7 x mooiste vakantieparken in Schotland: welk park kiezen? Alle info + boeken

Koop de volledige reisgids voor € 10

7 x mooiste vakantieparken in Schotland: welk park kiezen? Alle info + boeken

15 maart 2023 in Schotland1 reactie

Op vakantie in Schotland? Ontdek hier de 7 mooiste vakantieparken in Schotland

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Schotland? Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor het hele gezin? Er zijn ook heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 7 leukste en mooiste vakantieparken in Schotland.

Overzicht mooiste vakantieparken Schotland

VakantieparkBestemming
1. Vakantiepark PiperdamDundee - Oost-SchotlandBekijk prijzen
2. Vakantiepark BrunstonGirvan - Dumfries and GallowayBekijk prijzen
3. Moffat Manor Holiday ParkBeattock - Dumfries and GallowayBekijk prijzen
4. Lochend ChaletsPort of Menteith - Nationaal park Loch Lomond en de TrossachsBekijk prijzen
5. Skeabost View Pods SkyePortree - Isle of SkyeBekijk prijzen
6. Iona PodsIonaBekijk prijzen
7. Loch Monzievaird ChaletsCrieffBekijk prijzen
  1. Vakantiepark Piperdam

Landal Piperdam ligt aan de rand van een weids loch, verscholen in het Schotse platteland. Het vakantiepark bevindt zich in de regio Angus, middenin 200 hectare aan idyllisch platteland. Het park biedt excellente accommodatie voorzien van alle moderne faciliteiten, zodat je ten volle kan genieten van je vakantie in Schotland.

Vervelen zal je hier ook zeker niet. Landal Piperdam beschikt over een uitstekende golfbaan, een grote overdekte speeltuin, boogschiet- en tennisbanen en nog veel meer leuks. Geen zin in iets actiefs of wilje liever wat ontspannen? Wandel dan even de beauty spa binnen of relax in het zwembad of sauna; aan jou de keuze! Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Brunston

Brunston is gelegen in het zuidwesten van Schotland, een van de dunbevolktste regio’s van Schotland. Het vakantiepark Brunston biedt accommodatie in vrijstaande, gezellig ingerichte bungalows en lodges, geschikt voor 2 tot 8 personen. Iedere accommodatie beschikt over een tuintje of een knus terrasje waar je kan genieten van een goed boek in het zonnetje. Wil je graag wat extra luxe? Kies dan voor de bungalow mét bubbelbad.

Na een heerlijke nachtrust de omgeving verkennen? Bezoek de historische kastelen zoals het Culzean Castle of struin door de oude bossen van het Galloway Forest Park (ook wel ‘the Highlands of the Lowlands’ genoemd). Even uitwaaien? Maak dan een mooie wandeling langs de kust en aanschouw indrukwekkende zeekliffen en mooie zandstranden. Meer info en boeken.

  1. Moffat Manor Holiday Park

Moffat Manor Holiday Park ligt in Beattock en biedt ruime stacaravans voorzien van alle moderne gemakken. Zo beschikt iedere caravan over een zit- en eethoek, een keukentje uitgerust met een oven, een magnetron, een broodrooster, een koelkast, een kookplaat en een waterkoker en een klein terrasje. Verder is er ook gratis privéparkeergelegenheid en een kinderspeelplaats bij de accommodatie.

Het vakantiepark bevindt zich in de buurt van een visvijver en een park waar je prachtige wandelingen kan maken. Daarnaast leent de omgeving zich uitstekend om te golfen, fietsen en bergwandelingen te maken. Meer info en boeken.

  1. Lochend Chalets

Lochend Chalets is een prachtig landgoed van 38 hectare in het hart van Loch Lomond and The Trossachs National Park. Verborgen op een rustige hoek van het meer van Menteith, met een spectaculair uitzicht over het water naar Ben Lomond, kan je overnachten in een van de chalets, blokhutten, lodges en cottages aan het water. Deze accommodaties bieden een vredig toevluchtsoord op het platteland.

Het vakantiepark heeft meer dan genoeg te bieden voor een onvergetelijke vakantie in Schotland. Zo is er onder andere een tennisbaan, een speelkamer, een fietspark en je kan er ook roeiboten huren. Wil je graag een daguitstap maken? Lochend Chalets ligt op slechts een uur van Glasgow en Edinburgh. Meer info en boeken.

  1. Skeabost View Pods Skye

Hou je van kamperen, maar wil je lieven geen tent opzetten? Skeabost View Pods is een familiebedrijf op het het platteland van Peiness en biedt unieke accommodatie. Je verblijft er namelijk in prachtige, ruime pods die ideaal zijn voor glamping. Tijdens je verblijf geniet je van de omgeving en de natuur.

De Skeabost View Pods bevinden zich op het platteland, maar toch op slechts 10 minuten rijden van Portree, de hoofdstad van Skye. Het is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen en verkennen van Isle of Skye. Meer info en boeken.

  1. Iona Pods

Ook op het eiland Iona kan je overnachten in knusse pods. De Iona Pods bestaan uit een open ruimte met comfortabele bedden, en zijn voorzien van stopcontacten, een magnetron, een koelkast, een elektrische kookplaat, een waterkoker, keukengerei en bestek. Buiten de pods vind je een picknickbank en een kleine vuurplaats waar je 's avonds gezellig kan samen komen. Oh ja, laten we ook het prachtige uitzicht op het omliggende landschap niet vergeten! De pods liggen op slechts 10 minuten wandelen van de zandstranden en op 12 minuten van de abdij van Iona. Meer info en boeken.

  1. Loch Monzievaird Chalets

Loch Monzievaird Chalets ligt nabij Crieff in de Schotse Hooglanden. Het vakantiepark biedt prachtige vakantielodges rondom het meer (max. 8 personen) voorzien van een volledig uitgeruste keuken, een televisie en een eigen badkamer met een bad. Sommige vakantielodges zijn wat hoger gelegen en bieden schitterend uitzicht over het Loch Monzievaird.

Het park biedt ook verschillende activiteiten zodat je je hier geen seconde zal vervelen. Maak een mooie wandel- of fietstocht in de nabije omgeving, huur een kano en verken het meer of ga vissen. Een ritje met de zipline over het meer mag natuurlijk ook niet ontbreken! Meer info en boeken.

  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 27 januari 2024 - Marco Pieterse

Ziet er duidelijk uit, wij gaan een andere route rijden dan in de gids staat.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?