Libreria Acqua Alta in Venetië: Info voor je bezoek aan deze unieke boekhandel

Volledige reisgids kopen voor € 5

Libreria Acqua Alta in Venetië: Info voor je bezoek aan deze unieke boekhandel

19 maart 2022 in Venetië0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de Libreria Acqua Alta in Venetië

Ben je op zoek naar vakantielectuur? Of ben je benieuwd naar hoe de ‘mooiste boekhandel ter wereld’ eruitziet? Dan mag je de Libreria Acqua Alta in Venetië absoluut niet missen. Boekenwurm of niet, je zal deze bijzondere boekhandel ongetwijfeld weten te appreciëren.

De boeken worden er in badkuipen en zelfs in een gondel te koop aangeboden. Zo ontsnappen ze aan het hoogwater waarmee Venetië af en toe te kampen krijgt. Benieuwd naar deze boekhandel? Lees hier alles over je bezoek aan Libreria Acqua Alta.

Tickets voor je bezoek Venetië + wachtrijen vermijden

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Venice Pass, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer & watertaxi's + toegang tot het Dogepaleis + gondelvaart + de belangrijkste musea. De Venice City Pass is er voor 24u, 48u of 72u (kan je kiezen na het invullen van je datum). Klik hier en boek je Venice Pass online.

Enkel openbaar vervoer boeken? Boek je Vaporetto bootticket voor het openbaar vervoer online.
Wil je liever een cruise doen in Venetië? Bekijk hier het deze rondvaart op het kanaal Grande.

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Venetië. Boek je ticket hier online.

Inhoud artikel

  1. Libreria Acqua Alta: de bijzonderste boekenwinkel van Venetië

Een boekenwinkel bestand tegen hoogwater

In de herfst- en wintermaanden krijgt Venetië doorgaans te maken met overstromingen. Het waterpeil in de kanalen stijgt dan zo hard dat gebouwen en pleinen overstromen. Dat zogenaamde acqua alta (hoogwater) teisterde ook deze boekhandel. Daar vond eigenaar Luigi iets op.

Om het stijgende water te slim af te zijn, heeft hij zijn boekenwinkel volgestouwd met badkuipen, waterdichte bakken, rekken en zelfs een gondel die middenin de boekenwinkel staat te pronken. Zo ontsnappen de boeken aan het water en kunnen klanten het hele jaar boeken komen kopen.

De kleine boekenwinkel Acqua Alta in Venetië ziet er bijzonder charmant uit. Overal waar je kijkt, zie je boeken en hangen er posters, oude landkaarten en andere oude voorwerpen. Achteraan de boekhandel staat een tafeltje dat uitkijkt op het kanaal. Je kan buiten ook een trap van boeken opklimmen om van het uitzicht achter het muurtje te kunnen genieten. Luigi noemt het de mooiste boekhandel ter wereld en we kunnen hem niet tegenspreken.

STADSWANDELING: Met onze stadswandeling door Venetië kom je nog veel meer andere topbezienswaardigheden tegen in Venetië.

  1. Zeg hallo tegen de huiskat van de boekhandel

Tussen alle boten, badkuipen en stapels boeken zal je ook steeds een kat zien rondhuppelen. De kat, soms zijn er zelfs meerdere katten, waakt hier net als eigenaar Luigi over de boeken. Het maakt de boekenwinkel Acqua Alta extra bijzonder. Het voelt hier mede dankzij de katten heel erg huiselijk aan.

  1. Bewonder het enorme aantal boeken

Eerlijk toegegeven: de meeste bezoekers komen hier niet om een boek te kopen. Toeristen komen hier voor de idyllische locatie, de unieke manier waarop de boeken aangeboden worden en de eindeloze mogelijkheden om leuke foto’s te maken, zonder twijfel behoort deze boekhandel tot de verborgen top bezienswaardigheden in Venetië.

Toch kan je hier natuurlijk ook boeken kopen. Je vindt in Acqua Alta niet alleen een behoorlijk aanbod Italiaanse klassiekers en nieuwigheden, maar ook een afdeling met boeken in verschillende talen. Op zoek naar nieuwe vakantielectuur? Dan kan je die hier dus vinden. Naast boeken vind je hier ook prints, posters en souvenirs die je mee naar huis kan nemen.

REISGIDS: Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je citytrip in Venetië? Download dan zeker onze reisgids Venetië en geniet ten volle van je verblijf.

  1. Praktische info voor je bezoek aan Libreria Acqua Alta Venezia

  • De boekhandel Acqua Alta is niet zo gemakkelijk te vinden, maar dat draagt net bij aan het charme ervan.
  • De Libreria Acqua Alta bevindt zich in de Calle Lunga Santa Maria Formosa.
  • Je bereikt deze boekhandel in Venetië het beste door naar de straat Campiello del Tintor te gaan. Daar kan je handgemaakte bordjes zien die je naar de boekhandel sturen.
  • Openingsuren: De boekhandel Acqua Alta in Venetië is elke dag open. Je kan er terecht van 9u tot 20u.
  • Meer info op de website.
  1. Waar overnachten in Venetië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor je vakantie in Venetië? Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Venetië.

  • Venetië: Het 4-sterren Hotel Rialto ligt tegenover de Rialtobrug en biedt kamers aan met een traditioneel Venetiaanse inrichting. Begin je dag op een onvergetelijke manier door buiten op het terras te eten, met een briljant uitzicht op het Canal Grande. Meer info en boeken.
  • Venetië: Genieten van een drankje op terras in hartje Venetië? Bij B&B Ca' San Rocco kan dat! Deze charmante accommodatie is omringd door planten en tuinen: de perfecte plek voor natuurliefhebbers om te ontspannen. Meer info en boeken.
  • Lido: Wandel langs het uitgestrekte strand van het eiland Lido en rust nadien lekker uit in het historische Hotel Byron. Je kan genieten van de schoonheid van de nabijgelegen Venetiaanse lagune, of volledig ontspannen in de smaakvol ingerichte kamers met uitzicht op het terras in de tuin. Meer info en boeken.
  • Burano: Wil je graag op het eiland overnachten? Boek dan een verblijf in het vakantiehuis Night Galleria - bed & art gevestigd in een van de gekleurde huisjes. De accommodatie biedt ook uitzicht op de lagune van Venetië. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?