Ga mee op 9-daagse zomercruise naar Groenland

Ga mee op 9-daagse zomercruise naar Groenland

8 april 2024 in Reisinfo0 reacties

Ga mee op 9-daagse zomercruise en expeditie naar Groenland (van donderdag 8 tem vrijdag 16 augustus 2024). Met een vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq in Groenland.

Eenmaal geland in Groenland ga je door middel van zodiacs aan boord van het prachtige en spiksplinter nieuwe cruiseship Ocean Albatros. Het schip bevat 93 comfortabele kajuiten en 2 restaurants. Wie graag wil ontspannen kan terecht in de bar op het buitendek, in de panoramasauna of in de wellness.

Vanaf hier start je onvergetelijke zomerse Groenland avontuur in het noordpoolgebied. Bewonder de indrukwekkende ijsbergen en de majestueuze Eqi-gletsjer. Bezoek unieke nederzettingen en ontmoet de lokale bevolking, en kom er meer te weten over de gevolgen van het veranderende klimaat.

Deze zomercruise biedt de meest adembenemende manier om Groenland te verkennen, met schilderachtige kustlijnen, kleurrijke huisjes, reusachtige gletsjers, en het schouwspel van walvissen en zeehonden. Ga er wandelen in de ongerepte natuur.

9-daagse expeditie naar Disko Bay en Uummannaq

 • Tijdens je bezoek aan deze nederzettingen kun je de gastvrije Groenlanders ontmoeten en meer te weten komen over de Inuit-cultuur. Je zult ook getuige zijn van de snelle veranderingen in het arctische milieu als gevolg van klimaatverandering.
 • Deze 9-daagse expeditie naar Disko Bay en Uummannaq biedt de kans om de terugtrekkende gletsjers van dichtbij te ervaren en een bezoek te brengen aan het Deense onderzoeksstation op Disko eiland. Het expeditieconcept omvat zodiac-landingen, natuurwandelingen en hoogtepunten zoals de gigantische Eqip Sermia gletsjer en het ijsberghoofdstad Ilulissat.

Na een bezoek aan het noordelijke Uummannaq en het pittoreske Sarfannguit reis je terug naar Kangerlussuaq voor de vlucht naar huis, met een schat aan onvergetelijke ervaringen in Groenland in je bagage.

Inschrijven voor deze reis

Vlucht Kopenhagen naar Kangerlussuaq in Groenland

Bij aankomst in Groenland staat het Albatros-expeditieteam paraat om ons in kleine groepen met zodiacs naar het schip te brengen, dat ongeveer een kilometer buiten de fjord voor anker ligt. Na het inchecken volgt een korte veiligheidsoefening, waarna een heerlijk diner wordt geserveerd in het sfeervolle restaurant. Na de maaltijd begint onze reis door de 160 kilometer lange fjord, op weg naar de open oceaan.

Bezoek aan Sisimiut, de 2de grootste stad van Groenland

Na het ontbijt bereiken we Sisimiut, het op een na grootste stadje in Groenland, met een bevolking van 5.400 inwoners en een rijke geschiedenis die teruggaat tot 2.500 voor Christus. In 1756 stichtte graaf Johan Ludvig Holstein hier een kolonie, die hij "Holsteinsborg" noemde. Het oudste huis in de stad dateert uit 1756 en in de historische wijk zijn herenhuizen uit die periode te vinden. De Blauwe Kerk, gebouwd in 1775, is een cultureel hoogtepunt.

Tegenwoordig is Sisimiut een centrum voor onderwijs en industrie, met een vooraanstaande visverwerkingsfabriek die het merendeel van de visvangst in Groenland verwerkt. Onze stadstour omvat hoogtepunten zoals de historische koloniale wijk, het museum en de prachtige kerk, evenals een bezoek aan het levendige stadscentrum om het moderne leven in Groenland te ervaren. Na de middag vervolgen we onze reis naar het noorden, langs pittoreske fjorden en nederzettingen.

's Avonds varen we voorbij de Sisimiut Isortuat Fjord, de nederzettingen Attu en Ikerasaarsuk in de Nordre Strømfjord en het stadje Kangaatsiaq. Terwijl de heldere nacht aanbreekt, passeren we Aasiaat en varen we de zuidelijke wateren van Disko Bay binnen, op weg naar Disko Island. Dit eiland staat bekend om zijn opvallende, 1.000 meter hoge gelaagde rotsen en markeert ons punt ten noorden van de poolcirkel. Hier kunnen vroege vogels genieten van de betoverende aanblik van ijsbergen die boven de Ilulissat Icefjord uittorenen en lijken te dansen in het koude oceaanwater.

Bezoek aan Qeqertarsuaq op Disko eiland

Ons volgende verblijf brengt ons naar het zuidelijke puntje van Disko-eiland, waar we in een beschermde haven genaamd Godhavn (Deens) of Qeqertarsuaq (Groenlands voor 'Het Grote Eiland') voor anker gaan. Tijdens ons bezoek verkennen we de stad, bezoeken we de achthoekige kerk, bijgenaamd "Gods inktpot", en nemen deel aan een traditionele Groenlandse "kaffemik" - een gezellige bijeenkomst met koffie, cake, dans en muziek.

Groenlandse muziek heeft historische invloeden zoals trommeldansen met qilaat, oorspronkelijk gemaakt van houten frames bedekt met ijsbeerblaas. Het bespelen ervan gebeurde door op het frame te slaan in plaats van op de huid zelf. Deze vorm van entertainment, maar ook voor rituelen en hekserij, werd verboden na de komst van missionarissen en vervangen door psalmen en koorzang. Tegenwoordig wordt trommeldansen bij culturele evenementen en vieringen gebruikt als amusement.

De muziek van Groenland is een boeiende mix van Deense, Inuit, Nederlandse, Schotse, Amerikaanse en zelfs Hawaiiaanse invloeden, die de Vaigat-muzikanten in de jaren 1950 en 1960 inspireerden.

Bezoek aan de Uummannaq fjord met zodiac

Vandaag ontwaken we in het betoverende Uummannaq Fjord, het op één na grootste fjordenstelsel van Groenland, met de indrukwekkende Store-gletsjer die talloze ijsbergen produceert. Onze aanwezigheid hier is uniek, omdat slechts weinigen deze wateren bezoeken.

Onze volgende stop brengt ons naar het pittoreske eiland Akulleq, gelegen naast Storøen en gescheiden door een kleine zeestraat. Dit eiland wordt gekenmerkt door een poolwoestijn met prachtige roodachtige en oranje tinten, die we verkennen tijdens een zodiac-excursie en een korte wandeling. Terug aan boord van ons schip gaan we dieper de fjord in, omringd door ijs. We verkennen de bergachtige landschappen, kronkelende kanalen en betoverende fjorden in een ware expeditiestijl.

Niet ver hier vandaan ligt Qilakitsoq, een historische locatie waar in 1972 acht goed bewaard gebleven mummies uit ongeveer 1450 werden ontdekt en opgegraven. Dit was ooit een winterse nederzetting, waar nog steeds overblijfselen van huizen en graven te zien zijn. Tegen de late avond varen we in de richting van de stad Uummannaq, die we de volgende ochtend zullen verkennen.

Bezoek aan Uummannaq en wandeling door het stadscentrum

Je bent vanochtend wakker geworden in een van de meest zonnige en prachtige regio's van Groenland, op bijna 600 km ten noorden van de poolcirkel. Uummannaq, ook wel de Groenlandse Rivièra genoemd, biedt een droog en stabiel arctisch klimaat met ongeveer 2000 zonuren en 100 mm neerslag per jaar.

Ons schip heeft Uummannaq bereikt, een stad gelegen op een klein eiland en vernoemd naar de indrukwekkende 1.175 meter hoge hartvormige berg die over de stad uitkijkt. De stad biedt prachtige uitzichten op de hoge rotswanden van het eiland, de besneeuwde toppen van het schiereiland Nuussuaq in het zuiden en de fjord. In de fjord drijven ijsbergen majestueus voorbij, voortgedreven door de wind en stroming, dankzij de aanwezigheid van 5 actieve gletsjers op de bodem van de fjord.

Uummannaq werd in 1758 oorspronkelijk gesticht op het vasteland van Nuussuaq, maar werd in 1763 verplaatst naar het nabijgelegen eiland vanwege de gunstigere zeehondenjacht. Tijdens een wandeling door de stad, bezoeken we het historische trein-oliegebouw uit 1860, waar walvis- en zeehondenvet werd opgeslagen. Opmerkelijk is dat de vetverwerking buiten de stad plaatsvond vanwege de sterke geur. Achter het oliedepot bevindt zich een turfhut die tot voor kort nog in gebruik was.

Da afkalvende Eqip Sermia gletsjer, Ilulissat en avondwandeling naar de Sermermiut-vlakte

's Ochtends bereiken we het indrukwekkende Eqip Sermia gletsjer. We lunchen op het zonnedek met uitzicht op dit natuurlijke wonder. Eqip Sermia ligt ongeveer 50 zeemijlen ten noorden van Ilulissat en was de basis van beroemde arctische ontdekkingsreizigers, waaronder de Zwitserse glacioloog Alfred de Quervain, die hier meer dan een eeuw geleden vertrok voor expedities naar de Groenlandse ijskap. We varen zo dicht mogelijk bij de ijsrand, maar houden een veilige afstand om instortende ijsblokken en golven te vermijden die ontstaan door de afkalvende gletsjer.

In de namiddag zetten we koers naar Ilulissat, waar we 's avonds aanmeren en een avondwandeling maken naar de Sermermiut-vlakte. Als het zee-ijs tussen de Ataa fjord en de Eqi gletsjer te dicht is, kan de kapitein een alternatieve route kiezen, bijvoorbeeld een bezoek aan de verlaten kolenmijn in Qullissat of de nederzetting Saqqaq.

Ilulissat - optionele vlucht boven of boottocht naar de Icefjord

Ilulissat, ook wel bekend als 'de ijsberghoofdstad', is strategisch gelegen in Groenland. De stad ontleent haar naam aan het Groenlandse woord voor 'ijsbergen', en dat is geen toeval. De Diskobaai, vlak voor de kust van Ilulissat, is bezaaid met immense ijsbergen die hun oorsprong vinden in de Icefjord, slechts een halfuur wandelen ten zuiden van de stad. Deze majestueuze ijsformaties worden geboren uit de imposante Sermeq Kujalleq-gletsjer, een 10 kilometer brede reus die als de meest productieve gletsjer buiten Antarctica wordt beschouwd. Terwijl de meeste gletsjers met een snelheid van ongeveer een meter per dag afkalven, doet de Ilulissat-gletsjer dit met een ongelooflijke snelheid van 25 meter per dag. De ijsbergen die hij produceert vertegenwoordigen meer dan 10% van alle ijsbergen in Groenland, wat neerkomt op 20 miljoen ton ijs per dag. Dit natuurlijke spektakel heeft ertoe geleid dat de Icefjord op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In de afgelopen 250 jaar heeft Ilulissat gestaag gegroeid en is nu de op twee na grootste stad van Groenland, met meer dan 4.500 inwoners.

Op deze dag kun je deelnemen aan een optionele boottocht naar de Icefjord, die ongeveer tweeënhalf uur duurt en een onvergetelijke kans biedt om het prachtige ijslandschap van dichtbij te ervaren. Voor de avonturiers is er ook de mogelijkheid tot een optionele vlucht over de Icefjord (vooraf te boeken). Houd er rekening mee dat de kosten voor deze boot- en vluchtexcursies niet zijn inbegrepen in de reisprijs. 's Avonds zetten we koers naar het zuiden, weg van de betoverende Disko Bay, en verlaten we de "ijsberghoofdstad" achter ons

De nederzetting van Sarfannguit

We bezoeken de afgelegen nederzetting Sarfannguit, gelegen aan de voet van bergen en gletsjers, met iets meer dan 100 inwoners. Ze leven van jagen, vallen zetten en vissen, met een focus op ridderforel, rendieren en muskusossen. Ondanks de afgelegen locatie van Sarfannguit, is de nabijheid van Sisimiut, de op één na grootste stad in Groenland, binnen handbereik en biedt dit kleine gemeenschap een waardevol economisch voordeel.

Een wandeling door de nederzetting onthult het moderne plattelandsleven in Groenland, waar technologische vooruitgang is doorgedrongen, maar waar tradities en Inuit-erfgoed nog steeds hoog in het vaandel staan. Onze reis vervolgt zich naar de Kangerlussuaq-fjord, ook bekend als Sondre Stromfjord, waar we genieten van panoramische uitzichten op hoge bergen en diepe valleien, vooral in het begin van de fjord.

Kangerlussuaq en optionele sightseeing, terugvlucht naar Kopenhagen

Na een nachtelijke reis door de 160 kilometer lange Kangerlussuaq Fjord, genieten we van een ontbijt aan boord voordat we afscheid nemen van het personeel en aan land gaan met de zodiacs. Kangerlussuaq, vanwege zijn militaire geschiedenis en rol als luchtvaartknooppunt, blijft enigszins geïsoleerd van de rijke culturele tradities van Groenland in vergelijking met andere regio's. Hoewel er nog steeds culturele ervaringen te vinden zijn in Kangerlussuaq, is de natuurlijke omgeving de meest indrukwekkende attractie en vraagt om ontdekt te worden.

Het landschap van Kangerlussuaq is grotendeels gevormd door de laatste ijstijd, ongeveer 18.000 jaar geleden. Het resultaat is zacht glooiende bergen en talrijke smeltwatermeren. Smeltwater van de Groenlandse ijskap stroomt door het poreuze morenelandschap naar de Kangerlussuaq Fjord. Het klimaat wordt beïnvloed door de beschutte locatie tussen de ijskap, fjord en bergen, wat zorgt voor stabiliteit, minimale bewolking en ongeveer 300 heldere nachten per jaar.

De nabijheid van de ijskap en het continentale klimaat spelen een grote rol in de lokale omstandigheden. Dit resulteert in zomers met temperaturen tot 30°C en winters met extreme kou tot -40°C, waardoor Kangerlussuaq het koudste bewoonde gebied van Groenland is. De reis eindigt met een terugvlucht van Kangerlussuaq naar Kopenhagen.

Prijzen voor deze zomercruise naar Groenland

Prijs per persoon
HutcategorieDubbelSingle
Single kajuit met patrijspoort op dek 3 (volzet)Gniet mogelijk€ 6.495
Kajuit met patrijspoort op dek 3 (301, 302) (volzet)G€ 5.495niet mogelijk
Triple kajuit met patrijspoort op dek 3F€ 5.995niet mogelijk
Suite met Frans balkon op dek 7E€ 6.995€ 12.895
Kajuit met patrijspoort op dek 3 of dek 4 (volzet)D€ 5.795€ 10.695
Balkonkajuit op dek 4 of dek 6C€ 6.995€ 12.895
Balkonsuite op dek 4 of dek 6B€ 8.995op aanvraag
Ruime junior suite met balkon op dek 7A€ 9.995op aanvraag
Ruime premium suite nr 420 (Freydis) met balkon en 2 kamers op dek 4PS€ 9.995op aanvraag

Inschrijven voor deze reis

 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum vereist.
 • Covid-19: Momenteel zijn er geen voorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om aan de op dat moment geldende voorwaarden te voldoen. In geval deze reis door Covid-19 niet kan worden uitgevoerd (gesloten grenzen), zal je boeking automatisch worden overgezet naar 2025.
 • NORDIC informeert de klanten over nodige uitrusting en kledij. Er zijn naast degelijke warme kleding, een waterdichte broek en comfortabele schoenen geen andere specifieke vereisten wat kleding betreft. Uitzonderlijke uitgaven zijn niet te verwachten op dit vlak.
 • Betalingsvoorwaarden: 30% voorschot te betalen bij boeking, saldo te betalen 90 dagen voor vertrek.
 • Specifieke annulatievoorwaarden voor deze reis:
  • Van inschrijving tot 180 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom (voorschot)
  • Van 179 tot 90 dagen voor afreis: 70% van de totale reissom
  • Minder dan 90 dagen voor afreis: 100% van de totale reissom

Momenteel zijn de vluchtdetails voor deze reis nog niet gekend. In november 2023 verwachten we de exacte vluchturen te kennen.

Met Joeri Cortens reist een eerste klas natuurgids mee die enorm gefascineerd is door de wilde natuur van het hoge Noorden en het diepe Zuiden.
Overdag vind je hem veelal op zoek naar zeezoogdieren en vogels, die hij graag aan de reizigers toont of kan je je laten meeslepen tijdens één van zijn geanimeerde lezingen.
Sinds 2006 is hij aan de slag als educatief medewerker bij Natuurpunt. Je kent hem van televisieprogramma’s als “Wild van Dieren” of “Het zijn net mensen”.
Op zaterdagmorgen bekijkt hij de actualiteit door een verrassende dierenbril in het Radio 2 programma “De weekwatchers”.

Onderstaande excursies zijn optioneel en dienen vooraf geboekt te worden.

BBQ & TRIP TO THE REINDEER GLACIER, KANGERLUSSUAQ (eerste of laatste dag, naargelang de vluchturen)

De ijskap is een van de grootste attracties van Groenland. Hij bedekt 80% van de oppervlakte van het land, maar de grootte van deze ijsmassa wordt elk jaar kleiner, omdat het meer smelt dan opbouwt. We rijden naar een plek die we Rendiergletsjer noemen, die hoog oprijst als een ijsmuur – op sommige plekken wel 60 meter hoog – en een duidelijk contrast weergeeft tussen land en ijs.

Voordat we aan ons avontuur naar de gletsjer beginnen, genieten we van een heerlijke, traditionele Groenlandse BBQ, bereid met lokale ingrediënten in Roklubben in Kangerlussuaq. Je wordt bediend en zit buiten onder een tent in de frisse lucht.

Na de lunch en een rit van ongeveer 90 minuten bereiken we de prachtige Rendiergletsjer, waar je parallel aan de gletsjerrand omhoog kunt wandelen vanaf de waterval.

De naam is te danken aan de rendieren die hier vaak te zien zijn, maar zelfs zonder de aanwezigheid van de dieren is deze locatie een spektakel van wereldklasse, met talloze fotogenieke landschappen en de kalmte die onze gedachten herleidt tot de ongerepte, smetteloze schoonheid van de natuur.

Tijdens de warme zomermaanden smelten gletsjers deels weg. De structuren kunnen plotseling afkalven en breken. Daarom is het belangrijk om op veilige afstand van de ijsreuzen te blijven.

Ter plaatse zijn er een twintigtal bankjes met tafels en primitieve maar praktische mobiele toiletten. Na enige tijd te genieten van de fascinerende gletsjer, laten we de unieke natuur achter zoals die was toen we er aankwamen: onaangetast, magistraal en onvergetelijk.

Niveau van de excursie: Gemakkelijk

Terrein: Een wat hobbelige tocht over de rotsachtige wegen. Het wandelgebied is ruig en vereist voorzichtigheid en oplettendheid. 2/5 moeilijkheidsgraad

Totale loopafstand: 600 -1500 meter afhankelijk van hoe ver je wilt lopen.

Fotomogelijkheden: Geweldige fotomogelijkheden tijdens de hele tocht

Speciale kleding: Warme en waterdichte kleding, stevige wandelschoenen

Prijs: € 152 per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

SIGHTSEEING, KANGERLUSSUAQ (eerste of laatste dag, naargelang de vluchturen)

In de kleine nederzetting Kangerlussuaq wonen ongeveer 500 mensen, minder dan 1% van de totale bevolking van Groenland, maar door de jaren heen (duizenden zelfs!) hebben de inwoners van Kangerlussuaq een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Groenland.

Het huidige Kangerlussuaq werd voor het eerst opgericht in 1941 als een door de Amerikanen beheerde militaire basis. Toen de militaire basis inactief werd, werden de faciliteiten omgebouwd tot de internationale luchthaven van Groenland. Deze toegenomen toegankelijkheid leidde tot een toename van de populariteit van Kangerlussuaq onder natuurliefhebbers, onderzoekers en avontuurlijke geesten. Vervuld van reislust komen ze naar Kangerlussuaq, geïnspireerd door de unieke omgeving en cultuur.

Tijdens deze excursie horen we fascinerende verhalen over de eerste bewoners van het primitieve Kangerlussuaq maar ook over de betekenis van de nederzetting tijdens de Tweede Wereldoorlog, de Koreaanse en Koude Oorlog en vandaag.

Een van de meest uitgebreide wegennetten van Groenland, die toevallig rond Kangerlussuaq loopt, biedt ons toegang tot verschillende interessante bezienswaardigheden, waaronder panoramische vergezichten vanaf de haven die uitkijkt over de Kangerlussuaq Fjord, de onderzoekersgemeenschap Kellyville en de oude militaire basisfaciliteiten.

Ontdek de verbazingwekkende natuur en wilde dieren van Groenland en krijg meer inzicht in de Groenlandse cultuur en de manier waarop de gemeenschap zich aanpast aan het leven in het noordpoolgebied. Je gids zal zeker verhalen vertellen over de lokale cultuur en de enorme trots die de inwoners van Kangerlussuaq voelen voor hun thuis.

Niveau van de excursie: Gemakkelijk

Terrein: Het wandelgebied is ruig en vereist voorzichtigheid en aandachtig zijn. Het wandeltraject wordt beoordeeld als tussen gemakkelijk en gemiddeld moeilijk.

Totale loopafstand: Ongeveer 600 meter, afhankelijk van hoe ver je wilt lopen.

Duur: Ongeveer 2 uur.

Speciale kleding: Warme en waterdichte kleding, stevige wandelschoenen

Winkelen: Winkels beschikbaar in Kangerlussuaq

Prijs: € 67 per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

BOATTRIP TO THE ICEFJORD (op 14/8, indien gewenst ook combineerbaar met de vlucht)

Op deze dag heb je ook de mogelijkheid om mee te gaan op een boottocht naar de Icefjord. De tocht duurt in totaal ongeveer 2 uur en biedt je de gelegenheid om het prachtige ijslandschap van dichtbij te bekijken.

De tocht is beslist iets bijzonders en een geweldige natuurervaring die je je nog jaren zult herinneren.

Vergeet niet om warme kleren aan te trekken!

Niveau van de excursie: Gemakkelijk

Terrein: Zodiac naar aanlegsteiger, waar we ook aan boord gaan van de boot

Totale loopafstand: N.v.t. – we zijn de hele excursie op de boot

Speciale kleding: Warme en waterdichte kleding

Extra opmerkingen: Als het weer het toelaat, fantastische fotografie mogelijkheden tijdens de tour

Prijs: € 125 per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

ICEFJORD FLIGHT SIGHTSEEING (op 14/8, indien gewenst ook combineerbaar met de boottocht)

Ontdek enorme ijsbergen die naar de monding van de Kangia Icefjord duwen en zich een weg banen naar de Disko Bay.

Bekijk de kleine nederzetting Ilimanaq net ten zuiden van de ijsfjord en als je geluk hebt, kun je op de terugweg naar Ilulissat een glimp opvangen van de vele walvissen in de baai.

We vliegen met Vulcanair Partenavia P68 vliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn ideaal voor rondvluchten. Ze hebben een hoge vleugel en grote ramen bij elke stoel: perfecte omstandigheden om foto’s te nemen en je herinneringen mee naar huis te nemen en je een geweldig zicht te geven op het landschap. De Partenavia kan maximaal 5 passagiers plus de piloot vervoeren.

Niveau van de excursie: Gemakkelijk

Terrein: Zodiac naar ponton aan wal, wandeling over de brug naar de auto die ons naar het vliegveld brengt.

Totale loopafstand: N.v.t. – we zitten de hele excursie in het vliegtuig

Speciale kleding: Warme en waterdichte kleding (alleen aanbevolen voor Zodiac vervoer)

Duur: ca. 40 minuten (vlucht zelf)

Opmerking: We behouden ons het recht voor om de prijs te verhogen als gevolg van de brandstofprijzen.

Prijs: € 443 per persoon. Plaatsen beperkt. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq in economy.
 • Expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie met privé badkamer.
 • Keuze kajuitnummer op basis van beschikbaarheden.
 • Alle maaltijden aan boord.
 • Huiswijn, huisbier en frisdrank tijdens de maaltijd (lunch/diner).
 • Koffie, thee en water gedurende de dag , alsook namiddagsnack.
 • Welkomst- en afscheidsdrink.
 • VIP-pakket voor gasten in premium suite en suites type A en B: onbeperkte toegang tot het specialiteitenrestaurant, welkomstgeschenk bij aankomst (wijn, fruit en gevulde minibar), gratis was- en strijkservice, espressomachine in de kajuit en gratis verzorgingsproducten.
 • Digitaal verslag na de reis met logboek, foto's, overzicht waargenomen dieren en meer.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen.
 • Begeleiding van Nordic aan boord.
 • Uitgebreide reisdocumentatie.
 • Gebruik van de uitgebreide bibliotheek.
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden met fotografieworkshop.
 • Voor de reis wordt een voorvergadering voorzien.
 • Landingen met poolcirkelboten (1 of zelfs 2 per dag!) en activiteiten aan boord en aan land.
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna.
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten.
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis).
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Inschrijven voor deze reis

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering (aangeraden) en bijstandsverzekering (verplicht) - waarbij de minimum dekking voor repatriëring $ 200.000 moet bedragen: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies aan boord zoals kajaktocht (enkel aan boord boekbaar)
 • Een handvol optionele excursies die wel vooraf boekbaar zijn. Voor details zie onderaan bij 'extra info - optionele excursies'
 • Persoonlijke uitgaven aan boord
 • Fooien (14USD per persoon per dag)
 • Aan- en afreispakket Kopenhagen (optioneel):
  - 07/08: Heenvlucht vanuit Brussel of Amsterdam naar Kopenhagen
  - 07/08-08/08 Hotelovernachting Clarion Hotel Copenhagen Airport, inclusief ontbijt
  - 16/08-17/08: Hotelovernachting Clarion Hotel Copenhagen Airport, inclusief ontbijt
  - 17/08: Retourvlucht vanuit Kopenhagen naar Brussel of Amsterdam Prijs per persoon: € 645,- op basis van een tweepersoonskamer en € 875,- op basis van een éénpersoonskamer

Opmerkingen

 • Momenteel is het nog te vroeg om het exacte vluchtschema te kennen. We rekenen erop om voor deze reis rechtstreekse vluchten te kunnen voorzien, zonder extra hotelnachten. Als dit toch niet mogelijk is, zal er een tussenlanding in Kopenhagen zijn met voor en/of na de zeereis een extra hotelnacht. Dit brengt een extra kost met zich mee die nog zal doorgerekend worden. Uitsluitsel hierover in november 2023 wanneer alle vluchten gekend zijn.
 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden.
 • Meertalig reisgezelschap aan boord.
 • Er zijn geen specifieke fysieke vereisten voor deze reis. Een goede gezondheid is wel belangrijk omdat we op erg afgelegen plaatsen komen. Bij twijfel graag steeds contact nemen eerst. De reis is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord tegen betaling geboekt worden.
 • Deze reis is in samenwerking met Nordic, aangesloten bij VVR en het Garantiefonds Reizen

Inschrijven voor deze cruise

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?