Bezienswaardigheden Bath & Somerset: Wat zien en doen, tips + info

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bezienswaardigheden Bath & Somerset: Wat zien en doen, tips + info

26 oktober 2022 in Zuidwest-Engeland0 reacties

Somerset is gelegen in het Zuidwesten van Engeland en staat vooral gekend voor zijn prachtige landschappen met glooiende heuvels. In deze regio vind je dan ook heel wat prachtige natuurfenomenen terug. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van de bezienswaardigheden in Somerset die je zeker moet gezien hebben bij een bezoek aan de regio.

Tours en uitstappen met gids rond Bath

Zelf op uitstap in en rond Bath of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Tours komen je ophalen bij je hotel of verblijf. Bekijk alle tours en mogelijkheden online. Nog meer tours kijk hieronder:

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen door GetYourGuide, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Inhoud artikel

 1. Barrington Court

De bouw van Barrington Court, een landhuis uit de Tudor periode, werd begonnen in 1538 en voltooid in 1550. In de jaren 20 van de vorige eeuw was het nog in slechte staat en werd het als boerderij gebruikt. Doorheen de 20ste eeuw werd het volledig gerestaureerd en weer in zijn vroegere glorie hersteld.

 1. Prachtige uitzichten vanop Ham Hill

Ham Hill heeft een lange geschiedenis: tijdens de ijzertijd stond hier een fort en ook de Romeinen vestigden zich hier. Er is nu een natuurreservaat en -park. De heuvel heeft zijn naam gegeven aan een lokale steen, de hamsteen. Bij het herdenkingsmonument heb je een prachtig uitzicht dat zich uitstrekt tot de Mendip Hills, de Blackdown Hills, de Quantock Hills, en over de Dorset Downs.

 1. Montacute House

Montacute House dateert uit het late Elizabethaanse tijdperk. De Long Gallery is de langste galerij van Engeland en je vindt hier ook een onderdeel van de National Portrait Gallery. Je kunt er olieverf- en aquarelverfschilderijen bezichtigen. Het landhuis is een mooi voorbeeld van Engelse architectuur tijdens de overgangsperiode van middeleeuwse gotiek naar renaissance, en is bijna niet veranderd sinds de Elizabethaanse periode. Het huis werd gebouwd uit de lokale hamsteen.

 1. De beeldige Tintinhull Garden

Tintinhull Garden is een kleine tuin rond een landhuis dat dateert uit de 17de eeuw. De prachtige tuinen omvatten ook een moestuin en een boomgaard. Heb je zelf groene vingers, dan doe je hier zeker inspiratie op.

 1. Lytes Cary

Lytes Cary is geopend van maart tot oktober. Het is een charmant landhuis met een bijhorende kapel en een aantal prachtige tuinen. Binnenin dit middeleeuws huis kom je meer te weten over de twee families die hier gewoond hebben. De familie Lytes woonde hier van de 13de tot de 18de eeuw. Al van in 1286 was de pater familias van de familie, William le Lyte, een feodale huurder van het landgoed. Zijn kleinzoon Peter bouwde waarschijnlijk de kapel in 1343. Gedurende 6 generaties bouwde de familie het huis geleidelijk verder uit. Daarna werd het verpacht aan boeren tot Sir Walter Jenner het in 1907 kocht. Toen zijn dochter in 1948 op jonge leeftijd stierf, liet hij het huis na aan de National Trust.

 1. Muziek en legendes in Glastonbury

Glastonbury is vooral bekend om twee dingen: het groot jaarlijks muziekfestival en de legende van koning Arthur. Bezoek er de beroemde abdij van Glastonbury en het graf van koning Arthur. Vergeet ook niet de gewijde Chalice Well en Glastonbury Tor - dat ook geassocieerd wordt met de Arthuriaanse legende - met op de heuvel de St Michael’s Tower.

Er wonen al sinds het neolithische tijdperk mensen in wat nu Glastonbury is. Een groot aantal historische bezienswaardigheden in de stad en omgeving geven deze lange en interessante geschiedenis weer.

 1. Wells en haar gotische kathedraal

Wells werd gebouwd rond haar kathedraal, die vaak door toeristen als de belangrijkste bezienswaardigheid van het stadje wordt gezien. Als je niet veel tijd hebt, bezoek dan enkel de gotische kathedraal met de klok die al stamt uit de 14de eeuw. Heb je wat meer tijd, vergeet dan niet het 13de-eeuwse Bishop's Palace, de Bishop's Barn en andere historische bezienswaardigheden.

 1. Wookey Hole Caves

Wookey Hole Caves zijn een reeks grotten uit kalksteen waardoor de rivier de Axe stroomt. Het is het grootste grottencomplex van het Verenigd Koninkrijk en een populaire toeristische bestemming. Onlangs is een nieuw stuk geopend voor het publiek waardoor je nu nog meer kan genieten van de prachtige kamers en de ongeziene grotten.


 1. Cheddar Gorge, paradijs voor natuurliefhebbers

De bekende kalksteenkloof Cheddar Gorge is een van de mooiste, natuurlijke fenomenen in Somerset. Maak er een wandeling, ontdek meer grotten, of geniet van tal van andere activiteiten in dit landschap. Dit is een paradijs voor natuurliefhebbers.

 1. Het historische Bath

Bath is een prachtige stad die bekend staat om haar natuurlijke warmwaterbronnen en elegante woningen uit de 18de eeuw. De stad, inclusief de bekende abdij, werd voornamelijk gebouwd in honingkleurige Bathsteen. Een museum toont je de plaats van de originele Romeinse badhuizen, met beelden en een tempel.

Van de vele opmerkelijke architectonische bezienswaardigheden in de stad valt vooral Royal Crescent op. De gebogen huizenrij staat bijna symbool voor Bath. Circus is een ander belangrijk voorbeeld van de Georgiaanse architectuur dat je hier kan bewonderen. Breng ook een bezoek aan Pulteney Bridge, boordevol winkels. Fans van Jane Austen komen meer over haar verblijf in de stad te weten in het Jane Austen Centre.

 1. Waar overnachten in Somerset?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Somerset? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Bath, Glastonbury en Weston-super-Mare. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

 1. Download onze reisgids Zuidwest-Engeland en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest-Engeland? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest-Engeland met 128 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-Engeland.

Zuidwest-Engeland

Gratis reisgids Zuidwest-Engeland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?