Premium

Subotica stadswandeling langs art nouveau architectuur

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Subotica stadswandeling langs art nouveau architectuur

  • Startpunt: Stadhuis Subotica
  • Eindpunt: Porseleinmuseum Subotica
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Subotica is de meest noordelijke stad van Servië met de beste voorbeelden van art-nouveau-architectuur. Het floreerde als de op twee na grootste stad van het koninkrijk Hongarije voordat het in 1929 deel ging uitmaken van Joegoslavië. De geweldige gebouwen en herenhuizen in het stadscentrum getuigen van die gouden eeuw. De charmante, relaxte stijl van de stad is reden genoeg voor een bezoekje.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Art nouveau architectuur verkennen in Subotica

Is het de eerste keer dat je Subotica bezoekt? De beste manier om Subotica te ervaren is door deze stadswandeling door de stad te volgen. Op woensdag en zaterdag kan je bij de toeristische dienst gratis rondleidingen volgen. De route voert je alleszins al langs dé belangrijke bezienswaardigheden van Subotica.

Begin je stadswandeling door Subotica bij het Vrijheidsplein waar je meteen enkele prachtige gebouwen kan spotten. Het gebouw dat het plein domineert is het stadhuis met zijn 45 meter hoge observatorium in de 76 meter hoge toren met een prachtig uitzicht over de stad. Het gebouw werd rond 1910 gebouwd en is een meesterwerk van de art-nouveaustijl. Verder zie je hier ook de Groene Fontein en de Blauwe Fontein, het nationaal theater en de openbare bibliotheek.

Wat verder bezoek je de synagoge van Subotica, een van de mooiste voorbeelden van de Secessionistische stijl en Hongaarse art nouveau in Europa. Vlakbij de synagoge ligt het stadsmuseum van Subotica. Daarnaast breng je ook nog een bezoekje aan het Raichle-paleis waar de galerie voor moderne kunst in gevestigd zit en het Porceleinmuseum.

VERBLIJFTIP: Artist Hotel biedt 4-sterrenaccommodatie in het midden van de stad. De kamers zijn modern ingericht, iedere ochtend geniet je van een continentaal ontbijtje en 's avonds kan je lekker ontspannen in de spa. Meer info en boeken.

Servië

Gratis reisgids Servië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Servië

Ontdek het Balkan land Servië via een complete reisgids en 11 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Servië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?