Wandeling Porto: Oude Centrum en de oevers van de Douro + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling Porto: Oude Centrum en de oevers van de Douro + kaart

  • Startpunt: Metrostation Trindade, Porto
  • Eindpunt: Traça Gen. Humberto Delgade, Porto
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,5 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Oude stadskern niet

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Groepsreis Portugal 7 dagen Lissabon, Sintra, Coimbra en Porto

Groepsreis Portugal 7 dagen Lissabon, Sintra, Coimbra en Porto

Groepsreis met ca. 24 deelnemers, verblijf in 4* hotels in stadscentrum, incl. ontbijtbuffet, vlucht h/t en alle transfers, gegidste wandeling in elke stad en mogelijkheid deelname programma met reisleider Geert. Afreis 04/09/23.

Download de wandelroute Porto en kom langs de bezienswaardigheden van het oude en nieuwe centrum. Geniet op de oevers van de Douro.

Behalve om haar wereldberoemde Porto wijn zijn er nog tal van andere goede redenen om Porto aan de oevers van de Douro te bezoeken.

Het zicht op de bruggen en de kaaien blijft bij. Zowel in het oude als in het nieuwere centrum kan je langs talloze winkels slenteren, met een gevarieerd aanbod en met een uiteenlopend prijsniveau. En dan zijn er natuurlijk ook de talrijke kerken en musea die een schat aan kunstwerken in verschillende stijlen herbergen. Kortom een stadsbezoek vol afwisseling. Ontdek alle bezienswaardigheden van Porto in onze aparte blog. Porto is tevens de ideale start om de Douro vallei te verkennen.

Aansluitend hebben we ook de stad Guimarães toegevoegd. Een kleinschalige culturele stad met mooie oude stadskern, heel wat musea en historische gebouwen ... en weinig verkeer.

De leukste activititeiten en uitstappen in en rond Porto

Daarnaast is Porto natuurlijk de stad van de port, en kan je in één van de vele gezellige restaurants en cafés de lokale producten uitproberen.

Wil je graag meerdere musea of bezienswaardigheden in Porto bezoeken? Dan is de Porto Card, de ideale oplossing om geld uit te sparen tijdens je bezoek of citytrip. Met de kaart combineer je meerdere daguitstappen of excursies + toegangsticketten voor musea + gratis openbaar vervoer + bezoek aan een Port wijnkelder en korting op de hop-on/hop-off stadsbus. Koop je Porto Card online voor € 13.

Liever stappen dan het openbaar vervoer te gebruiken? Koop je dan een Porto Card Walker voor € 15.

Porto

Gratis stadswandeling Porto downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Porto: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

152 ervaringen

- 22 mei 2023 - Nicole

Aangenaam om te lezen ! Zeer duidelijk ! Een aanrader om goed voorbereid te zijn👍

- 9 mei 2023 - Hanne De Laere

al de vierde keer dat ik via Geert reisroute een stad verken en ook deze keer zeer enthousiast. ondanks dat Porto een fysiek uitdagende stad is, lijkt het niet alsof deze wandeling je uitput. Bovendien belicht het echt de mooiste bezienswaardigheden van de stad en leer je je echt oriënteren in de stad, een echte aanrader dus! Wij planden deze wandeling in de eerste dag van ons verblijf waardoor we goed konden verkennen, ook al omdat de binnenstad niet fietsvriendelijk is.

- 9 mei 2023 - Hilde Velghe

De wandeling is heel duidelijk beschreven, en bijgevolg gemakkelijk te volgen. Zeker een aanrader!

- 27 april 2023 - Carine Raes

Moeilijke wandeling - moeilijk stratenpkan

- 27 april 2023 - Nicole Deschepper

Gezien de beperkte reistijd van 8 dagen met de wagen vanuit Faro, Lissabon, Sierra da Estrella naar Porto, heb ik aan de hand van de gids toch een gevarieerd bezoek aan Porto kunnen opstellen. Dank voor de hulpgids. Nicole

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?