FB

Ervaringen "Stadswandeling Nice: ontdek mooie & bijzondere bezienswaardigheden"

87 ervaringen

- 19 juni 2015 - Gerda

Een superleuke tocht doorheen de stad met een reeks prettige ontdekkingen. Gebouwen, monumenten, straatjes, promenades ... De wandeling bracht me tot in alle hoeken. Vermits mijn verblijf wat langer duurde, kon ik het parcours wat opdelen. Een aanrader!

- 11 mei 2015 - Bert

mooie wandeling en de lengte is ook goed te doen. wij hebben alleen de volgorde anders gelopen en kwamen als laatste bij de berg en de haven. wel vonden wij de wegaanduiding niet altijd duidelijk.

- 10 april 2015 - Vladimir Vaes

De stadswandeling kan je nu ook met drones doen. Ergens op de promenade des anglais staan ze, ze doen je een harnas aan , dat klikken ze aan een drone en zo vlieg je automatisch in 35 miniuten langs alle touristische plekken in Nice. Overal blijf je enkele minuten hangen om fotos te nemen. Antwoord redactie: 1 april ligt al 10 dagen achter ons :-)

- 5 april 2015 - janssens

Hallo, De wandeling gedaan en is zeer goed beschreven alleen op het laatste stuk een beetje verwarrend. Al de beschreven plaatjes zijn zeer leuk om te bezichtigen men heeft hier door toch wat van nice opgenomen en het geeft ook nog een gevoel van hier kom ik nog meer.

- 13 november 2014 - lydia

geweldige ervaring, vooral de berg. Prachtige uitzichten (ook mooi weer) leuke waterval. Straatjes geweldig, jammer alleen dat de Russische kerk gesloten is i.v.m. verbouwing, nu was de dienst buiten in de tuin (regen). Wat zeker de moeite waard is, is een uitstapje naar Monaco met de bus 1,50 euro. En een bezoekje aan de Irisch Pub Ma Nolan in Nice.

- 16 oktober 2014 - Wolfgang Brükhüst

Als je begint aan de promenade des anglais, kom je iets later in de oude wijk, daar kom je met dit wandelplan eigenlijk meteen in de problemen, er zijn zoveel straatjes en op het plan is het zo onduidelijk dat je verloren loopt, ok je ziet de berg voor je, dus je weet ik miet richting daar, maar daardoor hebben wij oa de kerk gemist in de oude wijk. Boven op de berg aan de watervallen enz. blij je kijken naar het schitterende uitzicht, wat maakt dat je tijd verliest en ergens na het museum voor moderne kunsten zijn we gestopt, dan ben je al uren onderweg, en hebben we de tram genomen naar de russische kathedraal, die afstand is anders veel te groot. Helaas was de kathedraal die periode (zomer 2014) helemaal ingepakt in plastiek wegens renovatie, zelfs niet gezien of de kleur effectief wit was, verder hebben met de tram de andere toeristische plaatsen bezocht, de wandeling is niet realistisch vind ik om in 1 keer te doen.

- 29 september 2014 - Aline Termont

Zeer mooie wandeling, goed uitgelegd, en praktisch om aan het station te starten. Enkel het laatste stukje (beschrijving nr.10) is een beetje verwarrend. De omschrijving is hier niet helemaal duidelijk. Nice is zeker de moeite waard om te bezoeken en te genieten van tal van bezienswaardigheden en gezellige pleintjes en steegjes.

- 20 september 2014 - Jelle Peeters

Goed vertrekpunt aan station, want met de trein naar Nice is makkelijker en goedkoper dan met de auto. Prachtige, maar lange wandeling doorheen de hele stad. Vele bezienswaardigheden (kerk, kathedraal, winkels, dijk, heuvel met uitzicht...) Reken best een hele dag uit voor deze wandeling en neem overal je tijd voor (af en toe rusten en genieten op bankjes aan de zee en in de parken + de verschillende winkels). Toppunt: het zicht vanop de heuvel met de oude vestigingsplaats.

- 7 september 2014 - willems

we gaan er zeker nog mooie wandelingen maken ,het is de moeite waard,de stad Nice heeft ons nog veel te bieden ,mooie bestemming.

- 21 augustus 2014 - VanRijen, Anton

De route is mooi, maar erg lang. Wij hebben de route ingekort en hoofdzakelijk beperkt tot (meer) bezienswaardigheden in Vieux Nice; Vooral daar is nog meer te bewonderen dan in de stadswandeling aangegeven. Niettemin is dese erg nuttig, want er staan gebouwen op die je gezien moet hebben, zoals de Russische kathedraal. Mijn voorstel is de stadswandeling te splitsen in twee trajecten, of een extra optie geven met een korte stadswandeling door Vieux Nice

Marseille en rondreis Côte d'Azur 8 dagen

Marseille en rondreis Côte d'Azur 8 dagen

Rondreis individueel met eigen wagen 8 dagen met verblijf in 2 hotels 4*. Inclusief ontbijtbuffet. Unieke combinatie Marseille in de Provence en op verkenning langs de Côte d'Azur met de bekendste badplaatsen en steden.

Gratis stadswandeling Nice downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?