Hamme - Moerzeke fietsroute

  • Startpunt: Kaaiplein, Hamme
  • Eindpunt: Kaaiplein, Hamme
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 35,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard (soms kiezel)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Hamme

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsen rond Hamme via knooppunten en fietsnetwerk Scheldeland

Stel je eens voor. Je hebt makkelijk een parkeerplaats gevonden. De zon schijnt. De temperatuur is aangenaam. Je begint aan deze route en … na nauwelijks 300 meter ben je al ‘zen’. Omdat je compleet overstag gaat voor dit prachtig stuk natuur. Eerst de Durme en daarna de Schelde houden je gezelschap. Bijna 15 kilometer zal je op de teller staan hebben zonder één auto te zijn tegengekomen. Het kan dus nog in Vlaanderen. Je ontdekt misschien voor het eerst de prachtige natuurgebieden Den Bunt, Lippenbroek, de Scheldevallei Moerzeke-Kastel en Vlassenbroek. Je zal tijdens deze ‘fietsroute Hamme Scheldeland’ allicht verbaasd vaststellen dat nog heel wat veerdiensten actief zijn in het Scheldeland. Via het ‘glazen’ dorp Kastel en een ommetje landinwaarts komen we in Moerzeke terecht waar je hulde kan brengen aan de zalig verklaarde priester Poppe. Daarna zoeken we opnieuw de Schelde op om langs rustige landbouwwegen terug te keren naar Hamme.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Hamme - Moerzeke downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Westhoek: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart37 ervaringen

- 20 oktober 2021 - eric.hammenecker

interessante route, overzichtelijk en duidelijk voor iedereen nogmaals hartelijk dank

- 19 juni 2021 - Chantal Vangrieken

Zeer mooie streek om te fietsen je kan je hier echt ontspannen en regelmatig een leuk terrasje. Doen en lekker eten. Geniet van de natuur

- 30 augustus 2020 - Jenny Lievens

Een route die je niet mag missen. Mooie natuur. Rustige wegen zonder verkeer. Aan het begin van de route is er een omleiding maar die vormt geen probleem. Wij hebben er alvast van genoten. Best wel drinken en misschien een snack meenemen want in de dorpjes zijn er toch wel een aantal zaken gesloten.

- 29 augustus 2020 - Jenny Lievens

Deze fietsroute Moet nog gedaan worden. Later geef ik graag een beoordeling

- 26 juli 2020 - De Wachter Marie José

Zeker het Toemrismebureau in Hamme niet overslaan: wat een service! En verder vonden wij het amusant om, met de Scheldebochten in ons hoofd, nu de Durme en haar polders te bekijken. Deze route biedt heel wat inzake natuur, cultuur en gastronomie (met een kleine g , want het moet nu wel even sportief blijven!)

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?