Wachtebeke - Moerbeke fietsroute

Wachtebeke - Moerbeke fietsroute

19 630 x gedownload27 ervaringen
  • Startpunt: Verbindingsstraat 1, Wachtebeke
  • Eindpunt: Verbindingsstraat 1, Wachtebeke
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 34,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Vlak parcours, beton, asfalt, soms onverhard
  • Bewegwijzering: Knooppunten

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen in Wachtebeke via knooppunten en fietsnetwerk Waasland

Klaar voor een erg genietbare fietsrit? Die brengt je, voornamelijk langs rustige baantjes, twee keer tot bij de Moervaart. Eens in het begin en op het eind. Maar het wordt heus wel méér dan enkel trappen langs het water, want we zorgen ook voor een snuifje cultuur.

Parkeerproblemen zal je niet hebben want we starten op een gratis parking waar honderden wagens kunnen staan. Na amper enkele meters duik je het Provinciaal domein Puyenbroeck al binnen en maak je er een halve rondrit met tal van verrassende hoekjes. Nadien gaat het langs de Moervaart tot in Moerbeke waar we wat cultureel erfgoed ontdekken. Een doorsteek tot bij de Grote Kreek laat ons flirten met de landsgrens waarna we door enkele stukjes bos worden gestuurd. De Moervaart vinden we terug op ons pad net voor we een prachtig ommetje langs het water maken en zowaar op Gents grondgebied aanbelanden. Als je Mendonk door bent gefietst, dan weet je dat na een ellenlange kaarsrechte laatste lijn het domein ons terug opwacht.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Wachtebeke - Moerbeke downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Wachtebeke - Moerbeke: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

27 ervaringen

- 19 november 2019 - marlene de meester

Het was een heel mooie fietsroute - afwisselend water en bos - en goeie fietspaden en markering. 9/10 Een minpuntje : heel weinig gelegenheid om iets te drinken of te eten en als er al eentje was, was het gesloten en dit op zaterdag....

- 10 september 2019 - Brouckaert marc

Mooie fietsroute doch op maandag en dinsdag deze niet fietsen daar de drie drinkgelegenheden (eerste 30 km)dan gesloten zijn. Pas dan eerste mogelijkheid om iets te drinken.

- 23 augustus 2019 - Christianne Vlasveld

Wij hebben de route gefietst vanuit Sint Jansteen Nederland en zijn begonnen op nr 79 in heikant en nr 78 en 77 erbij gedaan. We hebben de route opgepakt op nr 63 Is een mooie route, we hadden allen een probleem in domein puyenbroeck daar waren ze bezig met opbouwen voor feesten en de route was versperd en was even zoeken om terug op de route te komen. Maar we hebben genoten van je route.

- 20 augustus 2019 - Van Rysselberghe linda

Route nog niet gereden, wel route Molsbroek-waasmunster, geen opmerkingen, supergoed!

- 24 juli 2019 - De Meyer Godelieve

Rustige fietsroute. Van genoten...! Opmerking, Waarschijnlijk is het te dowloaden plannetje verouderd. Op plannetje is de oversteek over Expresweg (A11) te Moerbeke nog aangeduid aan de vroegere lichten. Reeds enkele jaren is er een brug aangelegt.

Gratis fietsroute Wachtebeke - Moerbeke downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?