5 x Beste dakkoffer 2024 kopen: wat is een goede dakkoffer? Alle info + kooptips

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x Beste dakkoffer 2024 kopen: wat is een goede dakkoffer? Alle info + kooptips

11 september 2023 in Reisinfo0 reacties

Vertrek je binnenkort op autovakantie? Dan is het verstandig om alvast even na te denken over wat je allemaal nodig hebt. Je moet natuurlijk al die spullen ook ergens kwijt kunnen. Denk je ruimte te weinig te hebben? Dan kan een dakkoffer wel eens van pas komen! Het biedt de mogelijkheid om heel wat extra bagage mee te nemen op vakantie.

Wil jij ook graag een dakkoffer aankopen? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze bij het kopen van een dakkoffer. Daarnaast geven we ook nog enkele kooptips met je mee!

Inhoud artikel

Onze favoriete dakkoffers opgelijst

Het aanbod dakkoffers is enorm en het is niet altijd makkelijk om te weten te komen welke dakkoffer nu precies het beste is. Om je zoektocht iets makkelijker te maken, hebben wij alvast onze favoriete dakkoffers voor je geselecteerd. Of je kan ook altijd het volledige aanbod dakkoffers raadplegen online bij bol.com.

 1. Hapro dakkoffer – Rider 6.4

 • Hapro Rider 6.4 dakkoffer is de grootste van de hele Rider serie en is een stevige en stabiele dakkoffer.
 • Deze dakkoffer is gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat je zorgeloos op vakantie kan vertrekken.
 • Vooral de gemakkelijke en veilige bevestiging maken deze Harper een absolute topper.
 • Je kan de dakkoffer zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant openen en wordt afgesloten door middel van een centrale vergrendeling.
 • Daarbij komt ook nog het gebruik van hoog kwalitatieve materialen, waardoor de koffer tegen alles bestand is.
 • De dakkoffer heeft een inhoud van maar liefst 410 liter en kan maximaal 60 kilogram dragen.
 • Ook is dit item met zijn lengte van 1 meter 92 te gebruiken als skibox.
 • En de vernieuwde semi-gloss touch geeft het geheel een stoere en stijlvolle look!

Kan je haast niet wachten om deze dakkoffer te monteren? Bestel je Hapro Rider nu online!

 1. Dakkoffer Thule Force XT L Black

 • Ook deze versie van de Thule Force is een absolute aanrader.
 • Deze dakkoffer beschikt over een maximaal, efficiënt ruimtegebruik voor een breed scala aan voertuigen.
 • Hij is eenvoudig te monteren dankzij het PowerClick-snelmontagesysteem.
 • De geïntegreerde krachtindicator klikt wanneer de laadbak correct is geplaatst, zodat een snelle en stevige plaatsing verzekerd is.
 • Daarnaast is deze dakkoffer van Thule makkelijk te openen en te sluiten dankzij de LockKnob die ook helpt om schade aan de Thule Comfort Key te voorkomen.
 • De DualSide-opening biedt toegang tot alle delen van de dakkoffer aan beide zijden van het voertuig.
 • De inhoud van deze dakkoffer bedraagt zo’n 450 liter en het laadvermogen kan tot 75 kg.

Benieuwd naar deze dakkoffer? Bestel je Dakkoffer Thule Force XT L nu online.

 1. Farad Dakkoffer N7 680 liter

 • Ben je van plan om extra veel bagage mee te nemen? Dan is deze dakkoffer van Farad echt iets voor jou.
 • De Farad Marlin dakkoffer is met een inhoud van 680 liter de grootste dakkoffer in de serie van de Farad dakkoffers. Met deze dakkoffer ben je er zeker van dat je alles kan meenemen op vakantie.
 • Deze dakkoffer weegt op zich 21 kg, heeft een laadvermogen tot 75 kg en is geschikt voor alle soorten dragers tot een breedte van 8cm.
 • Bovendien kan je de koffer verkrijgen in twee verschillende tinten zwart en grijs. Welke kleur past het best bij jouw wagen?
 • Verder is kan je de dakkoffer openen aan twee zijden en is hij eenvoudig te monteren. Zeer gebruiksvriendelijk dus!

Deze dakkoffer is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Bestel je Farad N7 dakkoffer hier online.

 1. Tesla Model 3 Dakkoffer Yakima Tourcase 400 Liter

 • Rijd je met een Tesla? Dan is deze dakkoffer misschien wel ideaal voor jou.
 • De Tesla Dakkoffer van het merk Yakima behoort namelijk tot de auto accessoires die jouw Tesla voorzien van extra reiscomfort.
 • Of je nu ski’s, snowboards, kinderbuggy’s of kleren wil meenemen op reis, alles is mogelijk.
 • De Dakkoffer Tourcase is eenvoudig te installeren middels klembevestiging zonder dat er beschadigingen optreden.
 • De dakkoffer Tourcase heeft een volume van 400 liter en heeft een maximaal laadvermogen van 75 kg.

Bestel vandaag nog jouw Yakima Dakkoffer Tourcase 400 en maak van jouw Tesla een premium en praktische uitvoering!

 1. Twinny Load RST Dakkoffer 430 liter

 • Ook de Twinny Load RST Dakkoffer zal je wensen vervullen wanneer je op reis gaat.
 • Met een volume van 430 liter en een maximale belastbaarheid van 75 kg levert deze RST topprestaties.
 • De aerodynamische vormgeving van de Twinny Load dakkoffer resulteert in een perfect rijgenot, waarbij het brandstofgebruik nauwelijks wordt beïnvloed.
 • Een hoogwaardige afwerking in de vorm van kras- en UV bescherming geeft de Twinny Load dakkoffer vervolgens een finishing touch.
 • De Twinny Load dakkoffer RST+ 430 combineert kwaliteit met functionaliteit.
 • Bovendien is deze dakkoffer niet alleen gebruiksvriendelijk maar ook budgetvriendelijk!

Vertrek je binnenkort op vakantie en ben je nog op zoek naar een budgetvriendelijke dakkoffer? Bestel je Twinny Load RST Dakkoffer nu online.

 1. FAQ - Veelgestelde vragen over dakkoffers

Wat zijn de voordelen van een dakkoffer?

 • Eerst en vooral, een dakkoffer geeft je de mogelijkheid om die extra spullen mee te kunnen nemen op vakantie.
 • Niet alle voorwerpen passen zo gemakkelijk in de koffer van de wagen, omwille van de grootte, terwijl ze probleemloos in een dakkoffer vervoerd kunnen worden.
 • Het is een handig alternatief voor wanneer je niet met een aanhangwagen wil sleuren.
 • Er zijn bovendien verschillende soorten dakkoffers op de markt. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen kan je de juiste dakkoffer kiezen.
 • Een dakkoffer kan je goed afsluiten waardoor je bagage optimaal beschermd is tegen diefstal en weersomstandigheden.
 1. Welke verschillende soorten dakkoffers zijn er?

De dag van vandaag zijn er verschillende soorten dakkoffers op de markt. Op dit moment zijn de meest voorkomende dakkoffers de bagagebox, skibox en de opvouwbare dakkoffer. We sommen even de eigenschappen van de verschillende soorten dakkoffers op:

 • Skibox: De skibox is een smal, langwerpig model die zo gevormd is dat je hier ski’s, snowboards, stokken en andere benodigdheden in kan opbergen. Ideaal als je vaak gaat skiën maar ook wanneer je op autovakantie vertrekt.
 • Bagagebox: De bagagebox is een vierkant model waar je op een efficiënte manier extra bagage in kwijt kan.
 • Opvouwbare box: Daarnaast heb je ook nog de opvouwbare dakkoffers, de naam alleen al zegt genoeg. Je kan de dakkoffer opvouwen wanneer je deze niet meer nodig hebt. Het nadeel is echter wel, dat hij veel minder stevig is dan de reguliere dakkoffers.
 1. Waarop letten als je een dakkoffer gaat kopen?

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende dakkoffers verkrijgbaar. Welke eigenschappen jouw nieuwe dakkoffer moet hebben, hangt natuurlijk af van jouw wensen, eisen en beschikbare budget. Hieronder lees je alvast meer over de belangrijkste kenmerken van een dakkoffer.

De grootte van de dakkoffer

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg er altijd voor dat het formaat van je dakkoffer bij je auto past. Dat wil zeggen dat de koffer aan de achterkant én aan de voorkant niet te ver mag uitsteken. Over het algemeen geldt dat hij aan de voorkant maximaal tot de voorbumper mag reiken en aan de achterkant maximaal 1 meter mag uitsteken.

Maximale dakbelasting van je auto

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden is de maximale dakbelasting van je auto. De maximale dakbelasting gaat gemiddeld van 50 tot 75 kilogram. Het gewicht van je dakkoffer speelt dus zeker een rol bij het bepalen wat de beste dakkoffer is.

Weet je niet wat de maximale dakbelasting van je wagen is? Je kan deze vaak terugvinden in het specificatieboekje van de auto. Overschrijd je de dakbelasting? Dan loop je het risico een boete te krijgen, want het is wettelijk verboden hierover te gaan.

Inhoud van je dakkoffer

Ook niet onbelangrijk is de inhoud van je dakkoffer. Dit wordt uitgedrukt in liters. Zo heeft het kleinste model een inhoud van ongeveer 250 liter, maar dit kan al snel oplopen tot ongeveer 650 liter. Hoe meer liters, hoe groter de dakkoffer en hoe meer je kwijt kan. Vergeet echter niet dat je de maximale dakbelasting niet mag overschrijden.

Onze tip: Trek je er met 4 personen op uit? Dan kan een hoeveelheid bagage van 100 liter per persoon gerekend worden. Dit zou een bagagebox van 400 liter betekenen.

Gebruiksvriendelijkheid

Wanneer je op vakantie vertrekt, wil je natuurlijk dat alles zo vlot mogelijk verloopt. Daarom is het ook van belang dat alles zo snel mogelijk en eenvoudig verloopt. Zo ook het bevestigen van je dakkoffer op je auto. Het is namelijk erg vervelend om hier uren mee bezig te zijn. Kijk dus op voorhand hoe je de dakkoffer moet bevestigen en ook waar je hem kan openen en sluiten.

Dakdragers

Bijna alle dakkoffers worden bevestigd op een bijhorende dakdrager. Heb je er al een? Dan check je toch best even of de dakkoffer die je van plan bent te kopen hier wel degelijk op past. Heb je nog geen dakdrager? Dan zal je deze ook moeten aankopen. Over het algemeen zijn dakdragers niet zo duur en op veel plaatsen te verkrijgen.

Moet je nog dakdragers aankopen? Bij de specificaties van de dakkoffers wordt aangegeven wat de maximale breedte van een dakdrager is waarop de dakkoffer nog bevestigd kan worden. Met de breedte van de dakdrager wordt de maximale ‘dikte’ van de draagbalk bedoeld.

Nog geen dakdrager? Bestel je dakdragers nu online bij bol.com.

 1. Op zoek naar de beste dakkoffer: welke merken zijn er?

Er zijn diverse merken die een goede dakkoffer op de markt hebben gebracht. Denk hierbij vooral aan merken als Thule, Hapro en Twinny. Natuurlijk is het aan jou om te bepalen welk merk het beste bij je past. Ze hebben namelijk allemaal hun eigen specifieke kenmerken en unieke eigenschappen. Ook kan de prijs voor jou een rol spelen in het aankoopproces. Bekijk dus zorgvuldig alle mogelijkheden vooraleer je de beste dakkoffer aankoopt.

 1. Hoe je dakkoffer bevestigen aan je auto?

Zoals hier boven reeds vermeld heb je voor de bevestiging van je dakkoffer, dakdragers nodig. Zo beschadig je de lak van je auto niet. Soms zitten de dak dragers al standaard bevestigd op je auto, zo niet, dan monteer je deze zelf op het dak van je wagen. Nadien bevestig je hierop de dakkoffer. Dit doe je het best met zijn tweeën, zo’n dakkoffer kan namelijk best zwaar en lomp zijn.

Om stress te voorkomen, vind je hieronder nog enkele tips voor het eenvoudig monteren van je dakkoffer

 • Let goed op de breedte en de hoogte van je dakdrager.
 • Zorg ervoor dat de dakkoffer in het midden op de dakdagers wordt gemonteerd. Het gewicht van de koffer wordt zo het meest gelijkwaardig verdeeld.
 • Monteer de dakkoffer ook zo recht mogelijk. Zo zal de koffer een minimale invloed hebben op het rijgedrag van je auto.
 • Houd bij het monteren rekening met de achterklep van je wagen.
 • Wanneer de dakkoffer bevestigd is, kan je best eerst even een rondje rijden in de buurt. Zo ben je zeker dat hij goed en stevig genoeg bevestigd is.
 • Zorg er best voor dat de lading in je koffer niet heen en weer kan schuiven tijdens het rijden.
 • Ook plaats je best de lichte spullen in je dakkoffer en de zwaardere spullen in de wagen. Zo wordt het zwaartepunt zo laag mogelijk gehouden.
 • Controleer het maximale draaggewicht van het dak van je auto. Dit mag niet overschreden worden want te veel lading kan een grote invloed hebben op het weggedrag van je auto.
 • Niet onbelangrijk: Houd ook rekening met de totale hoogte van je wagen met de bevestigde dakkoffer. Zo kan het, vooral bij een MPV of SUV, zijn dat de maximale hoogte van bijvoorbeeld parkeergarages wordt overschreden.
 1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 150 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Normandië

Gratis reisgids Normandië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?