Waar overnachten in Beieren? 14 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2024)

Waar overnachten in Beieren? 14 x hotels van goedkoop tot luxe (update 2024)

22 juni 2022 in Beieren1 reactie

Tijdens je bezoek of rondreis door Beieren heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Beieren!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. BIO Hotel Bayerischer Wirt Augsburg (Augsburg)

BIO Hotel Bayerischer Wirt is het eerste biologische hotel van Augsburg. Je kan je eens lekker laten verwennen in de spa met zoutgrot, zoutsauna of in het restaurant met 100% biologische, regionale en gezonde gerechten. En uiteraard is het uitgebreide ontbijtbuffet is ook 100% biologisch. Meer info en boeken.

  1. Schlosshotel Steinburg (Würzburg)

Het kasteelhotel Steinburg ligt hoog op een heuvel boven deze prachtige barokstad Würzburg aan de rivier de Main. Het hotel biedt luxe accommodatie met elegante kamers en je kan genieten van heerlijke gastronomische gerechten in het restaurant van het hotel, terwijl je het mooie uitzicht bewondert over de rivier, de stad en de wijngaarden. Meer info en boeken.

  1. Historik Hotel Goldener Hirsch Rothenburg (Rothenburg ob der Tauber)

Dit charmante Historik Hotel Goldener Hirsch Rothenburg in Rothenburg biedt een uniek uitzicht op de vallei van de rivier de Tauber. Hier kan je genieten van een rustige vakantie te midden van de middeleeuwse architectuur en schilderachtige landschappen van de regio Midden-Franken. Historik Hotel Goldener Hirsch Rothenburg ligt in het centrum van de stad, in de buurt van het wereldberoemde kruispunt Plönlein. De historische torens, de indrukwekkende stadspoorten en de charmante steegjes zijn dus gemakkelijk te verkennen! Meer info en boeken.

  1. Burghotel (Rothenburg OdT)

Aan de rand van de binnenstad van Rothenburg, is het Burghotel gevestigd in een 12e-eeuws gebouw. Dit hotel biedt wellnessfaciliteiten en elegante kamers met een prachtig uitzicht op de tuin en het mooie Tauberdal. Er is ook een poort die je van het Burghotel naar de tuin van het oude Dominicanenklooster leidt waar je heerlijk kan ontspannen. Meer info en boeken.

  1. Hezelhof Hotel (Dinkelsbühl)

Dit appartementencomplex is gevestigd in een patriciërshuis uit de 17e eeuw en biedt moderne, stijlvolle accommodatie en een besloten binnentuin met terras in het hart van de middeleeuwse Altstadt (oude stad) van Dinkelsbühl. Na een zorgvuldige restauratie, met oog voor indrukwekkend design is het Hezelhof nu een totaal kunstwerk geworden. Meer info en boeken.

  1. Hotel Deutsches Haus (Dinkelsbühl)

Aan het beroemde Weinmarkt-plein in Dinkelsbühl ligt het historische 4-sterrenhotel Deutsches Haus. Rond 1600 werd het gebouw voorzien van een van de mooiste Zuid-Duitse vakwerkgevels. Kunsthistorici oordeelden: "De gevel is een van de grootste wapenfeiten van de Duitse late renaissance". s' Morgens kan je genieten van een heerlijk én gratis ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Landhaus Seeblick (Füssen)

De appartementen van het Landhaus Seeblick liggen direct aan de promenade langs het meer met een fascinerend uitzicht over de Hopfensee in het schitterende Alpenlandschap. Ervaar unieke zonsopgangen en zonsondergangen vanop je balkon en geniet van het lichtspel dat weerkaatst op het meer en in de bergen, elke dag een nieuw natuurspektakel! Meer info en boeken.

  1. Cocoon Hauptbahnhof (München)

Midden in Ludwigsvorstadt in een rustige zijstraat en op slechts twee minuten lopen van het centraal station van München, kun je jezelf onderdompelen in het Cocoon Hauptbahnhof. In één van de levendigste steden van Duitsland, is dit hotel met zijn centrale ligging, uniek design, onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding een aanrader! Meer info en boeken.

  1. Hotel Obermaier (München)

In het historische hart van Trudering, ligt het Obermaier Hotel wat een typisch voorbeeld van de Beierse stijl is en waar de gastvrijheid al meer dan 700 jaar een eerbiedwaardige traditie is. Door de eeuwen heen is deze voormalige boerderij uitgegroeid tot een romantisch hotel met herberg en biertuin. Het monumentale pand is sinds 1863 in familiebezit en tegenwoordig zijn Markus Obermaier en zijn vrouw Maria de vijfde generatie die het traditionele hotel runnen.

Alle kamers en suites zijn ingericht in een huiselijke Beierse stijl. Harmonieuze kleuren, warme sparren en eikenhout en zachte lichtbronnen creëren een gezellige sfeer waarin je kan genieten en gebruik kan maken van de moderne voorzieningen van de kamers. Meer info en boeken.

  1. NYX Hotel Munich by Leonardo Hotels (München)

Ben je een kunstliefhebber of wil je gewoon op zoek naar een hotel dat zich onderscheidt van de rest? Het ontwerp van NYX Hotel Munich weerspiegelt in een unieke levensstijl en het concept van het merk. Hier vind je de kunstwerken van regionale kunstenaars geïntegreerd in het hele hotel. En vervelen zal je hier zeker niet! Aan de bar worden soms live concerten van muzikanten gegeven of DJ's komen hier hun plaatje draaien. Ook kan je je vermaken in de bioscoop met een breed scala aan sneak previews, films en blockbusters. Meer info en boeken.

  1. Obermühle 4*S Boutique Resort (Garmisch-Partenkirchen)

Het Obermühle 4*S is een superior 4-sterrenhotel dat sinds 1634 door een familie wordt beheerd. Het biedt een binnenzwembad, een sauna, een gezellige lounge en een tuin met panoramisch uitzicht op de top van de Zugspitze. Het is slechts een paar minuten naar het centrum van Garmisch-Partenkirchen. De kamers van het Obermühle 4*S Boutique Resort zijn ingericht in een traditionele alpine stijl en hebben een balkon of terras met uitzicht op de Beierse Alpen. Meer info en boeken.

  1. H+ Hotel Alpina (Garmisch-Partenkirchen)

Het H + Hotel Alpina Garmisch-Partenkirchen biedt superieur comfort aan de voet van de Alpen. Het hotel biedt een stijlvolle ambiance met een adembenemende natuurlijke achtergrond. Midden in het pittoreske oude centrum en dicht bij de skiliften is het hotel het ideale startpunt voor je vakantie. En dagelijks word je verwend met een uitgebreid ontbijtbuffet dat niets aan je wensen over laat. In de avond bieden de twee restaurants een rustieke sfeer met een open haard en panoramische ramen die een fantastisch uitzicht op het Alpenpanorama bieden. Meer info en bieden.

  1. Gideon Hotel (Neurenberg)

Het designhotel Gideon verwelkomt zijn gasten rechtstreeks in de oude stad van Neurenberg. Het volledig gerenoveerde en monumentale gebouw uit de eeuwwisseling ligt op slechts een paar minuten lopen van het centraal station en de beroemde Christkindlesmarkt. Je wordt hier begroet met een puristische, designgerichte stijl wat ook terug te vinden is in de kamers.

Tegenover het hotel bevindt zich de historische tolhal, een van de belangrijkste architectonische monumenten in de oude binnenstad van Neurenberg. Talrijke restaurants, diverse culturele aanbiedingen zoals het Neues Museum of het Germanisches Museum, evenals het langste aangrenzende voetgangersgebied van Europa, liggen ook binnen handbereik! Meer info en boeken.

  1. Yachthotel Chiemsee (Prien am Chiemsee)

Aan de westoever van de 'Beierse Zee' ligt het Yachthotel Chiemsee in Prien. De ideale uitvalbasis om de omgeving te ontdekken! De landelijk ingerichte kamers zijn voorzien van alles wat je maar kan wensen en sommige bieden prachtig uitzicht op het meer en de Chiemgauer Alpen. Genieten van allerlei Beierse specialiteiten in het elegante, rustieke restaurant met terras aan het meer of gezellig een drankje drinken aan de bar en in de lounge met open haard.

Je kan ook heerlijk ontspannen in de spa die beschikt over een bubbelbad, een binnenzwembad, een infraroodsauna en een fitnessruimte. Er worden schoonheidsbehandelingen gegeven en je kan zelfs naar rustgevende muziek luisteren in de Aziatisch ingerichte ontspanningsruimte. Alleen maar genieten toch? Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Beieren

Verblijf je voor een langere tijd in Beieren? Ontdek dan de stad met onze gratis reisgids Beieren. Download ook je gratis stadswandeling door München om je trip compleet te maken!

Beieren

Gratis reisgids Beieren downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 maart 2022 - herman

heel nuttige gids, maakt (her-)ontdekken van Beieren nog aangenamer!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?