Stadswandeling door Carcassonne: Ontdek de middeleeuwse vestingsstad

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Carcassonne: Ontdek de middeleeuwse vestingsstad

2 326 x gedownload0 ervaringen
  • Startpunt: Porte Narbonnaise
  • Eindpunt: Porte Narbonnaise
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De stad Carcassonne is wereldberoemd omwille van de ommuurde, middeleeuwse stad die zich in het centrum van Carcassonne bevindt, een stad in een stad dus. Die zogenaamde ‘Cité’ of ‘Ville haute’ staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Toch hoeft je bezoek aan Carcassonne zich geenszins te beperken tot die middeleeuwse enclave. De andere wijk, de Bastide of Ville basse, aan de overkant van de Aude, heeft ook veel te bieden. Na Parijs en Mont-Saint-Michel krijgt Carcassonne meer toeristen over de vloer dan eender waar in Frankrijk, en dat wil al wat zeggen!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Carcassonne stadswandeling: Ontdek de middeleeuwse vestingsstad

Waar kan je de wandeling beter beginnen dan aan de Porte Narbonnaise, de hoofdingang van la Cité! Rechts van de toegangspoort zie je een kopie van het borstbeeld van Dame Carcas. De echte Dame Carcas kan je nog steeds bewonderen in het kasteel. Dame Carcas is een iconische figuur die geassocieerd wordt met een legende waar enkele verschillende versies van bestaan.

We raden je aan om even langs de stadsmuur te wandelen, dat is namelijk een van de charmes van de stad. Zo kom je in de benedenstad (Ville de Basse) waar je de Saint-Gimer kerk kan bewonderen. Verder zal je ook de rivier l'Aude tegenkomen die de boven- van de benedenstad scheidt. Er zijn twee bruggen over de Aude, de Pont Vieux en de Pont Marengo.

In de 18e en 19e eeuw werden de straten en grachten aangelegd die La Bastide Louis oorspronkelijk omsloten. Er werden in die tijd ook imposante herenhuizen met stijlvolle portalen en deuren gebouwd. Enkele mooie voorbeelden daarvan zijn te vinden in de Rue de Verdun en in de Rue Aimé Ramond. Binnen la Bastide bevinden zich ook de Saint-Michel kathedraal, het Musée des Beaux-Arts en twee kerken Église des Carmes en Église Saint-Vincent. Centraal in la Bastide ligt het plein Place Carnot, een aangename plek om iets te drinken in een café en het echte leven in Carcassonne te observeren. Keuze aan gezellige terrasjes genoeg!

Verder kom je ook nog aan basiliek Saint-Nazaire, Château Comtal en Théâtre de la Cité. In onze uitgebreide blogpost ontdek je alle bezienswaardigheden in Carcassonne.

Toch liever een begeleide wandeling met privégids maken in Carcassonne? Boek je tour online bij GetYourGuide. Je kan annuleren tot 24 u voor aanvang.
Occitanië

Gratis preview reisgids Occitanië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Occitanië

Ontdek Occitanië via een complete rondreis + 3 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Occitanië downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?