9 x mooiste bezienswaardigheden in Goes: wat zien en doen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

9 x mooiste bezienswaardigheden in Goes: wat zien en doen?

24 januari 2024 in Zeeland9 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Goes + verblijftips

Goes is een stadje dat zich ooit ontwikkelde als havenplaats met toen nog een locatie aan de Oosterschelde. Vanaf 1405 kreeg Goes stadsrechten toegekend. Ter verdediging werden eind 16de eeuw bastions en een vesting (stadsmuur, aarden wal, stadspoorten) aangelegd.

Bruggen en stadspoorten werden afgebroken in de tweede helft van de 19de eeuw terwijl delen van de stadsgracht werden gedempt en een bestrating kregen. Ontdek alvast wat je allemaal kan zien in Goes.

Inhoud artikel

 1. Veerse Meer

Het Veerse Meer is een kunstmatig gecreëerd meer door afsluiting van de Noordzee in het westen door het Veerse Gat (1961). Dit gebeurde in het kader van de Deltawerken. Oostelijk is er de afsluiting van de Oosterschelde door de Zandkreekdam. Het betekende voor vissers uit Veere het einde van hun activiteiten.

Het meer bestaat uit brakwater en is een gegeerde plek voor het watertoerisme. Er wordt volop gedaan aan zeilen, surfen, waterskiën, kanoën, duiken en sportvissen. De totale lengte is zo’n 22 kilometer. Een aantal eilandjes liggen in het meer. Op sommige plaatsen is het meer 25 meter diep.

VERBLIJFTIP: Aan de rand van het Veerse Meer kan je overnachten in Roompot Dome in Het Camperveer waar je verschillende luxe watervilla's en appartementen kan huren. Meer info en boeken.

 1. Stadhuis van Goes

Het Stadhuis van Goes bevindt zich op de Grote Markt en stamt uit de late middeleeuwen. Het stadhuis is gebouwd in gotische stijl. Op de linkerzijde vind je een donjon met afbeeldingen van Vrouwe Justitia en Vrouwe Prudentia. Vroeger deed het gebouw dienst als vleeshal, vandaag de dag zit er een restaurant in gevestigd.

 1. Sint-Maria-Magdalenakerk

De Rooms-Katholieke Maria Magdalenakerk had een oorspronkelijke bouw uit de 12de eeuw. Daarna kwamen vele uitbreidingen, o.a. tijdens de 15de en 16de eeuw. In 1618 werd ze grotendeels vernield door brand. Opvallendste bezienswaardigheid is het orgel met een versierde orgelkast uit de 17de eeuw.

De kerk is al lang niet meer enkel functioneel als kerk maar tevens plaats biedend voor voorstellingen (dans, muziek), tentoonstellingen, diners. Aan de overzijde staat er nog een kerk die qua uitzicht er eenvoudiger uitziet. Deze heeft een rozet en een schattig boventorentje. Twee engelen sieren het fronton.

Mis niets tijdens je verblijf met onze uitgebreide reisgids Zeeland.
 1. Historisch Museum De Bevelanden

In een voormalig kloostergebouw brengt het Historisch Museum De Bevelanden zowel permanente als wisselende expo’s. Wanneer je het museum bezoekt , kom je meer te weten over het verhaal van de Bevelanden, de stad Goes, de Zeeuwse klederdracht, schutterijen, de rol van het water, inpoldering (landverlies, landaanwinst), merklappen (merkteken borduursel op linnen) en nog veel meer. Meer info op de website.

De leukste verblijven in Zeeland?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je weekendje weg of vakantie in Zeeland? Boek een overnachting in een hotel, ga gezellig kamperen, of verblijf in een bungalow of een vakantiehuis op een vakantiepark. Of wat dacht je van een camper huren zodat je zelf kan rond trekken? Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

GoBoonyHuur een camper en verken Zeeland
BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
ANWBANWB vakanties in Zeeland
NatuurhuisjeVakantiehuisjes middenin de natuur
Vakantiepark → Roompot Vakantieparken of kijk bij Landal Zeeland

 1. Spot de muurschilderingen in Goes

Na je wandeling door de sfeervolle straatjes en langs de monumentale panden aan de kades van de stadshaven, kom je in de Zeeuwse stad nog veel meer moois tegen. Zo vind je in een wijk, net buiten het stadscentrum (op 10 minuten wandelen) gigantische muurschilderingen op de gevels van flatgebouwen. De mooie muurschilderingen door internationaal befaamde kunstenaars zijn te danken aan Mural Goes. Kan jij ze spotten tijdens je bezoek aan Goes?

 1. Ritje met de stoomtrein Goes-Borsele

Je kan in Goes een ritje maken met een stoomtrein die tussen Goes en Borsele tuft. Neem plaats op de houten banken van de derde klasse of de luxe banken van de eerste klasse en zie het landschap voorbij glijden. De stoomtrein brengt je langs polders, boomgaarden, boerderijen en schilderachtig Zeeuwse dorpjes.

Onderweg stopt de trein bij een aantal treinstations, zoals Kwadendamme en Hoedekenskerke. Hier kan je uitstappen om de omgeving al wandelend te bezoeken. Pure nostalgie voor de ouderen onder ons en een leuke activiteit voor de kinderen.

 1. Rondvaart op de Oosterschelde

Vanuit Goes kan je ook een rondvaart maken op de Oosterschelde. Je kan vanuit de haven van Goes een boottochtje maken en kennis maken met de Oosterschelde. Je vaart onder meer langs de 5 kilometer lange iconische Zeelandbrug, bekijk de indrukwekkende Oosterscheldekering, spot enkele zeehonden enzoverder. Meer info op de website.

 1. Maak een rondleiding met bierproeverij bij Slot Oostende

Bierliefhebbers onder ons kunnen een bezoekje brengen aan Slot Oostende. Je kan in de stadsbrouwerij iedere zaterdag een rondleiding volgen van 14u tot 16u waarbij je alles te weten komt over het slot en het bouwproces. De gids neemt je als het ware mee naar de vergistings- en lagertanks en afsluiten doe je met een proeverij waarbij je vier verschillende biertjes kan uittesten. Kan zo'n Zeeuws gebrouwen biertje uit Goes jou wel smaken? Loop dan even de winkel binnen waar je enkele flesjes kan kopen als souvenir.

VERBLIJFTIP: Slot Oostende is niet alleen een brouwerij en gezellig café. Je kan er ook overnachten in één van de prachtige hotelsuites! Meer info en boeken.

 1. Stadshaven van Goes

Wandel via het historische centrum van Goes over de Sint-Maartensbrug door naar de voormalige stadshaven van Goes. De haven wordt omringd door historische huizen waaronder het ’t Soepuus, een voormalige getijdewatermolen. De straatnamen rond de Stadshaven, zoals de 'Bierkade' en 'Turfkade' doen herinneren aan de historische betekenis van producten die van groot belang waren voor de economie van Goes.

 1. Waar kan je gratis parkeren in Goes?

Er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de Zeeuwse stad. Maar waar kan je gratis parkeren in Goes?

 • Op het P+R terrein aan de zuidkant van NS station Goes in het Stationspark zijn er voldoende parkeerplekken beschikbaar.
 • Andere opties zijn het SGB terrein aan de Albert Plesmanweg en het Geldeloozepad bij sportpark Het Schenge.
 • Toch liever parkeren in het centrum van Goes? Dan kan je alsnog kiezen voor de verschillende betalende parkeergarages in de stad zoals Parkeergarage Centrum en Parkeergarage de Stadspoort.

RONDREIS: Wil je graag op roadtrip door Zeeland? Bekijk dan zeker onze rondreis door Zeeland, langs de mooiste dorpjes en steden.

 1. Waar overnachten in Zeeland?

Op weekend of rondreis door Zeeland en ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk hieronder alvast enkele van onze favoriete adresjes of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Zeeland.

 • Yerseke: Vakantiehuis Vieverdwas - Yerseke is een charmant vakantiehuis op wandelafstand van het strand. Het vakantiehuis biedt een aangename tuin, barbecuefaciliteiten en een terras. Meer info en boeken.
 • Philippine: Of verblijf in het charmante natuurhuisje in Philippine. Het vrijstaande vakantiehuis is voorzien van alle gemakken en garandeert je een onvergetelijk verblijf in Zeeland! Het huisje is elegant ingericht met hier en daar wat antieke meubels. Een fijn plekje met uitzicht op de weidse polder. Meer info en boeken.
 • Middelburg: Rijksmonument Hotel de Sprenck bevindt zich in het centrum van de stad en is gevestigd in een monumentaal pand uit 1904. Je overnacht in ruime, moderne kamers en 's ochtends wordt het ontbijt geserveerd in de karakteristieke serre. Meer info en boeken.
 1. Wat is de ligging van Goes op de kaart?

 1. Download je gratis reisgids Zeeland en mis niets!

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zeeland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Zeeland met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zeeland.

Zeeland

Gratis reisgids Zeeland downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 juli 2023 - Panis

Heb er veel van geleerd. mooie plekjes bezocht dankzij de gids .top

- 13 juni 2023 - ramoudt Dominique

Heel rustig hotel in Wissenkerke. Knooppunten dicht bij hotel. Echt gezellig om te fietsen langs de Oosterschelde in een woord Zalig. Goes is niet ver van hotel. Mooi langs de bootjes gewandeld en dan op markt plein genoten van lunch. Wat betreft parkeren ook geen problemen gehad we kwamen binnen in Goes en daar in de inkom een parking. Zo dit was het een beetje. Gtoetjes Dominique

- 28 mei 2022 - Wil Jansen

Bedankt, we zijn naar een paar leuke dorpje geweest

- 4 april 2022 - [email protected]

Goes moet je zeker eens bezoeken als je naar Zeeland gaat. Mooie terrasjes, eetgelegenheden en shopping

- 18 mei 2021 - Renate Caen

Fietsen in en om Goes heel mooi. Goeie bewegwijzering via knooppunten. Komen zeker nog terug!👍👍👍👍

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?