Wachtebeke - Moerbeke fietsroute

  • Startpunt: Verbindingsstraat 1, Wachtebeke
  • Eindpunt: Verbindingsstraat 1, Wachtebeke
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 42,5 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Vlak parcours, beton, asfalt, soms onverhard
  • Bewegwijzering: Knooppunten

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsen in Wachtebeke via knooppunten en fietsnetwerk Waasland

Klaar voor een erg genietbare fietsrit? Die brengt je, voornamelijk langs rustige baantjes, twee keer tot bij de Moervaart. Eens in het begin en op het eind. Maar het wordt heus wel méér dan enkel trappen langs het water, want we zorgen ook voor een snuifje cultuur.

Parkeerproblemen zal je niet hebben want we starten op een gratis parking waar honderden wagens kunnen staan. Na amper enkele meters duik je het Provinciaal domein Puyenbroeck al binnen en maak je er een halve rondrit met tal van verrassende hoekjes. Nadien gaat het langs de Moervaart tot in Moerbeke waar we wat cultureel erfgoed ontdekken. Een doorsteek tot bij de Grote Kreek laat ons flirten met de landsgrens waarna we door enkele stukjes bos worden gestuurd. De Moervaart vinden we terug op ons pad net voor we een prachtig ommetje langs het water maken en zowaar op Gents grondgebied aanbelanden. Als je Mendonk door bent gefietst, dan weet je dat na een ellenlange kaarsrechte laatste lijn het domein ons terug opwacht.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Wachtebeke - Moerbeke downloaden

GPS-tracks Wachtebeke - Moerbeke: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

47 ervaringen

- 28 augustus 2023 - marnix van ooteghem

er was een knooppunt dat stopte op alle straten,maar het nieuwe nummer was nergens te vinden in Laarne ook gehad dan rij je op gevoel verder en plots eindigt dat nummer dat je niet vond maar gans de weg zag je het nergens. Als de nummers kloppen zeer goed om met knooppunten te rijden

- 10 juli 2023 - Ingrid&Jos

Gisteren de fietsroute langs de Moervaart gereden bij gelukkig minder super-tropisch weer dan de dag ervoor. Aangenaam parcours met slechts af en toe een onverhard trajectje. We zijn wel terecht gekomen in wegenwerken : gelukkig was het zondag én was de nieuw aangelegde betonweg inmiddels uitgehard zodoende dat we niet hebben moeten zoeken naar een omweg. We moesten wel even afstappen en met de fiets een zandbergje over waarmee de baan werd geblokkeerd. Op 2 plaatsen ontbraken er ook knooppunt-bordjes waardoor onze route een kleine 6 km langer is geworden dan de voorziene 42,5km. Maar doordat de route zo goed als volledig nauwelijks gestoord werd door autoverkeer, en door mooie natuur gaat, hebben we met die enkele km's extra geen moeite gehad. Pluspunt is ook de startplaats op parking 1 van recreatiedomein Puyenbroeck : gratis en meer dan voldoende parkeerplaatsen. Misschien wel even vermelden dat je moet starten aan de zij-ingang RECHTS van de hoofdingang (want er is ook een zij-ingang links, en als je die neemt moet je toch even zoeken naar start-bordje 72).

- 4 juli 2023 - Criel Robert

Fantastische gids, geen andere uitleg nodig !!!!!

- 16 augustus 2022 - Jozef Bauwens

Top prachtige fietsroutes,vakantie in eigen land : dat is genieten!

- 24 juli 2022 - Didier Van Belle

Zeer mooie route, vanaf knooppunt 74, 89, 97, 96 is het wel met de kaart te doen! Bordjes zijn niet meer te vinden!! Spijtig, maar zoals ik al vermelde: zeer mooie route.

Gratis fietsroute Wachtebeke - Moerbeke downloaden

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?