Premium

Fietsen door Beersel, langs het Provinciedomein van Huizingen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Fietsen door Beersel, langs het Provinciedomein van Huizingen

  • Startpunt: Station Lot, 1651 Beersel
  • Eindpunt: Station Lot, 1651 Beersel
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 18,5 km

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen door Beersel langs Provinciedomein Huizingen en het kasteel

De route start aan het station van Lot en eindigt aan het station van Beersel. Van station Beersel naar station Lot is het nadien nog 10 minuten fietsen. Volg deze route en ontdek de pracht en praal van de gemeente Beersel.

  • Onderweg kan je proeven van een glas lambik, geuze of kriek bij brouwerijen 3 Fonteinen (bekijk ligging) en Oud Beersel (bekijk ligging).
  • Je fietst langs groene gebieden waar er soms een felle klim of afdaling je pad kruist. Je kan het Provinciedomein Huizingen bezoeken, met zijn prachtige park, kasteel en kinderboerderij.
  • Eindigen doe je in Beersel, waar je de voormalige woning van schrijver Herman Teirlinck en het bijbehorende uitzicht kan bewonderen.
  • Daal af langs de kerk en bereik het station van Beersel. Van hieruit heb je zicht op de torentjes van het kasteel van Beersel. Wie de tijd heeft kan dat prachtige bouwwerk nog een bezoek brengen.
  • Wie terug naar het startpunt moet, fietst van hieruit nog zo’n 10 minuten verder langs de Beerselsestraat en Zennestraat.

OVERNACHTINGSTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk hier onze favoriete adresjes in het Pajottenland, van charmante B&B's met prachtig zicht over het Hallerbos tot de gerestaureerde villa van cellist François Servais.

Pajottenland en Zennevallei

Gratis preview reisgids Pajottenland downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Pajottenland en de Zennevallei

Ontdek het Pajottenland en de Zennevallei via een complete reisgids en 16 wandel-, fiets-, en autoroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Pajottenland downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?