Ervaringen "Stadswandeling Berlijnse muur, restanten 30 jaar na de val + kaart"

52 ervaringen

- 15 december 2016 - anni

prachtige voorbereiding en planning - we gaan er naartoe tijdens de paasvakantie! We kijken er naar uit!

- 8 november 2016 - Freddy

Heb reeds verschillende malen Berlijn bezocht en vind deze wandeling een topper

- 27 juni 2016 - Otto Sluiter

We hadden een appartement bij de start van de route, vlakbij de Bernauer Straße, ideaal dus. We hebben de route in 1 keer gelopen, bij een temperatuur van boven de 30 graden. Het eerste gedeelte, de Bernauer Straße, vonden wij verreweg het interessantst. Veel geschiedenis met tunnels en andere ontsnappingen. Het laatste gedeelte van de wandeling, de East Side Gallery, hebben we de volgende ochtend opnieuw gedaan, omdat de zon er dan mooier opstaat. Vanaf de East Side Gallery hebben we die 14 km met nog een 6-tal km uitgebreid door via de Karl-Marx Allee terug te lopen naar de Bernauer Straße. Goed te doen, ook bij 30 graden!

- 17 augustus 2015 - peter

leuk wandeling veel gezien indrukwekkend mooie leidraad super ervaring, ga zeker meer van deze trips maken met reisroutes.be

- 13 augustus 2015 - Philip De Backer

mijn vrouw en ik hebben de route volledig gelopen. Echter wel in 2 dagen. Zelfs de tocht van ons hotel (nabijheid van de Alexanderplatze) naar het beginpunt was de moeite waard. Je loopt dwars door de oude stad. Dag twee hebben we de draad weer opgepikt aan de Brandenburger Tor. De stad is indrukwekkend en de 14 km lange tocht is een mooie leidraad. Een aanrader. Wij gaan zeker nog eens terug.

- 7 juli 2015 - Rob Roelofsen

Route samen met mijn vriendin gelopen, maar in twee gedeeltes opgesplitst en over twee dagen verdeeld. Beide keren vanaf de Brandenburger Tor vertrokken. De eerste keer naar het oosten en de tweede keer naar het westen. Indrukwekkend, vooral de Bernauerstrasse en de plaatsen waar mensen omgekomen zijn tijdens hun vluchtpoging. Gids was een mooie leidraad en de borden volgen was vrij eenvoudig. Route is zeker een must als je Berlijn bezoekt.

- 1 juni 2015 - L. Klaverkamp

Route vorig jaar juli gelopen. Zeer indrukwekkend.Aanrader is het Mauerpark.

- 18 april 2015 - Céline

Ik heb deze wandeling samen met mijn zus gedaan. We waren eerst van plan deze met de fiets te doen, maar uiteindelijk tot beslist te voet te gaan. Een deel van de wandeling hebben we geskipt, omdat we dit al gezien hadden. De wandeling zelf is lang, maar wel indrukwekkend. Je wordt geconfronteerd met zowel het nieuwe als het oude Berlijn. Dankzij de goede wegbeschrijving vonden we alles vlotjes. Alleen de uitleg bij sommige monumenten had voor mij uitgebreider gekunt.

- 8 januari 2015 - Hans

De Berlijnse muur is een zeer intressante route. Het maakt een diepe indruk dat de wereld voor de mensen binnen de muur daar stopt. Vooral het memorialop de bernauerstrasse geeft door de originele opstelling een goede indruk van hoe het was. Een plaats waar je geweestmoet zijn geweest.

- 8 september 2014 - Brenda Bos

Interessante wandeling. Zeker in het eerste deel in de Bernauerstrasse krijg je veel informatie over Oost-West en de muur. Indrukwekkend om te realiseren dat de muur zo dwars door te stad liep: dwars door een begraafplaats bijvoorbeeld. Nu worden veel stukken die het "niemandsland" vormden bebouwd. Berlijn is verder een hele gezellige stad met vriendelijke mensen en mooie oude en nieuwe gebouwen, waar heel veel wordt ge- en verbouwd.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?