Hoe Nederlandse TV op vakantie kijken?

Hoe Nederlandse TV op vakantie kijken?

28 oktober 2021 in Reisinfo0 reacties

Wanneer je naar een het buitenland gaat, kan een VPN heel handig zijn. Internet is namelijk niet altijd zo veilig zoals de meeste mensen denken. Het internet zit vol met mensen die baat hebben bij de privé gegevens die jij verstuurt via het internet. Daarom is het gebruik van een VPN geen overbodige luxe, zeker niet op vakantie. Hieronder vind je een uitleg van wat een VPN precies is en 3 voordelen van het reizen met een VPN.

Inhoud artikel

  1. Wat is een VPN?

Voordat we de voordelen van een VPN bespreken, is het handig om eerst te weten wat een VPN precies is. Een VPN, de afkorting van Virtual Private Network, is een versleutelde verbinding tussen jouw apparaat en het internet. De data die jij verstuurt via je telefoon of laptop gaat via een VPN-server de wereld in. De VPN-server houdt je gegevens niet bij en zorgt ervoor dat je een ander IP-adres krijgt. Hierdoor vergroot je je anonimiteit.

  1. Bekijk je favoriete programma’s

Wanneer je in het buitenland bent, moet je niet raar opkijken wanneer je geen Nederlandse programma’s kan terugkijken. Dit heeft namelijk te maken met de uitzendrechten die niet gelden in het land waar je verblijft. Via het IP adres van je apparaat is te achterhalen in welk land je bent. Een VPN kan dit voorkomen. Met een VPN kan je je locatie veranderen naar een ander land en gewoon Nederlandse tv op vakantie bekijken. Als je verbinding maakt met een VPN server die in Nederland staat, lijkt het alsof je in Nederland bent, terwijl je je in werkelijkheid bijvoorbeeld in Azië bevindt.

  1. Veilig gebruik maken wifi hotspots

Naast dat je gemakkelijk Nederlandse TV kan bekijken terwijl je je ergens anders bevindt, is VPN ook heel handig voor serieuzere zaken. Wanneer je in het buitenland bent, zal je geheid gebruik maken van gratis openbare wifi hotspots. Dit is namelijk makkelijk als je even iets wil opzoeken, de route wil vinden, je mail wil checken of even een betaling wil doen. Helaas zijn deze wifi hotspots niet altijd even veilig, zeker niet als je wachtwoorden of financiële gegevens moet versturen.

Omdat er vaak veel mensen zitten op deze wifi hotspots, is het onveilig voor je gevoelige informatie. Naast reguliere gebruikers zitten er ook mensen op deze wifi hotspots die uit zijn op jouw gevoelige informatie. Met een VPN kan je dit risico uitschakelen. Je verbinding is namelijk versleuteld, waardoor zij niks aan je data hebben.

  1. Omzeil de internetcensuur

Met het omzeilen van geografische blokkades kan je niet alleen favoriete programma’s bekijken, maar ook toegang krijgen tot alle sociale media. Het is namelijk in andere landen niet altijd vanzelfsprekend dat je gebruik kan maken van sociale media. In sommige landen worden Amerikaanse websites geblokkeerd.

Denk daarbij aan Facebook, Instagram, Snapchat en zelfs Google. Dit is vaak van toepassing in landen zoals China en Cuba. Wanneer je gebruik maakt van een VPN voorkom je dit probleem. Als je je locatie instelt naar bijvoorbeeld Nederland, kan de overheid jou niet blokkeren. De informatie die je opvraagt is niet te zien voor de overheid, doordat je een VPN gebruikt.

  1. Mis niets tijdens je verblijf op de Griekse Eilanden!

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Griekse Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis reisgids Griekse Eilanden (105 blz.) vol met toeristische info en bezienswaardigheden over 33 Griekse Eilanden (+ GPS coördinaten).

Griekse Eilanden

Gratis reisgids Griekse Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?