Waar overnachten in Ieper? 10 x mooiste verblijven van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Ieper? 10 x mooiste verblijven van goedkoop tot luxe

19 oktober 2022 in Westhoek1 reactie

Tijdens je bezoek aan Ieper heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Ieper!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Main Street Hotel

Hotel Main Street is gevestigd in een monumentaal pand in het stadscentrum van Ieper en beschikt over ruime kamers. Sommige kamers hebben een bubbelbad, een gezellig terras of een flatscreen-tv in de designbadkamer.

Je geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet met lokale vleeswaren, kaas, sappen, mousserende wijn, zelfgebakken brood, rijstpap en fruitsalade. Maar ook een menu met warme gerechten zoals gepocheerde eieren, bloedworst met ajuin en appels kunnen besteld worden. Op warme dagen, kan je terecht op het terras met een kleurrijke tuin. Lekker ontspannen! Meer info en boeken.

  1. B&B Vijverhuis

Het Vijverhuis is een bed & breakfast gelegen op een rustige locatie met uitzicht op een grote vijver. Het ligt op 2 km van het centrum van het historische Ieper. Een plek waar je zalig kan vertoeven terwijl je geniet van een uniek zicht en de ultieme rust.

De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben een uitzicht op de vijver. En op het terras kan je even relaxen in de hot tub. Vergeet dus zeker je zwemgerief niet! Meer info en boeken.

  1. De Heerlyckheid

Op een steenworp van de Menenpoort en het In Flanders Fields Museum vind je het Pension De Heerlyckheid. Op een rustige locatie biedt dit pension aangename, comfortabele kamers met uitzicht op de stad en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten. Er wordt dagelijks een ontbijt geserveerd en in het restaurant kan je genieten van huisgemaakte maaltijden. Meer info en boeken.

  1. Flanders Lodge Hotel

Net buiten Ieper vind je het gezellige familiehotel Flanders Lodge, met een mooi wintertuinrestaurant en de charme van een blokhut. Kom tot rust in een van de eenvoudige, elegante kamers die elk voorzien zijn van moderne faciliteiten en een eigen badkamer.

Je kan lekker dineren in het restaurant met gezellige bar en terras die een warme sfeer biedt. Verder is het hotel een prachtige uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving, met zijn rijke geschiedenis en oorlogsmonumenten. Meer info en boeken.

  1. Vakantiewoning Barak de Vinck

Barak de Vinck is een alternatieve vakantiewoning mét een bijzonder verhaal. Net na de Eerste Wereldoorlog bouwde Baron Gaston de Vinck een betonnen noodbarak om zijn familie bij de terugkeer uit Frankrijk onder te brengen. Exact 100 jaar later werd de barak van Baron de Vinck gerestaureerd en nu kan je er logeren in de sfeer van toen.

De eigenaars van de barak zijn ook de uitbaters van het Hooge Crater Museum, een privémuseum over WOI. Met de plannen en archiefstukken van familie de Vinck, zijn ze er in geslaagd om er een prachtige restauratie van te maken.

Spreekt het jou aan om even te leven als 100 jaar geleden? Boek dan nu vakantiewoning Barak de Vinck en wordt met maximaal 4 personen terug gekatapulteerd naar 1919.

  1. Menin Gate House

Of verblijf in het Menin Gate House. Dit pension ligt aan het kanaal dat de historische stad Ieper omringt en biedt uitzicht op de middeleeuwse Menenpoort. Het vakantiehuis biedt 2 ruime pensions met een volledig uitgeruste keuken, aparte slaapkamers en een eigen badkamer.

De kamers zijn ingericht met zachte kleuren, moderne meubels en houten vloeren. Leuk om te weten is dat de eigenaar heel erg betrokken is bij de Last Post Association en alles rond de WO1. Hij geeft graag zijn eigen input en wijst je de weg in de Ypres Salient. Daarenboven is Menin Gate House omgetoverd in een klein museum. Meer info en boeken.

  1. Hotel New Regina

Verblijf je graag in het centrum van Ieper? Hotel New Regina ligt aan het marktplein in het historische centrum, op een steenworp afstand van het In Flanders Fields Museum en op 400 meter van de Menenpoort. Het driesterrenhotel biedt modern ingerichte kamers met uitzicht op het In Flanders Fields Museum en de Lakenhal.

Je kan de dag beginnen met een gezond ontbijt. In het restaurant kan je genieten van traditionele gerechten en bij mooi weer kan je op het terras genieten van een verfrissend drankje. Meer info en boeken.

  1. B&B Ter Vesten

De gezellige Bed & breakfast Ter Vesten is gevestigd in een voormalige weverij in Ieper en biedt accommodatie met gratis WiFi, en een aangename tuin met een terras. Iedere dag wordt er een uitgebreid ontbijt verzorgd dat is bereid met lokale ingrediënten en zelfgemaakte jam.

Wil je graag 's avonds lekker gaan dineren? Je vindt verschillende restaurants op loopafstand van de B&B. Meer info en boeken.

  1. Hotel O Ieper

Hotel O Ieper ligt midden in het centrum van Ieper, naast het marktplein en de Lakenhalle. Het milieuvriendelijke hotel biedt ruime kamers die voorzien zijn van alle luxe en comfort. Iedere dag wordt er een heerlijk ontbijtbuffet geserveerd in de gemeenschappelijke ontbijtzaal. Het ontbijt omvat koude en warme dranken en biologische en fair trade producten. Meer info en boeken.

  1. Landhuis Eikenburg

Landhuis Eikenburg is een wederopbouwhoeve na de 1ste WO die verschillende bouwelementen uit die tijd benadrukt. Deze authentieke elementen zorgen voor een unieke sfeer, samen met de rustige omgeving tussen de akkerlanden net buiten het centrum van dorpje Boezinge bij Ieper.

Dit landhuis biedt accommodatie voor 10 à 12 personen, verdeeld over 4 slaapkamers en 3 badkamers. De moderne landelijke inrichting, met oog voor detail en het gebruik van natuurlijke materialen en de prachtige tuin laten je helemaal tot rust komen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in de Westhoek met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Westhoek? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Westhoek & Heuvelland met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Westhoek.

Westhoek & Heuvelland

Gratis reisgids Westhoek downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 7 september 2023 - jack schroen

vanuit camping in Ieper was je binnen 10 minuten in de binnenstad waar we de Last Post hebben mogen meemaken een uitzonderlijke mooie ervaring

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?