Ervaringen "Stadswandeling Berlijnse muur, restanten 30 jaar na de val + kaart"

52 ervaringen

- 26 mei 2013 - J.Voet

We hebben de Berlijnwandeling goed ervaren. Het was een goede hulp en de hop on hop bus en boottocht over de Spree zijn zeker een aanrader.

- 12 april 2013 - H. Deckers

Hallo dames en heren , De Berlijnwandeling was leuk, maar ivm kou door sneeuwval hebben we de wandelroute afgebroken en zijn wat musea afgegaan. We waren er het weekend voor kerst. Jullie hebben overigens een erg leuke site ! Met vriendelijke groet.

- 7 november 2012 - Cees Verharen

als touringcar chauffeur/reisleider zocht ik een wandelroute om gasten het verloop van de muur te laten volgen. uw route is een uitstekende manier om intensief het traject te laten verkennen. helaas zijn er te weinig tastbare herinneringen aan de muur overgebleven. het is moeilijk de situatie voor te stellen van voor de val van de muur aan de hand van een aantal straatstenen. niet alleen de muur is weg maar ook de omgeving is drastisch veranderd waardoor de stad zijn verleden voor een deel heeft uitgewist. de route is helder en goed te lopen.

- 14 oktober 2012 - frans

Bijna de gehele route gelopen,indrukwekkend. speciaal de east side gallery. berlijn is een fijne stad en we zijn er diverse keren geweest.Steeds iets nieuws gevonden. je beseft dan maar al te goed wat een verdriet de oost europese mensen hebben gehad en hoe vrij wij zijn geweest.

- 22 september 2012 - Selma

Prima wandelroute, goed aangeven. Ik heb de gehele route gelopen en ook een aantal musea onderweg bezocht. Heb er dan ook 2 dagen voor uitgetrokken. Door de U-Bahn en S-Bahn is dat heel goed te doen. Een echte aanrader. Dank voor deze ervaring.

- 25 augustus 2012 - anita

Een indrukwekkende wandeling, men staat er hier niet bij stil wat de Oost-Duitsers hebben meegemaakt. De Bernauerstrasse en east side gallery zijn ongelofelijk

- 9 augustus 2012 - luc leirs

alweer een mooie reistrip met een degelijke uitleg ,de wandelingen zijn een aanrader.bedankt

- 21 juli 2012 - Luk Timperman

Prachtige en indrukwekkende wandeling waar de muur gestaan heeft.Alleen op het laatste stuk waar beschreven staat:volg de wegwijzers mauerweg is het heel dikwijls opletten geblazen!!Ook de east-side gallery is indrukwekkend!

- 10 april 2012 - Gerard van Kamp

Goede en informatieve wandeling; bijzonder ook omdat het een deel van de geschiedenis laat zien die velen van ons zelf hebben meebeleefd via TV en krant. Als aanvulling is een rit met tram 10 heel interessant: loopt oa door de Bernauerstrasse naar het Nordbahnhof, waar nog grote stukken van de muur staan. Bij het Nordbahnhof is een info-centrum waar video's getoond worden over reden van bouw en val van de muur!

- 10 april 2012 - GJ van Kamp

Met veel plezier jullie wandelingen(delen) gevolgd; goede info! Handig voor wandelaars om de naam van de U-Bahn stations bij de hoogtepunten te vermelden bijv. Koch-Strasse bij Checkpoint Charley, vooral als je een gedeelte van een wandeling loopt.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?