FB

Fietsroute Machelen-aan-de-Leie, met Roger Raveel

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Fietsroute Machelen-aan-de-Leie, met Roger Raveel

1 003 x gedownload27 ervaringen
  • Startpunt: Karperstraat, Zulte
  • Eindpunt: Karperstraat, Zulte
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 46,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Enkele met tegels verharde stukken
  • Bewegwijzering: Knooppunten
  • Toeristische dienst Leiestreek

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen in Leiestreek (Machelen) via knooppunten en fietsnetwerk

Deze fietsroute in de Leiestreek is ideaal als je eens gewoonweg je zinnen wil verzetten. Onthaasten op de fiets. Niet te lastig (slechts één echte hellende strook in de beginkilometers) en vooral het gevoel van lekker kunnen trappen in een rustige omgeving. Je fietst inderdaad langs vele akkers en weiden met hun grazende ‘bewoners’. Er zit al eens een onverharde strook bij maar geen kiezel wel van die paadjes met open betonnen tegels…

We rijden in Vlaanderen, dus kapelletjes horen er uiteraard ook bij, zelfs een bedevaartsoord. Soms met een zitbankje zodat je daar even op adem kan komen. Dat kan ook op diverse terrassen. Wij testen er enkele uit en die werden goed bevonden.

Je rijdt merendeel over verkeersarme wegen, enkel onderbroken voor rustige passages aan de rand van centrum of dorpskom in Zulte, Kruishoutem, Waregem, Dentergem, e.a. Al kom je wél het centrum door van Nokere, maar niemand die dát erg storend zal vinden gezien het gezellige en authentieke karakter van het dorp. We vertrekken en eindigen in Machelen bij Zulte. Dorp dat altijd zal verbonden blijven met Roger Raveel, de bekende kunstenaar. Hij werd er geboren, werkte er, woonde er en ligt er begraven dichtbij ‘zijn’ Machelen Put. Het museum naar hem genoemd laat je kennismaken met het werk van deze veelzijdige kunstschepper.

Machelen-Leie fietsroute

Gratis fietsroute Machelen-aan-de-Leie downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Machelen-aan-de-Leie: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

27 ervaringen

- 23 oktober 2018 - Jan Bouckaert- De Brabandere Trees

De fietsroute beviel ons uitermate maar bij een bepaald punt hadden we toch moeilijkheden. Dit was op een plaats waar ze nu een groot nieuw rondpunt aan het aanleggen waren, ik denk tussen knooppunt 10 en 19 waar we richting Astene moesten en er was daar geen knooppunt te zien. OOk ts knooppunt 74 - 71 konden we niet overgezet worden met de boot omdat die in oktober niet werkt. We zijn dan teruggekeerd en bij 90 naar 88 onze route aangepast. anders was alles prima en het zeker een aanrader. Dank u voor het doorsturen van fietsroutes..

- 9 september 2017 - Georgette

Mooie route maar toch niet zo plat als gedacht.Heel gemakkelijk te volgen via de bordjes van fietskruispunten.Hele mooie omgeving en kastelen. Een aanrader Cafes gemakkelijk te vinden als je even van de route afwijkt.

- 17 augustus 2017 - Stefaan Tack

Mooie route, landelijke weggetjes brengen je in de nabije gemeenten. Het is een pluspunt als een GSM je helpt zoeken in de dorpskernen naar stopplaatsen. Een aanrader!!

- 8 augustus 2017 - buckens jef

Mooie, goed uitgestippelde route. Geen lastig parcour daardoor volop kunnen genieten van mooie landschappen! Lekkere ijsjes in Machelen!!!

- 22 september 2016 - Eddy

Mooi rustige route langs landelijke wegen. In het begin een pittige helling, de rest is goed te doen.

Gratis fietsroute Machelen-aan-de-Leie downloaden

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?