Genk, fietsen door het water in Bokrijk en bezoek aan C-mine

Genk, fietsen door het water in Bokrijk en bezoek aan C-mine

47 852 x gedownload32 ervaringen
  • Startpunt: Parking Bloso Genk
  • Eindpunt: Parking Bloso Genk
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 39,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Genk

Fietsen door het water in Bokrijk, dat is wellicht het hoogtepunt van deze fietstocht door Genk en omgeving. Je ontdekt ook veel groen en kan onderweg een bezoekje gaan brengen aan C-mine.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Fiets door het water in Bokrijk en bezoek C-mine

Starten doe je op een zeer rustige locatie met ruime parking en een twee taverne’s: Domein Kattevennen. Je bent al meteen in een mooie en grote groene omgeving terecht gekomen. En de natuur zal je blijven achtervolgen gedurende deze fietsroute.

Je fietst door het mooie Heempark, brengt een bezoek aan C-mine met de virtuele beleving als hoogtepunt. Fietst rond Bokrijk en uiteraard dwars door die grote vijver, maakt een ommetje door een zeer mooi natuurgebied met veel waterpartijen om dan rustig uit te bollen richting Kattevennen.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsgids Limburg downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

32 ervaringen

- 18 september 2021 - Marc

Mooie routes op de site

- 12 september 2021 - Carine en Hugo

Wij hebben een leuke vierdaagse beleefd in de omgeving van Genk. De expeditie in C-mine is zeker de moeite waard om te doen. Wij hebben o.a. gewandeld in de Wijers en Thorpark. Fietstocht gemaakt van ongeveer 40 km. Fietsen door het water is een unieke belevenis. En als afsluiter een dagje sfeer opsnuiven in het Openluchtmuseum van Bokrijk.

- 1 september 2021 - TonO

We hebben na het downloaden van de fietsgids een tweetal routes geselecteerd, te weten de boomtoppentocht (Lommel) en die door het water (Bokrijk & Hasselt). Het zijn perfecte tochten, die zeer goed bewegwijzerd zijn, dit in tegenstelling tot NL. Het was een genot om die tochten te rijden. We gaan zeker nog de nodige tochten fietsen uit de gids, zoals Haspengouw, Kempenland en Alde Biezen Tongeren bv. Super fietsgids en voor iedereen aan te bevelen.

- 24 augustus 2021 - Schepens Ivan

Mooie natuur ; fietsknooppunten goed zichtbaar ; prachtig om te fietsen en wandelen we komen zeker nog eens terug . Vriendelijke groeten Ivan / Irene .

- 23 augustus 2021 - André Naert

Een toffe reisgids,zullen zeker nog Bokrijk bezoeken en fietsen door het water, hebben al door de bomen gefietst, eerste op het rijtje door het water. Bedankt voor de reisgids.

Gratis fietsgids Limburg downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?