Diest stadswandeling

3 186 x gedownload471 ervaringen
  • Startpunt: Omer Vanaudenhovelaan, Diest
  • Eindpunt: Omer Vanaudenhovelaan, Diest
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Moeizaam, kasseien en slecht wegdek
  • Toeristische dienst Diest

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Diest, wandelen langs bezienswaardigheden Diest met wandelroute

Diest: tussen Allerheiligenberg en Begijnhof. Dit relatief kleine Vlaams-Brabantse stadje, Diest, heeft meer dan verwacht in huis om bezoekers een aangename dag te bezorgen. Deze wandelroute Diest, tussen de Demer en de historische stadskern, voert je langs prachtige gebouwen met een lange geschiedenis.

Wandel over de aangename Grote Markt, omhoog naar de Allerheiligenberg en bijhorende kapel, langsheen het Provinciaal Domein Halve Maan en ander groen naar het erg mooie Begijnhof, waar altijd wel iets gebeurt. Onderweg bemerk je ook enkele bouwwerken van de Oranje-Nassau’s, die de Diestenaren drie eeuwen lang onder de knoet hielden.

Diest

Gratis stadswandeling Diest downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Diest: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

471 ervaringen

- 10 oktober 2020 - Karin Vandevenne

Mooie wandeling in een gezellige en mooie stad.

- 1 oktober 2020 - ann.vanhoegaerden

Zeer bruikbare en duidelijke gids als stadswandeling. We genoten van een dag in Diest en bezochten de plaatselijke horeca. Afsluiten met het Begijnhof was super. In de voormiddag deden we een wandeling in het natuurgebied : de Webbekomse Broekwandeling oranje, die perfect aansluit bij de stadswandeling. Hiernaar zouden jullie kunnen verwijzen in jullie brochure.

- 27 september 2020 - dekkers willy

super mooie wandeling ! ik wist niet dat diest zo mooi was ! zelf in corona tijden !! familie van mijn hollandse vriendin breng ik nu regelmatig mede om schoonheid van diest te leren verkennen ! en de nederlanders vinden het geweldig ! eveneens mijn waalse vrienden vinden het Top stadje !! heb aan mijn dochter die in Namur woont en er werkt pour la regionne wallonie tourisme gevraagd , diest te promoten ! ook vind ik prachtige natuur , wandeltocht webbekoms broek ! vriendelijke groetjes

- 23 september 2020 - Stefaan Lietaert

We hebben genoten van de wandeling, niks op aan te merken

- 18 september 2020 - Rita Geerts

Prima handleiding om een opmerkelijk, mooi stadje te bezoeken! We maakten met plezier de door jullie uitgestippelde wandeling!

Gratis stadswandeling Diest downloaden

Download Wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?