Wandeling Porto: Oude Centrum en de oevers van de Douro + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling Porto: Oude Centrum en de oevers van de Douro + kaart

1 358 x gedownload109 ervaringen
  • Startpunt: Rua da Trindade, Porto
  • Eindpunt: Rua de Monchique 94, Porto
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Oude stadskern niet

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Download de wandelroute Porto en kom langs de bezienswaardigheden van het oude en nieuwe centrum. Geniet op de oevers van de Douro.

Behalve om haar wereldberoemde Porto wijn zijn er nog tal van andere goede redenen om Porto aan de oevers van de Douro te bezoeken.

Het zicht op de bruggen en de kaaien blijft bij. Zowel in het oude als in het nieuwere centrum kan je langs talloze winkels slenteren, met een gevarieerd aanbod en met een uiteenlopend prijsniveau. En dan zijn er natuurlijk ook de talrijke kerken en musea die een schat aan kunstwerken in verschillende stijlen herbergen. Kortom een stadsbezoek vol afwisseling. Ontdek alle bezienswaardigheden van Porto in onze aparte blog. Porto is tevens de ideale start om de Douro vallei te verkennen.

Aansluitend hebben we ook de stad Guimarães toegevoegd. Een kleinschalige culturele stad met mooie oude stadskern, heel wat musea en historische gebouwen ... en weinig verkeer.

Porto

Gratis stadswandeling Porto downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Porto: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

109 ervaringen

- 20 juni 2019 - Luc Antoons

Het is onze 1ste keer dat we naar Porto gaan en daarom zocht ik stadswandelingen die ik bij jullie op de site gevonden heb. Jullie documentatie over de stadswandelingen is heel interessant en gedetailleerd. Het zal ons zeker van pas komen.

- 29 mei 2019 - Staf Van der Biest

De reisgids heeft mij zeer goed geholpen, zowel bij de voorbereiding van de citytrip als ter plaatse. Ik heb al vaak gebruik gemaakt van jullie reisgidsjes en altijd veel baat bij gehad. Bedankt.

- 24 mei 2019 - Angonita

Duidelijke routebeschrijving. Leuke en interessante tips over dr bezienswaardigheden.

- 21 mei 2019 - Schwillens

Ondanks dat het regende hebben we een mooie stadswandeling gemaakt door Porto. De wandelroute is zo duidelijk aangegeven, dat je moeilijk een verkeerde weg kunt inslaan. Je komt soms op plaatsen waar je anders nooit komt, aanlokkelijke foto’s , duidelijke overzichten , veel praktische info. De reisgids en informatie was erg duidelijk. Mooi en zeker een aanrader! Bedankt. Ik had verder geen reisgids, zodat Uw beschrijving van de diverse bezienswaardigheden en de route ons veel geholpen heeft. Heel hartelijk bedankt.

- 15 mei 2019 - Helga Gits

Beide wandelingen waren zeer goed uitgelegd en waren zeker de moeite om te doen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?