Wat mag je niet vergeten als je overnacht op een camping?

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wat mag je niet vergeten als je overnacht op een camping?

17 september 2021 in Reisinfo0 reacties

Uiteraard moet je zeker en vast een tent meenemen naar een camping, maar er zijn ook een aantal praktisch zaken waar mensen niet meteen aan denken wanneer ze gaan kamperen. In deze blog willen we je zo goed mogelijk voorbereiden op je kampeertrip zodat je maximaal kan genieten van je vakantie.

Inhoud artikel

  1. Waslijn en wasknijpers

Vergeet dit absoluut niet! Een waslijn is super handig om natte handdoeken of kleren op te laten drogen. Je hebt vaak op een camping niets meer dan je tent of bungalow en de sanitaire voorzieningen. Logischerwijze is het praktisch niet haalbaar om veel handdoeken mee te nemen en bij het zwemmen en koken maak je veel vuil. Een waslijn hebben om natte handdoeken en/of lakens aan omhoog te hangen maakt je leven op een camping een pak aangenamer. Plus: een koord past perfect in jouw bagage.

Wasknijpers zijn handig voor wanneer je ondergoed nat is geworden, zodat je ook dit kan laten drogen op je waslijn zonder dat deze om de 5 minuten eraf vallen. Ook zijn de handig om een impromptu parasol van een laken te maken of om een open verpakking van eten af te sluiten.

TIP: Download ook zeker onze checklist om op reis te gaan, zo ben je zeker dat je niets vergeet.
  1. Zorg voor verfrissing

Zorg voor extra verfrissing wanneer je op een camping logeert. Slaap je in een tent? Schaf jezelf dan een douchezak aan. Super handig voor als het super warm weer is om jezelf even snel te verfrissen.

Slaap je in een bungalow? Neem dan gewoon een opblaasbaar zwembad mee! Je gaat het jezelf niet beklagen. Heerlijk om rustig in te genieten met een drankje bij warm weer. Ook voor je kinderen is het een super leuke afleiding.

  1. Heb het warm genoeg in de nacht

Onderschat niet hoe koud het kan zijn in een tent in de nacht. Ook al is het overdag heerlijk weer, in de nacht koelt het ferm af, zeker als je in een hooggelegen gebied overnacht. Vergeet dus geen extra truien en warme sokken. Neem ook een warme slaapzak mee die je volledig kan toe ritsen. Vooraf beddengoed kopen is ook een echte aanrader.

Dit zorgt ervoor dat je een extra troef achter de hand hebt voor wanneer het plots een koude nacht wordt. Ook is het perfect om overdag op te picknicken of om een rustig dutje te doen onder een boom.

  1. Stopcontact

Het stopcontact op je camping plaats is voorzien van een ander soort stopcontact dan je kent. Vergeet daarom zeker en vast niet op voorhand een tussenstuk met een verlengkabel aan te schaffen. Op deze manier heb je elektriciteit in je tent of camper.

Ben je dit tussenstuk vergeten? Dan kan je dit hoogstwaarschijnlijk ook kopen op je camping, maar dan wel aan een ferme meerprijs. Een powerbank meenemen voor je gsm is ook altijd erg handig. Met alles op zak, geniet je zeker van een avontuurlijke kampeertrip!

  1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?