De 5 mooiste bezienswaardigheden van Tanzania

Volledige gids kopen voor € 10

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Tanzania

16 augustus 2023 in Reisinfo0 reacties

Tanzania is een prachtig land in Oost-Afrika waar je veel leuke dingen kunt doen. Het is dan ook een populaire bestemming voor vakanties. Het kan wel lastig zijn om te beslissen wat je allemaal wilt doen, omdat er zoveel leuke activiteiten zijn, zoals een safari Tanzania. Hier zijn een paar bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen.

  1. De big five

Als we het over een safari hebben, is het hoogtepunt voor veel mensen het zien van de "Big Five". Naast de leeuw en het luipaard kom je ook langs het kratermeer waar je kraanvogels kunt vinden. Bij het kratermeer zie je ook de indrukwekkende krater van de Ngorongoro vulkaan, waar je nog veel andere dieren kunt spotten. Je kunt deze safari van tevoren regelen via een reisbureau, zodat je je tijdens je vakantie nergens meer zorgen over hoeft te maken.

  1. Tarangire

Als je dol bent op safari's, ben je waarschijnlijk iemand die houdt van de buitenlucht en de natuur. Een geweldige plek die Tanzania te bieden heeft, is het Tarangire National Park. Dit park bevindt zich in het noorden van het land en het landschap is werkelijk prachtig. Langs de Tarangire rivier kun je veel dieren zien, en je zult ook de beroemde oude Baobab bomen tegenkomen. Bovendien is het mogelijk om in dit park te verblijven, wat kamperen een unieke ervaring maakt die je zeker eens wilt proberen.

  1. De Kilimanjaro

Waarschijnlijk heb je er al wel eens over gehoord: de Kilimanjaro. Het is de hoogste berg van heel Afrika en hij bevindt zich gewoon in Tanzania. Alleen dat feit maakt het al de moeite waard om te bezoeken. Het beklimmen van deze berg is misschien uitdagend, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn verschillende routes met verschillende moeilijkheidsgraden, zodat veel mensen het kunnen doen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je met een ervaren gids mee moet gaan. Op die manier kun je deze bijzondere ervaring veilig beleven.

  1. Zanzibar

Zanzibar is een eiland dat ook bij Tanzania hoort en het wordt langzaamaan steeds populairder als vakantiebestemming. Omdat het een eiland is, kun je er veel watersporten doen, zoals duiken en zeilen. Als je geïnteresseerd bent in dit soort activiteiten, is het zeker de moeite waard om erheen te gaan. Voordat je vertrekt, kun je veel informatie vinden over Zanzibar, zodat je goed voorbereid bent. Als je eenmaal hebt besloten om te gaan, kun je binnen de kortste keren ontspannen in een hangmat op het strand en genieten van al het moois dat Zanzibar te bieden heeft.

  1. Stone Town

Tot slot mag je Stone Town niet missen in deze lijst. Naast de natuur heeft deze stad ook veel te bieden en te zien. Het is eigenlijk de meest bezochte plek door toeristen. Je vindt er tal van winkels en bazaars waar je lekker kunt rondstruinen. Bovendien is er prachtige architectuur te bewonderen. De naam "Stone Town" komt van de gebouwen die zijn opgetrokken uit kalksteen, dat vroeger werd gewonnen uit koraalriffen. Eén ding is zeker: je zult je er zeker niet vervelen!

  1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis gids Smartphone fotografie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?