FB

Wandeling door Hasselt: verhalen op de boulevard

Download fietsgids Limburg

Wandeling door Hasselt: verhalen op de boulevard

1 212 x gedownload296 ervaringen
  • Startpunt: Monseigneur Broekxplein 6, Hasselt
  • Eindpunt: Monseigneur Broekxplein 6, Hasselt
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,8 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Hasselt

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Deze wandelroute door Hasselt laatje kennis maken met alles wat de stad te bieden heeft

Een tochtje over de Groene Boulevard, aangelegd op de vroegere stadswallen, is een uitstekende manier om een eerste indruk van Hasselt te krijgen. Op deze stadsring zijn er tal van beelden met een eigen verhaal. Bovendien heb je een goed zicht op de eerder kleine stadskern. We brengen je in het centrum langs musea, gezellige pleinen, terrasjes en al de winkelstraten. Zelfs een vergeten binnentuin laten we je ontdekken. We hebben ook informatie toegevoegd over de Japanse Tuin en de abdijsite van Herkenrode. Tip: het Jenevermuseum is volledig vernieuwd en heropend in september 2014. Er is dus een heleboel te beleven. In onze pdf-gids vind je een tip voor gratis parking in Hasselt of je auto betalend in het centrum achter te laten. De wandelroute start aan het treinstation maar wie met de auto komt kan ook starten aan het K. Dusartplein waar de ondergrondse betaalparking is.

Hasselt stadswandeling

Gratis stadswandeling Hasselt downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Hasselt: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

296 ervaringen

- 20 augustus 2018 - Vanhoucke Carine

mooie en duidelijk omschreven wandeling. Ik heb al meerdere keren gebruik gemaakt van jullie stadswandelingen en vind ze zeer goed.

- 17 augustus 2018 - corry

De van internet gedownloaded stadswandeling was een fijne hulp bij bezoek aan Hasselt

- 17 augustus 2018 - van ryckeghem jeannine

We hadden een fantastische dag in Hasselt, met de trein ernaartoe, station dicht bij centrum,wandelroute gevolgd en op tijd een hapje en drankje. Een verrassende stad, voor herhaling vatbaar.

- 17 augustus 2018 - Tine Remaut

We maakten, tijdens ons fietsparcours door Limburg, even tijd om Hasselt te bezoeken. Met deze wandeling zie je meteen alle hoogtepunten van de stad. De uitleg is niet uitgebreid. Wil je meer over historische zaken weten dan heb je nood aan extra naslagwerk. Maar de wandeling is alvast een aanzet om mensen te prikkelen. Ik vond ook deze wandeling heel toegankelijk, letterlijk en figuurlijk.

- 12 augustus 2018 - J.M. Tempelaars

De wandeling overtrof de verwachtingen. Mooie wandeling met veel bezienswaardigheden. Alleen het oorlogsmonument en de muur (punt 3) was even puzzelen. Maar we hebben ze gevonden. Groeten uit Nederlands Limburg.

Gratis stadswandeling Hasselt downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?