Wandel naar het lynxenreservaat bij Rabenklippe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandel naar het lynxenreservaat bij Rabenklippe

  • Startpunt: Burgberg-Parkplatz
  • Eindpunt: Burgberg-Parkplatz
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 10,6 km
  • Duur: 4 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel naar het lynxenreservaat bij Rabenklippe

Deze route gaat onder andere naar de Großer Burgberg, die je met de kabelbaan kan bereiken, en naar het lynxenreservaat op de Rabenklippe. Hier kan je deze grote katten van dichtbij bewonderen. Op woensdag en zaterdag worden ze openbaar gevoederd (controleer de actuele tijden op deze website). De wandeling biedt nog andere hoogtepunten zoals een bezoekje aan de ruïnes van Harzburg en een ritje met de kabelbaan Burgberg.

De route is gemakkelijk begaanbaar en loopt meestal over brede grindpaden die regelmatig schilderachtige plaatjes opleveren. Het pad loopt door bosgebieden waar de schorskever zichtbare schade heeft aangericht. Je zal het diertje misschien zelfs tegenkomen. Het uitkijkpunt Rabenklippe markeert het verste punt van de route voordat je terugkeert. Het is de perfecte plek voor een korte pauze in het gelijknamige bosrestaurant. Aan het einde van de route kom je langs het Baumwipfelpfad, een houten wandelpad tussen de boomtoppen van 1 km lang dat je naar het 26 meter hoge uitkijkplatform brengt (bekijk ligging).

Harz

Gratis preview reisgids Harz downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Harz

Ontdek de Duitse Harz regio via een complete reisgids en 16 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?