Waar overnachten in Dalarna 2024? 10 x hotels en vakantiehuisjes van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Dalarna 2024? 10 x hotels en vakantiehuisjes van goedkoop tot luxe

15 november 2023 in Zweden0 reacties

Tijdens je bezoek aan Dalarna heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Dalarna.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. The Mangevie

The Mangevie is een gezellige B&B/appartementencomplex dat uitgebaat wordt door twee enthousiaste Belgen. Samen met hun kinderen en trouwe viervoeters zorgen ze voor een onvergetelijk verblijf in Furudal. Een oude school werd omgebouwd tot een bed and breakfast met ruime, lichtrijke appartementen voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen.

De appartementen beschikken over een gezellige woonkamer, ruime slaapkamers en een eigen badkamer. Sommigen hebben ook een eigen balkonnetje met prachtig uitzicht op de tuin. Of kies voor een overnachting in het Furu-Treehouse, een boomhut met prachtig uitzicht over het bos. Iedere ochtend geniet je van een rijkelijk ontbijt en af en toe kan je je inschrijven voor een heerlijk diner, een barbecue of een buffet. Meer info en boeken.

  1. Mysig källarlägenhet i Lindvallen

In Gubbmyren (Lindvallen) vind je het knusse appartement Mysig källarlägenhet i Lindvallen. Dit appartement beschikt over één slaapkamer, een privé badkamer en een volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser. Dit appartement biedt accommodatie voor twee personen. Op wandelafstand van deze accommodatie vind je een langlaufbaan en op een kleine 10 minuten fietsen bereik je het centrum van Lindvallen. Meer info en boeken.

  1. Hotell Klockargården

Het Klockargården Hotel dateert uit 1937 en biedt smaakvol ingerichte kamers in bewaard gebleven blokhutten, omgeven door een aangename tuin. Alle kamers zijn voorzien van kabel-tv, een bureau en WiFi. Er is ook een restaurant waar een gezellige sfeer hangt en waar men traditionele gerechten serveert op basis van lokale ingrediënten.

In de bakkershut uit 1816 wordt nog traditioneel dun brood gebakken en in het nostalgiekraam worden lokale gerechten en ouderwetse zoetigheden verkocht. In de winter kan je genieten van sleetochten door de dorpen en schaatsen op het Siljanmeer. Het centrum van Rättvik ligt op 15 minuten rijden en het Siljan-meer op wandelafstand.. Er is ook gratis parkeergelegenheid bij het hotel. Meer info en boeken.

  1. Authentieke huisje bij het meer van Orsa

Dit schitterende en authentieke huisje ligt op wandelafstand van het meer van Orsa. Na een gezellige wandeling langs het meer, geniet je binnen van de heerlijke warmte naast de houtkachel. Verder beschikt het vakantiehuisje over een knus ingerichte woonkamer en een klein keukentje. In deze vakantiehuisjes zijn er geen badkamers voorzien, maar je kan gebruik maken van de toiletten en douches van de aangrenzende Våmåbadets camping.

Ook kan je op die camping elke dag verse broodjes bestellen, een drankje of ijsje halen of kleine boodschappen doen. 's Avonds kan je een gezellige barbecue houden op het terras met prachtig uitzicht. Meer info en boeken.

  1. Näsets Marcusgård

De vakantiehuisjes van Näsets Marcusgård liggen op ongeveer een half uur rijden van Rättvik en zijn gelegen in een landelijke sfeer net buiten Furudal. Het begon kleinschalig met twee charmante vakantiewoningen in een omgebouwde schuur op een voormalige boerderij. Inmiddels bieden de Nederlandse eigenaars niet alleen ruime, gezellig ingerichte vakantiewoningen, maar kan je er ook voor kiezen om te verblijven in boshutten middenin de natuur.

Bij de inrichting van het hotel kozen de eigenaars voor een leuke mix van zowel nieuwe als tweedehands meubels en heeft men zoveel mogelijk authentieke elementen behouden. Verder heb je als gast toegang tot het omheinde zwembad, kunnen de kinderen zich uitleven op de speeltuin, trampoline en het sportveld met schommels en kan je 's avonds genieten van een heerlijke BBQ op het gemeubileerd terras met uitzicht op het bos. Meer info en boeken.

  1. Polhem Bed & Breakfast

Polhem Bed & Breakfast ligt in Falun tegenover de kopermijn van Falun (Falun Koppargruva), die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze B&B biedt comfortabele accommodatie met gratis WiFi, een speeltuin, directe toegang tot de skipistes en gratis privéparkeergelegenheid. Iedere ochtend wordt er een continentaal ontbijt geserveerd en 's avonds kan je proeven van lokale gerechten in het restaurant van de B&B. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je bij de receptie eventueel fietsen huren. Meer info en boeken.

  1. Modern natuurhuisje in Sifferbo

Dit natuurhuisje in het kleine authentieke plaatsje Sifferbo is een modern, zeer ruim en gezellig vakantiehuis (stuga op zijn Zweeds) geschikt voor maximaal 6 personen. Het is een typisch Zweeds houten huis gebouwd volgens Dalarna's traditie: geverfd in het typische Falu Rödfärg.

De stuga is één van de huizen van het kleinschalige vakantiepark, gelegen in de prachtige bosrijke natuur, met in de omgeving verschillende meren en rivieren. Het natuurhuisje is prachtig gelegen midden in het bos en makkelijk bereikbaar via een grindweg vanaf de parkeerplaats van het vakantiepark. Het vakantiehuisje is ideaal voor een langer verblijf in de zomervakantie en wintervakantie in midden Zweden. Meer info en boeken.

  1. Verblijven in een voormalige boerderij in Furudal

Vandaag de dag kan je overnachten in dit charmante vakantiehuisje gevestigd in de voormalige schuur van een kleine boerderij. Het appartement is geschikt voor zes personen, en beschikt over 5 slaapkamers, een keuken met de nodige voorzieningen en een ruime woon- en eetkamer dat toegang biedt tot het terras.

Verder vind je op het terrein een klein zwembad, een speelveld, een zandbak en een trampoline en schommels voor de allerkleinsten. 's Avonds kan je die onvergetelijke dag afsluiten met een kampvuurtje en een gezellige BBQ met uitzicht op het bos. Meer info en boeken.

  1. Turistgården Särna

Turistgården Särna ligt verscholen tussen dennen- en bosbessenbossen in het noordwesten van Dalarna. Deze B&B zit gevestigd in een prachtige villa uit 1890 en deed oorspronkelijk dienst als ziekenboeg. Vandaag de dag biedt het charmante, huiselijk ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort.

Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een seizoensgebonden ontbijt gebaseerd op lokale eettradities. De uitbaters van deze gezellige B&B zij afkomstig uit een klein dorpje buiten Utrecht en wonen al enkele jaren in Zweden. Meer info en boeken.

  1. Falun Strandby Främby Udde

Naast het idyllische meer Runn, en op 4 km van het centrum van Falun, vind je het Falun Strandby Främby Udde. Het vakantiepark biedt knusse huisjes met eigen kookgelegenheid en gratis WiFi. Verder is er ook de mogelijkheid om te barbecuen.

De accommodatie ligt aan het strand, waar je volop kan zwemmen en in de prachtige nabije omgeving kan je onder andere fietsen en skiën. Meer info en boeken.

  1. Mis niets van Zweden met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zweden? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuid-Zweden met een volledige uitgestippelde rondreis door Zweden, en meer dan 130 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zweden.

Zuid-Zweden

Gratis reisgids Zweden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?