FB

Wandelen in en rond het Park van Tervuren + kaart

Download wandelboek 2

Wandelen in en rond het Park van Tervuren + kaart

644 x gedownload98 ervaringen
  • Startpunt: Keizerinnedreef, Tervuren
  • Eindpunt: Keizerinnedreef, Tervuren
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Voornamelijk onverhard
  • Bewegwijzering: wandelknooppunten
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Toeristische dienst Tervuren

Volg route op kaart met GPS-tracker

Verken het Park van Tervuren met wandelroute via knooppunten

De wandeling langs de vijvers en door het park van Tervuren vormt een prachtig voorbeeld van vormgeving van de natuur door de mens. Maar soms mag de natuur zelf haar creativiteit tonen: het open landschap, de veldwegeltjes, de bossen. Beiden zitten vervat in deze wandelroute die je de mooiste plekjes laat zien van Tervuren tot Duisburg, via de wandelknooppunten van Zuid-Dijleland. Op het einde kom je zelfs langs een stukje van het Zoniënwoud dat aanpaalt aan het Tervurenpark. We willen je toch meegeven dat het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika gesloten is tot 2017 maar dit kan de wandelpret niet bederven.

Tervuren

Gratis wandeling Tervuren downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Tervuren: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart98 ervaringen

- 3 maart 2018 - Elke

Mooie winterwandeling. Goed aangegeven. Bij extreme koude kan wandeling onderweg nog ingekort worden, dankzij de goed aangegeven lussen.

- 5 februari 2018 - Caroline Delbeecke

gisteren de wandeling in de kou gemaakt na een blitsbezoek aan het vakantiesalon in de Heizel, prachtige wandeling, perfect beschreven, mooie plaatsjes gezien, we komen niet elke week in die streek van uit Roeselare, zó bosrijk, kortom sjiek! 10/10 nadien drankje in cultureel centrum van Tervuren, de foyer van de Warandepoort, leuke, drukke plaats, met vriendelijke mensen!!

- 28 november 2017 - Leen

Mooie herfstwandeling gemaakt, zeer gevarieerd en goede bewegwijzering/beschrijving. Ik doe deze wandeling zeker nog eens opnieuw en combineer dat dan misschien met een bezoek aan het gerenoveerde Afrikamuseum.

- 11 november 2017 - Peter

Bijzonder mooie wandeling (in de herfst), uitgestippelde route makkelijk om volgen, bewegwijzering en beschreven route klopten perfect! Parkeren in de ondergrondse parking centrum Tervuren (op loopafstand) in het weekend zeker aan te raden (4 € op zaterdag, zondag 2 €).

- 3 november 2017 - Luc B

Voor de tweede maal de wandeling gedaan. Zeker een aanrader. Gevarieerd, veel stilteplaatsen los van vliegtuiglawaai), mooie vergezichten en onderweg zelfs herten gezien. Aan knooppunt 41 even zoeken. Eenmaal door de poort onmiddellijk het pad rechts nemen.

Gratis wandeling Tervuren downloaden

Download wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?