Online apps tijdens het reizen

Online apps tijdens het reizen

29 augustus 2022 in Reisinfo0 reacties

Tijdens het reizen wil jij natuurlijk niet de hele tijd aan je telefoon geplakt zijn, maar sommige apps zijn bijzonder handig als je op reis bent. Zo zijn er apps om eenvoudig te navigeren, vliegtickets en hotels te boeken, de lokale valuta in een handomdraai om te rekenen en nog veel meer. Daarom delen wij in dit blog vijf onmisbare reisapps.

Als je in Europa op vakantie gaat en gewoon gebruik kunt maken van je bundel is Google Maps een uitstekende navigatie-app. Het aanbod van providers vergelijken zorgt ervoor dat jij een aanbieder uit kunt kiezen waar je in zoveel mogelijk landen voordelig gebruik kunt maken van je bundel. Ook bespaar je vaak geld door internet en tv vergelijken voor het internetten en tv-kijken thuis, waardoor je sneller (be)spaart voor jouw droomreis. Er zijn ook praktische apps voor offline navigatie, waaronder Maps.me en OsmAnd. Gebruik de navigatie niet alleen om van A naar B te komen, maar bijvoorbeeld ook om leuke adresjes te ontdekken tijdens een interessante stadswandeling.

  1. Vliegtickets boeken

Voor het boeken en beheren van je vliegtickets heb je de keuze uit diverse apps. Op kiwi.com krijg je altijd een goede deal. De app is zeer gebruiksvriendelijk en geeft je ook inzicht in boekingen die je al hebt gemaakt. Ook de app van Skyscanner en de vliegtuigmaatschappij waarmee je jouw tickets hebt geboekt, zijn handig om te installeren. Als je zonder een vastomlijnd plan reist, kun je jouw bestemming op 'overal' zetten, om bestemmingen te vinden waar je goedkoop naartoe kunt vliegen.

  1. Hotels boeken

De apps van Agoda en Booking zijn ideaal om last-minute een hotel mee te boeken. Als je jouw reis van tevoren hebt uitgestippeld en je hotel hebt geboekt met een van deze aanbieders, zie je in de app alle informatie die je nodig hebt. Agoda biedt vaak goede deals en maakt het mogelijk om via de app te sparen voor Agoda-cash voor nog meer voordeel. Booking heeft een loyaliteitsprogramma dat Genius heet. Hiermee krijg je bijvoorbeeld gratis een update of tot wel 20 procent korting op je volgende verblijf.

  1. Valuta omrekenen

Het valt niet mee om te moeten rekenen met een nieuwe valuta. De kans bestaat dat je de eerste paar dagen veel te veel betaalt of een wel zeer genereuze fooi achterlaat bij het personeel. XE Currency converter is een handige app waarmee je snel de koers kunt opzoeken en direct kunt berekenen of die marktkoopman je niet gigantisch aan het afzetten is.

  1. Vertaal-app

Niet overal spreken de lokale inwoners Engels. Om je toch verstaanbaar te kunnen maken is Google Translate een onmisbare app. Deze is zowel on- als offline te gebruiken. Het is niet alleen mogelijk om tekst te vertalen, maar je kunt ook een foto maken van bijvoorbeeld de menukaart. De app zet deze automatisch om in de taal die jij hebt geselecteerd.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?