Bellen en internet in het buitenland: waar moet je aan denken?

Volledige gids kopen voor € 10

Bellen en internet in het buitenland: waar moet je aan denken?

26 februari 2024 in Reisinfo0 reacties

De wereld ontdekken is fantastisch: je maakt kennis met allerlei nieuwe culturen, de verschillende smaken van buitenlandse gerechten en je kunt genieten van al het moois dat andere landen te bieden hebben. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je telefoonabonnement niet altijd hetzelfde werkt in het buitenland. Je wilt natuurlijk wel goed bereikbaar zijn, vooral als je voor je werk naar het buitenland gaat. In dat geval kan het kopen van een esim een uitkomst bieden. Er zijn echter meer dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt bellen en internetten in het buitenland. Daar lees je in dit artikel alles over.

Inhoud artikel

  1. Internationale telefoonabonnement tijdens het reizen

De makkelijkste manier om te kunnen internetten en bellen in het buitenland, is door een speciale prepaid esim voor het reizen aan te schaffen. In plaats van het plastic kaartje dat je normaal gesproken nodig hebt om te kunnen bellen, internetten en sms’en, kun je de sim gewoon downloaden. Zo kan de sim”kaart” dus nooit stuk gaan of kwijtraken. Het voordeel van een esim is dat je hem snel kunt regelen en je niet hoeft te wachten tot hij thuis aankomt. Je kunt hem namelijk makkelijk installeren via de app van je provider. Een ander voordeel hiervan is dat je kunt kiezen voor dual-sim, wat betekent dat je dezelfde simkaart kunt gebruiken voor je privé- en werknummer. Dat is vooral handig wanneer je voor je werk moet reizen, maar ook via je privénummer bereikbaar wilt blijven. Een klein bijkomend voordeel is dat het duurzamer is om geen simkaart te gebruiken, omdat je zo weer een beetje plastic bespaart.

  1. Roamen: wat is het en wat kost het?

Het tweede waar je rekening mee moet houden wanneer je naar het buitenland reist, maar daar ook wilt internetten, bellen en sms’en, is roamen. Roamen werkt als volgt: wanneer je in het buitenland bent en contact wilt maken met het netwerk om te kunnen internetten, maak je eigenlijk verbinding met een lokaal netwerk. Dit netwerk moet verbinden aan het netwerk van jouw provider om je toegang te geven tot het internet. Het maken van deze verbinding heet roaming en daar kunnen behoorlijk hoge kosten aan hangen. In de EU zal je abonnement gewoon hetzelfde zijn als in Nederland, maar buiten de EU niet. Zo kan het internet per MB tot €10 en bellen per minuut tot €3.05 kosten. Het is dus verstandig om een extra bundel voor het land van bestemming aan te schaffen, om extreme kosten te voorkomen.

  1. Minder wifi gebruiken

Het gebruik van een eSim is dus de makkelijkste optie, vooral als je daar een extra bundel bij aanschaft voor het land waar je heengaat. Op die manier kun je aardig wat kosten besparen. Daarbij zijn er andere mogelijkheden voor minder kosten: maak bijvoorbeeld ook gebruik van wifi bij het restaurant waar je verblijft, of bezoek een speciaal wifi café. Op die manier kun je veel kosten besparen, omdat je minder afhankelijk bent van je mobiele abonnement.

  1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis Smartphone fotografiegids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?