieuwe favoriete film in de privébioscoop met supercomfortabele lounges. Ook de gemeenschappelijke ruimte straalt een en al spelplezier uit. Hier kan je schommelen, gezelschapsspelletjes spelen en achterover leunen met een heerlijk kopje koffie en een goed boek. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Domaine Long Pre

Domaine Long Pre, ligt in Stavelot en is één van de beste kindvriendelijke hotels in de Ardennen. Domaine Long Pre beschikt dan ook over een groot aantal faciliteiten zowel binnen als buiten het vakantiepark. Als je hier naartoe gaat, weet je zeker dat jij en de kinderen zich niet zullen vervelen.

Wedstrijdje zwemmen, kanovaren, minigolven, tennissen en de wondermooie natuur bewonderen? Het kan hier allemaal! Verder is er ook nog een speeltuin en een spelkamer voor de kids en bovendien ligt het nog eens dichtbij pretpark Plopsa Coo. Overnachten doe je hier in een gezellige bungalow of knus appartement voorzien van alle nodige comfort. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een Pipowagen: Caravan Holiday Home

In Houffalize bevindt zich de Caravan Holiday Home. Deze gezellige caravan met privéterras en tuin biedt drie knusse slaapkamers, barbecuefaciliteiten en een terras. Supermarkten en restaurants zijn in de directe omgeving van de caravan. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Center Parcs De Vossemeren

Center Parcs de Vossemeren in Lommel ligt bij twee grote meren en biedt heel wat vertier voor het hele gezin. Er is een subtropisch zwemparadijs met een supersnelle doorzichtige tunnelglijbaan en snorkelbad, een enorme speelwereld genaamd Discovery Bay en nog vele andere activiteiten en zelfs een bad met exotische vissen in een echt koraalrif. Wanneer je hier verblijft moet je zeker eens natuurgebied de Lommelse Sahara bezoeken.

Bij Centerparcs De Vossemeren kan je kiezen voor een verblijf in een van de gezellige cottages of in een luxe hotelkamer. De accommodaties liggen direct aan de oever van het meer of midden in het dennenbos. Dit vakantiepark is een absolute aanrader voor je familie uitstap. Meer info en boeken.

  1. Treck Hostel

Het Treck Hostel in Gent kwam enkele jaren geleden met een uniek concept. Het is de eerste indoorcamping in België waar je kunt overnachten in een tent, caravan of slaapzaal. Van slecht weer heb je geen last, het hele jaar door slaap je warm en droog!

De caravans hebben elk hun eigen thema en gaan van een strandvakantie in Hawaii tot een nostalgisch retro thema. Een unieke ervaring voor jong en oud! Meer info en boeken.

  1. Martin's Red Hotel

Waan je even als Rode Duivel in het Martin’s Red hotel. Het viersterrenhotel ligt namelijk op de site van het Belgian Football Center in Tubeke, het trainingscentrum van de Rode Duivels. Het is dé plek waar sterspelers van het Belgische elftal logeren wanneer ze een thuismatch spelen of een training hebben. Wanneer je 's morgens gaat ontbijten, kan het wel eens voorvallen dat Dries Mertens of Eden Hazard naast je zit.

De hedendaagse inrichting integreert op meesterlijke wij subtiele sportelementen en de kamers zijn ingericht met het Belgisch voetbal in het achterhoofd. 's Avonds kan je dan weer genieten van een heerlijk diner in het Red's Sports Bar & Grill restaurant waar je uitzicht hebt over het Belgian Football Center. Bovendien beschikt het hotel ook nog over een fitnessruimte, een wellnesscentrum, 2 tennisvelden, een recreatieruimte en uiteraard 6 voetbalvelden, waarvan 1 overdekt is. Meer info over dit unieke hotel en boeken.

  1. Lakeside Paradise Sporthostel

Het Lakeside Paradise Sport Hostel ligt op een rustige locatie buiten het centrum van Knokke. Een actieve watersportclub waar je kan waterskiën, wakeboarden, wakeskaten, windsurfen, paddleboarden en surfen. Het leuke kindvriendelijke hotel beschikt over ruime kamers met slaapplaatsen voor 4, 8 en 12 personen. Elke kamer is geïnspireerd op een top surfspot ergens ter wereld.

Voor wie na het sporten even zijn dorst wil lessen, kan die terecht aan het terras dat grenst aan een strandje waar hangmatten, strandstoelen, zitzakken en een reuzetrampoline zorgen voor het echte vakantiegevoel. Daarnaast staat er op het zonovergoten terras ook een hotspring hot tub! Meer info en boeken.

  1. Vakantiedomein Hoge Duin

Vakantiedomein De Hoge Duin ligt tussen de duinen in het charmante Oostduinkerke en biedt een comfortabele plek voor een heerlijke nachtrust. Je kan de dag beginnen met een gezellige wandeling met het hele gezin langs de Noordzeekust. Of ontspan met een drankje op het terras, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin en de grote zandbak.

Verder ligt de accommodatie niet ver van het strand en de jachthaven van Nieuwpoort, een omgeving die uitstekend is voor mooie fietstochten. Nadien kunnen jullie genieten van een lekker etentje in het restaurant, dat een panoramisch uitzicht biedt. Meer info en boeken.

  1. Safaritent at Camping GT Keiheuvel

Camping GT is een 20 ha groot wild bebost kampeerterrein met ruime en aangename plaatsen voor caravan, tent, mobilehome of bungalow. Elke kampeerder zal in deze gezellige natuurlijke omgeving tot rust kunnen komen. Deze comfortabele gezinscamping beschikt namelijk over alle gebruikelijke voorzieningen zodat je een zorgeloos verblijf tegemoet gaat.

Vervelen zullen de kinderen zich hier zeker niet: de camping beschikt over een zwembad, speeltuin, vijver, gratis wifi, wandelpaden, voetbal- en volleybalveld. En in de nabije omgeving kan je ook nog paardrijden, zweefvliegen, bowlingen en minigolfen. Oh ja, ze hebben hier zelf hun eigen frituurtje! Lekker pakje friet met een goeie curryworst na een heerlijke dag samen! Meer info en boeken.

  1. Upstairs Hotel (Oostende)

Upstairs Hotel is thé place to be in Oostende. Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Oostende en op een steenworp van de prachtige, uitgestrekte stranden. Het is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. De kamers van het hotel zijn ruim en modern ingericht met een tikkeltje urban interieur.

Wil je graag luxueus overnachten? Dan kan je altijd de kamer 'The Roof' boeken waarbij je geniet van een adembenemend zicht op de Oostendse skyline en de prachtige, uitgestrekte stranden. Meer info en boeken.

  1. MEININGER Hotels Bruxelles City Center

Een ander leuk hotel in Brussel is het MEINIGER Hotel. Het designhotel ligt aan de oever van het kanaal Charleroi-Brussel in een oude fabriek. Elke kamer is modern ingericht met lichtgrijs gekleurde muren en een parketvloer. De kamer beschikt ook over een flatscreentelevisie zodat je kinderen 's avonds nog een klein filmpje kunnen kijken vooraleer ze in slaap vallen en jij kan genieten van die welverdiende rust.

Het restaurant en de bar zijn ingericht in de stijl van de fabriek met grote witte pilaren, de oorspronkelijke betonnen plafonds en metalen fabrieksverlichting boven de tafels. Je kan in het hotel fietsen huren zodat je samen de omgeving op een sportieve manier kan verkennen of je kan met de kinderen even terugtrekken in de speelkamer. Meer info en boeken.

  1. B&B Amuse-Couche

Een accommodatie met een bijzonder verhaal? Dan moet je in B&B Amuse-Couche zijn! Deze kindvriendelijke B&B is gevestigd in een voormalige jeneverstokerij op het plattenland! Het verblijf is rustig, biedt voldoende comfort en ligt in de buurt van het bruisende Hasselt!

Je overnacht in een van de moderne ruime kamers, voorzien van al het nodige comfort. Bovendien kijken alle kamers uit op de tuin. Na een heerlijke nachtrust, kunnen jullie de voetjes onder de tafel schuiven en genieten van een aangenaam ontbijtje. Je kan er ook voor kiezen om een lunchpakket te bestellen voor mee te nemen op uitstap. Meer info en boeken.

  1. Jam Hotel

In de jaren 70 fungeerde het bijzondere Jam Hotel als kantoorgebouw. Het gebouw werd totaal gerenoveerd met dit bijzondere hotel en dito interieur als resultaat. Een industriële look en feel met vintage en designelementen. Op stap met kinderen? Grootste troef in de kamer is het bed in de kast. Een perfecte pubercave waar de jeugd zich kan terugtrekken!

Ontspannen doe je op het dak, neem een duik in het verwarmde zwembad of geniet van een drankje op de rooftopbar. Leuke extra's zijn de gratis fitness, supersnel wifi, een gameroom en het Italiaanse restaurant. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Molenheide Houthalen-Helchteren

Ook dit kindvriendelijke vakantiepark is een absolute aanrader. Vakantiepark Molenheide ligt middenin de natuur en biedt moderne vakantiewoningen. Overnacht in een van de (villa)bungalows, de greenhouses of in een van de heidehutten.

Kinderen kunnen zich urenlang amuseren in het overdekt speelparadijs (met 20.000m2 de grootste van Limburg) terwijl papa en mama in Tom's Herberg eten of drinken. Of ga samen ravotten in het zwemparadijs Aquapolis met 4 fantastische glijbanen inclusief peuterbad. Daarbij valt er natuurlijk ook nog van alles te ontdekken zoals een grote buitenspeeltuin, een voetbalveld met kunstgras en het groot wild- en wandelpark direct gelegen aan Park Molenheide. Meer info en boeken.

  1. Plopsahotel De Panne

Een uitstapje naar Plopsaland De Panne maken? Verblijf dan zeker in het Plopsahotel! Het zal het weekend des te leuker maken, meer nog.. onvergetelijk! In het Plopsahotel kan je kiezen uit de favoriete Studio 100 held van de kids. Na een vermoeiende dag in het park, strijk je neer in een van de betoverende kamers of suites en ervaar je de rust in een unieke theaterstijl. Slaap in de wereld van Maya de Bij, Mega Mindy, Kabouter Plop of een andere Studio 100-held!

Heerlijk dineren na een dagje Plopsaland De Panne? In het gezellige restaurant staat een uitgebreid buffet op jou te wachten! Even uitrusten met een heerlijk drankje en een snack? Daarvoor kan je dan weer terecht in de twee bars! Meer info en boeken!

  1. Logeren met kinderen? Onze tips!

Ben je van plan om binnenkort met je kinderen in een hotel te overnachten? Dan geven we je graag enkele tips mee om je vakantie zorgeloos te doen verlopen! Alleen maar plezier maken én genieten!

  • Ben je niet zeker of het hotel wel echt iets voor jou en je gezin is? Bekijk dan eventueel de reviews. Daarin lees je soms hoe anderen het hotel ervaarden met kinderen.
  • Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, raden we je aan om de grote 'luxe' hotels achterwegen te laten. Ga op zoek naar een kleiner familiehotel waar de service net iets persoonlijker is.
  • Ook de locatie is vrij belangrijk als je met kinderen op reis gaat. Je wil het liefste zo dicht mogelijk bij alle winkels, restaurantjes en bezienswaardigheden zitten, dus kijk goed waar je accommodatie zich bevindt!
  • Boek je overnachting best mét ontbijt. Zo hoef je niet al te vroeg uit de veren om een ontbijtje te scoren. Dat bespaart je natuurlijk ook extra tijd!
  • Neem altijd iets mee om te doen! Kinderen blijven namelijk kinderen en vervelen zich al snel.
  • Is er ook de mogelijkheid voor de ouders om even te ontspannen? Wanneer de kinderen op de kinderspeeltuin zitten, is het altijd wel fijn dat je in het oog kan houden vanop een terrasje in de zon met een lekker kopje koffie!
Met deze 11 tips voor een goeie planning en voorbereiding ben je zeker van een zorgeloze en plezierige reis met het hele gezin.
  1. Extra: Download je gratis ebook met spelletjes en puzzels

Wil je ook onze leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor in de wagen? Dan hebben wij het ideale e-book voor jou. Je ontvangt meer dan 25 leuke kleurplaten, raadsels en puzzels voor op de achterbank. Samen met tal van tips en bijzondere spelletjes. Download je gratis spelletjesboek voor in de wagen.

Spelletjesboek voor in de auto

Gratis Spelletjesgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?