Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Leiden: Ontdek het oude historische centrum + kaart

  • Startpunt: Schipholweg, Leiden
  • Eindpunt: Schipholweg, Leiden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leiden

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling door Leiden en zie alle bezienswaardigheden

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen.

Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden.

Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie. Lees nog meer info over Leiden en bezienswaardigheden op onze blogpagina.

Reis met de trein naar Leiden

De wandelroute start aan het treinstation Leiden Centraal. Dit station heeft zeer goede verbindingen met andere grote steden in Nederland en België. Ook vanuit België is Leiden snel bereikbaar én goedkoop. Lees er meer over in onze gratis pdf-gids.

TIP: Wil je graag een grachtenrondvaart maken in Leiden? Boek alvast je ticket online via deze link, dan ben je zeker dat je kan opstappen, zonder aanschuiven in de wachtrij.

Zuid-Holland

Gratis stadswandeling Leiden downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zuid-Holland

Ontdek de provincie Zuid-Holland via een complete reisgids en 8 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leiden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

513 ervaringen

- 27 mei 2023 - Sandra Ondunk

Leuke route door het centrum. Hofje mag je helaas niet meer in.

- 16 mei 2023 - Hilde

Fijne, voor ons dagvullende wandeling. De P+R-parking is perfect gelegen, maar wel duur. Tip: aan de Doelenpoort even links op de Oude Varkensmarkt is een prachtig en toegankelijk Leids Hofje. Het hofje van Eva Hoogeveen (dat jullie vermelden) is niet toegankelijk.

- 16 mei 2023 - Heidi

Fijn gedetailleerd stadsplan. Heel gemakkelijk te volgen en tof met de weetjes erbij van ieder monument of plek. Echt een aanrader om te hebben.

- 28 april 2023 - Herman

Zeer goede wandelkaart! Heeft ons Leiden op een fijne en aangename manier laten ontdekken.

- 15 april 2023 - Lieve Kindt

Ik ben fan van alle reisgidsen van reisroutes.be Ook deze reisgids vertelde me wat ik wou weten over Leiden. We volgden de wandeling die ons een heel mooi beeld bracht van de stad.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?