FB

Wandeling door Hasselt: verhalen op de boulevard

Download fietsgids Limburg

Wandeling door Hasselt: verhalen op de boulevard

2 900 x gedownload336 ervaringen
  • Startpunt: Monseigneur Broekxplein 6, Hasselt
  • Eindpunt: Monseigneur Broekxplein 6, Hasselt
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,8 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Hasselt

Volg route op kaart met GPS-tracker

Deze wandelroute door Hasselt laatje kennis maken met alles wat de stad te bieden heeft

Een tochtje over de Groene Boulevard, aangelegd op de vroegere stadswallen, is een uitstekende manier om een eerste indruk van Hasselt te krijgen. Op deze stadsring zijn er tal van beelden met een eigen verhaal. Bovendien heb je een goed zicht op de eerder kleine stadskern. We brengen je in het centrum langs musea, gezellige pleinen, terrasjes en al de winkelstraten. Zelfs een vergeten binnentuin laten we je ontdekken. We hebben ook informatie toegevoegd over de Japanse Tuin en de abdijsite van Herkenrode.

Onze tip: het Jenevermuseum is volledig vernieuwd en heropend. Er is dus een heleboel te beleven. In onze pdf-gids vind je een tip voor gratis parking in Hasselt of je auto betalend in het centrum achter te laten. De wandelroute start aan het treinstation maar wie met de auto komt kan ook starten aan het K. Dusartplein waar de ondergrondse betaalparking is.

Hasselt stadswandeling

Gratis stadswandeling Hasselt downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Hasselt: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

336 ervaringen

- 17 mei 2019 - Mostinckx Johan

De gekregen info over de stadswandeling Hasselt was heel goed.Zeer duidelijk en leerrijk👍👍

- 4 mei 2019 - Ilse Smolders

Leuke route, je hebt Hasselt helemaal gezien.

- 1 mei 2019 - Roets Christel

De vele 'weetjes' gaven de wandeling een leuk accent. Een extra kaartje dat we haalden bij dienst toerisme was handig om alles vlot terug te vinden. We kijken volgende keer zeker terug naar jullie site. Bedankt!

- 28 april 2019 - Annelies

Heel duidelijke route met toffe weetjes over de bezienswaardigheden! Ideaal ook qua lengte voor een stadswandeling, met tijd voor een hapje en tapje onderweg!

- 27 april 2019 - Cecile

Allereerst vonden wij de toegankelijkheid om in het centrum van Hasselt te komen perfekt We parkeerder de auto op Parkeerplaats Kapermolen en namen de (gratis) bus naar het busstation. Daar startten wij de stadswandeling bij nummer 4. De wandeling heeft ons verrast: wat een goed te bewandelen stad is Hasselt! We hebben de hele wandeling gelopen . Helaas waren er op moment dat wij er waren (donderdag 25 april) veel bouwactiviteiten! Dat is ons wel opgevallen, maar dat is helaas niet te ondervangen. Dat noemen we overmacht. Het Begijnhof viel ons wat tegen. We hebben genoten van de gezellige sfeer in Hasselt! Een soort 'Klein Maastricht' vonden wij. Dank voor de duidelijke , informatieve stadswandeling!

Gratis stadswandeling Hasselt downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?