Premium

Niš stadswandeling: Ontdek de rijke geschiedenis

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Niš stadswandeling: Ontdek de rijke geschiedenis

 • Startpunt: Holy Trinity Cathedral
 • Eindpunt: Niška Tvrdjava
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 3,3 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Niš is het op twee na grootste stedelijke gebied van het land en is vooral bekend als de geboorte- en verblijfplaats van verschillende Romeinse keizers, waaronder Constantijn de Grote. De stad was al tijdens de heerschappij van de oude Romeinen een van de grootste nederzettingen op de Balkan en heette toen nog Naissus.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Niš: stadswandeling

De beste manier om Niš te zien is door een wandeling door de stad te maken. Net buiten onderstaande route liggen nog een aantal hoogtepunten die de geschiedenis van de stad weerspiegelen: de behoorlijk griezelige Schedeltoren en het archeologisch park Medina. Niš is ook beroemd vanwege het eten, dus neem zeker de tijd om de traditionele kafana's (tavernes) te bezoeken.

Wat krijg je allemaal te zien op onze stadswandeling door Niš?

 • De kathedraal van de Heilige Drievuldigheid (Holy Trinity Cathedral) staat symbool voor het Servisch-orthodoxe geloof, het culturele erfgoed van het land en de prachtige architectuur.
 • Voor een kopje koffie ga je naar de geplaveide straat met de naam Tinkers Alley of Kopersmidstraat (Kazandžijsko Sokače in het Servisch). Het bruiste hier in de 18e eeuw van de ambachtslieden die hier woonden en werkten. Dit is het laatst bewaard gebleven deel van dat bijzonder stukje stad.
 • Aan het einde van het steegje staat het Stevan en Kalča-monument. Stevan Sremac was een schrijver en toneelschrijver die leefde van 1855 tot 1906. Hij wordt beschouwd als een van de meest prominente figuren uit de Servische literatuur.
 • Je komt ook langs het nationaal museum van Niš en het centrale stadsplein, Koning Milan-plein.
 • Als je de rivier oversteekt en langs de Stambol-poort loopt, zie je het fort van Niš, een belangrijk complex dat door de eeuwen heen is gebouwd door de Romeinen, Serviërs en Ottomanen. Het is een van de weinige forten in Europa dat nog steeds in het centrale stadsgebied staat, zoals het er al meer dan twee millennia staat.

VERBLIJFTIP: Het Ambasador Hotel ligt op 200 meter van het Koning Milan-plein en biedt moderne accommodatie voorzien van alle luxe en comfort. Er is ook een fitnesscentrum, een spacentrum en een restaurant aanwezig. Meer info en boeken.

Servië

Gratis preview reisgids Servië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Servië

Ontdek het Balkan land Servië via een complete reisgids en 11 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Servië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?