Wandeling in Gaasbeek en bezoek aan het kasteel

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling in Gaasbeek en bezoek aan het kasteel

  • Startpunt: Parking kasteel van Gaasbeek, Kasteelstraat 34, Gaasbeek
  • Eindpunt: Parking kasteel van Gaasbeek, Kasteelstraat 34, Gaasbeek
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 8,3 km
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling in Gaasbeek en bezoek aan het kasteel

Deze wandelroute in het Pajottenland start en eindigt bij het treinstation van Dilbeek. Naast het station ligt een parking waar je je auto of fiets kan parkeren (bekijk ligging). Al snel duiken we het groen in, via het Wivinapark (open tussen 9u en 17u). Het parkdomein beschikt over meer dan 10 hectare abdijtuin met zitbanken, bloemenvelden, een beeldenpark en een vijver.

Sinds de middeleeuwen trekt het Pajottenland de Brusselse adel aan. Zij kwamen hier voor de rust en de mooie vergezichten, en maakten van versterkte verdedigingsvesten prachtige lusthoven omgeven door mooie parken en tuinen. Het kasteel van Gaasbeek is zo’n buitengewone plek die menig bezoeker naar adem doet happen.

Wat krijg je nog meer te zien op deze wandelroute?

  • Naast het kasteelpark Gaasbeek, op het grondgebied Vlezenbeek, ligt nog zo’n verrukkelijke bezienswaardigheid: het domein en kasteel Groenenberg.
  • Tussen de twee landen kan je smullen van een ijsje bij de Krijmerie van Gaasbeek (bekijk ligging).
  • De rest van de route leidt je langs fraaie paden doorheen Lennik, ook wel het kloppend hart van het Pajottenland genoemd.
  • Bierliefhebbers kunnen onderweg nog een bezoek brengen aan brouwerij Lindemans, een van de bekendste brouwerijen in het Pajottenland.
Pajottenland en Zennevallei

Stuur me de gratis wandelroute

Nog meer in de volledige reisgids Pajottenland en de Zennevallei

Ontdek het Pajottenland en de Zennevallei via een complete reisgids en 16 wandel-, fiets-, en autoroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?