De mooiste hotels in Sousse + de leukste daguitstappen & tours

De mooiste hotels in Sousse + de leukste daguitstappen & tours

22 mei 2023 in Tunesië1 reactie

In Sousse kan je een uitstekende zon-zee-strandvakantie doorbrengen. Het azuurblauwe water, de stralende zon en de uitgestrekte stranden vormen daar het ideale decor voor. Toch kan je in Sousse ook verschillende interessante bezienswaardigheden bezoeken en in de buurt liggen enkele indrukwekkende historische steden die zeker een bezoekje waard zijn.

Een terroristische aanslag bij Sousse in 2015 zorgde voor een drastische daling in de bezoekersaantallen. Hoewel de toeristen nu stilaan opnieuw beginnen terugkeren, is het er nog steeds veel rustiger dan voorheen.

Hieronder hebben we de mooiste hotels in Sousse op een rijtje gezet en we geven je een overzicht van de leukste daguitstappen vanuit Sousse.

Inhoud artikel

  1. Bezienswaardigheden in Sousse

Sousse staat vooral bekend om zijn prachtige zandstrand Boujaffar, maar er valt ook heel wat cultureel erfgoed te bewonderen. De door UNESCO beschermde medina, opgetrokken in de 9e eeuw, mag je absoluut niet missen. Het is een van de oudste islamitische bouwwerken in heel Noord-Afrika!

In de medina kan je ook het kleine Archeologisch Museum van Sousse bezoeken. Daarnaast moet je ook zeker eens langsgaan bij de stadswallen en de Grote Moskee en ga ook eens de Ribartoren bekijken. Heb je zin om te winkelen? Ga dan naar de sfeervolle markten Souq Er Ribba en Souq El Kayed.

  1. De mooiste hotels in Sousse

2.1. Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse

Het vijfsterrenhotel Mövenpick Resort & Marine Spa Sousse is één van de mooiste hotels van Sousse. Het ziet eruit als een historisch Tunesisch kasteel en werd ook traditioneel ingericht. Er zijn ook verschillende zoutwaterzwembaden en een fitnesscentrum. In de restaurants kan je van verschillende wereldkeukens genieten.

Het hotel biedt ook een uitstekend ontbijtbuffet en er worden verschillende activiteiten en watersporten georganiseerd. Je verblijft er vanaf 87 euro. Boek je kamer online

2.2. The Pearl Resort & Spa

Het hotel The Pearl Resort & Spa in Sousse bevindt zich vlak aan de Middellandse Zee. Er zijn heel wat faciliteiten. Je kan er zwemmen in het binnen- en buitenzwembad, gebruiken maken van het fitnesscentrum en de tuin. Het hotel heeft een privé-strand. Daarnaast kan je er ook eten in het restaurant van het hotel en er wordt elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Je verblijft er vanaf 191 euro. Boek je kamer online

2.3. Marhaba Royal Salem

Ga je met het hele gezin op vakantie naar Sousse? Dan is het hotel Marhaba Royal Salem de ideale keuze. Dit hotel heeft een grote tuin, twee zwembaden met verschillende glijbanen en verschillende sportterreinen. Je kan er volleyballen, basketballen, tennissen en petanque spelen. Er zijn ook twee restaurants, eentje dat internationale gerechten serveert en een ander met Tunesische gerechten. Je verblijft er al vanaf 48 euro. Boek je kamer online

2.4. Hotel Marhaba Beach

Het vijfsterrenhotel Hotel Marhaba Beach heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het hotel heeft twee zwembaden, een fitnesscentrum en een spacentrum. Alle kamers hebben ook een balkon met uitzicht op zee of op de tuin. Er zijn 3 restaurants en 5 bars en elke ochtend krijg je een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. Je verblijft hier al vanaf 48 euro! Boek je kamer online

2.5. Jaz Tour Khalef

Het hotel Jaz Tour Khalef ligt ook vlak aan het strand. Het heeft een modern zwembad met glijbanen en ook een binnenzwembad. De grootste troef van Jaz Tour Khalef zijn de restaurants. Er is een Tunesisch restaurant, een snackbar aan het zwembad, een grill-restaurants, een restaurant in de palmboomtuin en verschillende bars. Je verblijft hier vanaf 90 euro. Boek je kamer online

  1. De leukste daguitstappen vanuit Sousse

3.1. Hammamet

De stranden van Sousse even beu gezien? Ga dan naar het andere strandoord, Hammamet. Deze kuststad is een van de belangrijkste badplaatsen van Tunesië. Het bevindt zich op het zuidoostelijke deel van Cap Bon en staat bekend om zijn uitgestrekte stranden waar ook heel wat watersporten georganiseerd worden.

De grootste trekpleister van de stad is een historische 9e-eeuwse kasbah, een fort met vestingmuren, vanwaar je een prachtig uitzicht op de oceaan hebt. We raden je aan om zeker eens kort halt te houden bij de historische kasbah. Hammamet ligt op een uurtje rijden van Sousse.

In Hammamet kan je mee op een piratenboot om zo de mooie kustlijn te verkennen. Een leuke ervaring!

3.2. Monastir

Monastir is een van die plaatsen die je moet zien om te geloven dat ze echt bestaan. Het is een erg fotogeniek vissersdorpje. Je kan hier wandelen op de gouden stranden, afkoelen in de azuurblauwe zee en de oude gebouwen langs de waterkant bewonderen. Passeer ook zeker eens langs de mooie jachthaven en struin rond op de esplanade van Ribat. Je bent al in Monastir na een half uurtje rijden.

Een andere aanrader is de lokale begraafplaats waar vooral het goudkleurige mausoleum van Habib Bourguiba opvalt. Als je wat extra tijd hebt, beklim dan zeker de toren van Ribat voor een panoramisch uitzicht over de stad en de stranden in de omgeving. Neem ook een kijkje in de nabijgelegen moskee en wandel rond op de geplaveide straatjes van de medina. Daar kan je in de kraampjes op de soeks heerlijke lokale producten kopen.

3.3. Mahdia

Mahdia is een andere populaire toeristische bestemming en staat vooral bekend om zijn prachtige stranden en uitstekende duiklocaties. Daarnaast is vooral de medina van Mahdia is een bezoekje waard. Betreed het oude stadscentrum door onder de versterkte stadspoort Skifa el Kahla te wandelen. Die unieke medina strekt zich uit over een smal schiereiland tot aan de zee. Je kan er ook de vissershaven zien liggen.

In de oude, smalle straatjes vallen vooral de diepgroene deuren op die omzoomd zijn met knap versierde stenen constructies. Om even uit te rusten raden we je aan om iets te drinken op het Caïroplein in de schaduw van de vijgenbomen. Je kan in Mahdia ook het Ottomaanse fort van Borj el Kebir bezoeken, langsgaan bij de lokale begraafplaats of de vuurtoren op de Cap Africa bewonderen. Mahdia ligt op een dik uur rijden van Sousse.

3.5. El Jem

In El Jem (ook El Djem), een voormalige Romeinse stad die toen Thysdrus heette, vind je enkele van de meest indrukwekkende Romeinse overblijfselen van heel Afrika. Dé toeristische trekpleister is het beroemde, 3e-eeuwse amfitheater dat ook een plekje verdiende op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het amfitheater van El Jem is een van de best bewaarde Romeinse stenen ruïnes en is uniek op het Afrikaanse continent.

In de middeleeuwen gebruikten de inwoners van de stad het bouwwerk als een fort en schuilplaats toen de stad aangevallen werd door de Vandalen in 430 en door de Arabieren in 647. Het amfitheater is ook in een aantal films te zien waaronder Monty Python's Life of Brian.

  1. Mis niets van Tunesië met onze gratis reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Tunesië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Tunesië met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen.

Tunesië

Gratis reisgids Tunesië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 10 februari 2020 - joke

ik ben 25 jaar geleden ook in Tunesie geweest maar alles niet gezien en wil graag terug kijken of er veel is veranderd ik heb in de dag tips nog veel leuke uitstapjes gezien en deze ga ik graag onder nemen ik ben benieuwd.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?