Premium

Stadswandeling in Schiltach: charmant stadje met vakwerkhuizen en leerlooiers

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling in Schiltach: charmant stadje met vakwerkhuizen en leerlooiers

  • Startpunt: Kasteelruïne van Schiltach
  • Eindpunt: Schüttesäge Museum
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,0 km
  • Duur: 1 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden.

Wandeling door het stadswandeling van Schiltach

Schiltach is een charmant stadje met vakwerkhuizen, ambachtslieden en leerlooiers. Het dook voor het eerst op in de geschriften in 1275. Het is een juweeltje bovenaan de Kinzig-vallei en het is absoluut de moeite waard om hier een tijdje te blijven, de historische sfeer op te snuiven en van de prachtige bosrijke omgeving te genieten. Met onze stadswandeling door het centrum kom je langs dé mooiste bezienswaardigheden van Schiltach.

Enkele hoogtepunten tijdens je wandeling Schiltach:

  • Wandel naar het oude kasteel van Schiltach. Een klim naar de top van de kasteelheuvel is zeker de moeite waard, al was het maar voor het geweldige uitzicht dat je er hebt over de oude stad.
  • Het marktplein in het hart van Schiltach met het stadhuis en het boeiende Museum am Markt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad.
  • Nadien wandel langs de oevers van Schiltach. Deze vormen een rustig, groen gebied langs de rivier waar je vanop de waterkant kan genieten van de middeleeuwse. Hier kan je enkele prachtige foto's maken.

VERBLIJFTIP: Aan de oever van de Schiltach-rivier ligt het Zur alten Brücke pension. Het pension biedt biedt moderne kamers, gratis WiFi en een gezellig restaurant met traditionele gerechten uit het Zwarte Woud. Meer info en boeken.

Zwarte Woud

Gratis preview reisgids Zwarte Woud downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zwarte Woud

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 13 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Zwarte Woud downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?