Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Ervaringen "Stadswandeling Nice: ontdek mooie & bijzondere bezienswaardigheden"

91 ervaringen

- 28 februari 2021 - marleen

De laatste weken houd ik mij bezig met de planning van een rondreis door Frankrijk. Mijn ankerpunten zijn de cisterciënzerabdijen en kunst. Het is een hele klus. Gelukkig kan ik een beroep op de stadswandelingen uit de brochure. Zij zijn inhoudelijk sterk en ik vind er steeds de belangrijke bezienswaardigheden in terug. De praktische info is duidelijk. Dat alles bespaart mij een hoop werk en ik ben gerust: alle wandelingen in binnen-en buitenland zijn ons steeds bevallen, ze waren meer dan ok.

- 24 augustus 2020 - hendrika mester

de stadswandeling nice was heel bruikbaar met plezier gebruik van gemaakt

- 23 februari 2020 - kris serruys

nuttige reisgids, leuke tips

- 17 februari 2020 - Kathleen Denckens

Leuke wandeling doorheen Nice, met mooie bezienswaardigheden. Ook een bezoekje waard voor dierenliefhebbers is het kattencafe La Ronronnerie , 4 rue de Lépante.

- 14 oktober 2019 - Verlinden Nicole

De reisroute was gelijk het beschreven was op de site. Mooie culturele wandeling. Een aanrader.

- 13 oktober 2019 - eric danneels

Op 2 oktober Nice bezocht als dag uitstap met de wandeling als basis.De 10 km was een beetje te veel van het goede. Haven en kasteel laten wegvallen en ons geconcentreerd op de Russische kathedraal en Vieux Nice. De Russische kathedraal is echt een omweg waard. Hou er wel rekening mee dat dit een "actief religieus" gebouw is : hoofddoek voor de vrouwen, dames/heren geen shorts! Vanop een bankske de rituelen gade geslegen: iconen kussen,kruistekens maken a voontee,kaarsjes branden......Dan ook rustig een toerke gedaan. Luik 2 was dan Vieux Nice. Een complete kleurrijke verrassing. Italiaanser kan niet: smalle straatjes,balconnetjes,was hangt te drogen...…..ons laten verdwalen in de wijk en af toe de wandeling geraadpleegd voor de kerken/gebouwen. Het cliche van de "azuur blauwe zee" werd hier omver geblazen.

- 11 oktober 2019 - Patrick Mertens

De wandelroute die ik gedownload heb van Nice was gewoon top,niets op aan te merken.

- 8 oktober 2019 - Frieda Hermans

Om Nice te bezoeken is het handig dat je een P&R parking zoekt en dan de tram neemt naar het centrum. Je betaald 1, 5 € voor een rit naar het centrum en de parking is gratis. Ben je met meerdere personen dan kan je beter een 10-ritten-kaart kopen voor 10€. De tram-rit komt dan slechts op 1€ en de parking gratis. Bij het uitrijden van de parking scan je je tramticket en de bareel gaat open.

- 24 september 2019 - Frieda

Heel goed gedocumenteerde wandeling, voor een eerste bezoek aan de stad.

- 21 september 2019 - Johan Wagemans

De stadswandeling was de moeite: veel hoogtepunten, goede beschrijvingen, voldoende achtergrond, goede wegaanduiding. In de kleine straatjes waren de richtingaanwijzingen niet altijd voldoende precies, maar je kan er moeilijk echt verloren lopen. De links naar de websites van de musea zijn nuttig voor meer informatie over de collectie, tijdelijke exposities en sluitingsuren. Bijkomende tips over restaurants zouden misschien ook nuttig zijn, maar ik begrijp dat dit delicaat is (afhankelijk van voorkeuren en budget, wellicht ook sterk wisselend over de tijd). Nice is zeker de moeite. Ik had de stad saaier verwacht (met de mondaine ligging tussen Cannes en Monaco), maar het is een echte stad met veel afwisseling: zee, strand en dijk natuurlijk, winkelstraten en gezellige pleinen, maar ook een leuk oud stadsdeel, met een interessante geschiedenis, oude gebouwen, kerken, musea en ook mooie villawijken die wat hoger gelegen zijn. Voor wie graag wandelt, is eigenlijk alles te voet bereikbaar.

Marseille en rondreis Côte d'Azur 8 dagen

Marseille en rondreis Côte d'Azur 8 dagen

Rondreis individueel met eigen wagen 8 dagen met verblijf in 2 hotels 4*. Inclusief ontbijtbuffet. Unieke combinatie Marseille in de Provence en op verkenning langs de Côte d'Azur met de bekendste badplaatsen en steden.

Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?