FB

Ervaringen "Stadswandeling Nice: ontdek mooie & bijzondere bezienswaardigheden"

87 ervaringen

- 14 oktober 2019 - Verlinden Nicole

De reisroute was gelijk het beschreven was op de site. Mooie culturele wandeling. Een aanrader.

- 13 oktober 2019 - eric danneels

Op 2 oktober Nice bezocht als dag uitstap met de wandeling als basis.De 10 km was een beetje te veel van het goede. Haven en kasteel laten wegvallen en ons geconcentreerd op de Russische kathedraal en Vieux Nice. De Russische kathedraal is echt een omweg waard. Hou er wel rekening mee dat dit een "actief religieus" gebouw is : hoofddoek voor de vrouwen, dames/heren geen shorts! Vanop een bankske de rituelen gade geslegen: iconen kussen,kruistekens maken a voontee,kaarsjes branden......Dan ook rustig een toerke gedaan. Luik 2 was dan Vieux Nice. Een complete kleurrijke verrassing. Italiaanser kan niet: smalle straatjes,balconnetjes,was hangt te drogen...…..ons laten verdwalen in de wijk en af toe de wandeling geraadpleegd voor de kerken/gebouwen. Het cliche van de "azuur blauwe zee" werd hier omver geblazen.

- 11 oktober 2019 - Patrick Mertens

De wandelroute die ik gedownload heb van Nice was gewoon top,niets op aan te merken.

- 8 oktober 2019 - Frieda Hermans

Om Nice te bezoeken is het handig dat je een P&R parking zoekt en dan de tram neemt naar het centrum. Je betaald 1, 5 € voor een rit naar het centrum en de parking is gratis. Ben je met meerdere personen dan kan je beter een 10-ritten-kaart kopen voor 10€. De tram-rit komt dan slechts op 1€ en de parking gratis. Bij het uitrijden van de parking scan je je tramticket en de bareel gaat open.

- 24 september 2019 - Frieda

Heel goed gedocumenteerde wandeling, voor een eerste bezoek aan de stad.

- 21 september 2019 - Johan Wagemans

De stadswandeling was de moeite: veel hoogtepunten, goede beschrijvingen, voldoende achtergrond, goede wegaanduiding. In de kleine straatjes waren de richtingaanwijzingen niet altijd voldoende precies, maar je kan er moeilijk echt verloren lopen. De links naar de websites van de musea zijn nuttig voor meer informatie over de collectie, tijdelijke exposities en sluitingsuren. Bijkomende tips over restaurants zouden misschien ook nuttig zijn, maar ik begrijp dat dit delicaat is (afhankelijk van voorkeuren en budget, wellicht ook sterk wisselend over de tijd). Nice is zeker de moeite. Ik had de stad saaier verwacht (met de mondaine ligging tussen Cannes en Monaco), maar het is een echte stad met veel afwisseling: zee, strand en dijk natuurlijk, winkelstraten en gezellige pleinen, maar ook een leuk oud stadsdeel, met een interessante geschiedenis, oude gebouwen, kerken, musea en ook mooie villawijken die wat hoger gelegen zijn. Voor wie graag wandelt, is eigenlijk alles te voet bereikbaar.

- 4 september 2019 - Jan Roels

Zoals steeds een mooie wandeling die je direct de highlights laat ontdekken ! Met de nodige uitleg en duiding. Ik gebruikte al verschillende malen de stadswandelingen van Reisroutes en werd nooit teleurgesteld ! Keep on the good work !

- 1 september 2019 - Gertrudis Meesters

Prima reisgids! Ik heb de meeste suggesties gevolgd en ben zeer tevreden.

- 29 augustus 2019 - Lesly De Herdt

Voorlopig nog geen. Test de wandeling volgende maand

- 28 augustus 2019 - Nele Dooms

Heel volledige wandeling. Mogelijk op te splitsen en te verdelen over verschillende dagen, zo kan je wat blijven hangen op een bankje of een terrasje... Niet te veel maar niet te weinig uitleg ook bij de bezienswaardigheden. Voor elk wat wils ook... Heel leuk!

Marseille en rondreis Côte d'Azur 8 dagen

Marseille en rondreis Côte d'Azur 8 dagen

Rondreis individueel met eigen wagen 8 dagen met verblijf in 2 hotels 4*. Inclusief ontbijtbuffet. Unieke combinatie Marseille in de Provence en op verkenning langs de Côte d'Azur met de bekendste badplaatsen en steden.

Gratis stadswandeling Nice downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?