Backpacken, de beste tips voor comfortabele outfits

Volledige reisgids kopen voor € 10

Backpacken, de beste tips voor comfortabele outfits

9 februari 2024 in Reisinfo0 reacties

Backpacken? Dit zijn de beste tips voor comfortabele outfits onderweg

Ben je van plan om binnenkort te gaan backpacken? Dan staat jou een mooi avontuur te wachten. Tijdens het backpacken ben je veel onderweg. Des te belangrijker is het dat je jezelf comfortabel voelt. De outfits die je draagt spelen hier een grote rol in. Of je nu een berg gaat beklimmen of door een stad gaat slenteren, comfortabele outfits maken jouw ervaring beter. De beste tips voor comfortabele outfits onderweg? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Inhoud artikel

  1. Neem lichtgewicht kleding mee

Als je jezelf graag comfortabel wilt voelen tijdens het backpacken, dan is het een aanrader om lichtgewicht kleding mee te nemen. Met backpacken heb je vaak een rugzak bij je. Hoe zwaarder de kleding is die je meeneemt, hoe zwaarder ook het gewicht van je rugzak. Dit is niet ideaal als je veel onderweg bent. Het is daarom slim om zoveel mogelijk lichtgewicht materialen mee te nemen.

Denk bij lichtgewicht materialen aan bijvoorbeeld katoen, linnen, polyester en bamboe. Deze materialen zijn ademend en nemen vocht daardoor snel op. Dit zorgt voor een comfortabel gevoel tijdens het backpacken. Neem in ieder geval tops, T-shirts en broeken mee. Ook comfortabel ondergoed is van groot belang. Ben je op zoek naar zacht, ademend en stretchy ondergoed? Dan maak je met bamboe ondergoed een geweldige keuze.

  1. Investeer in comfortabele schoenen

Een andere tip is investeren in goede wandelschoenen. Als je veel onderweg bent en veel moet lopen, is het wel zo fijn als je schoenen lekker zitten. Je moet zien te voorkomen dat je al snel last krijgt van pijnlijke voeten of blaren. Investeer in goede wandelschoenen als je van plan bent om veel te gaan wandelen tijdens je reis. Welke schoenen je ook van plan bent te dragen, het is een aanrader om deze vooraf goed in te lopen.

  1. Denk na over gelaagde outfits

Gelaagde outfits zijn ideaal als je aan het backpacken bent. Met laagjes ben je namelijk in staat om de kleding eenvoudig aan te passen aan verschillende omstandigheden. Is de outfit die je aanhebt te warm? Dan trek je makkelijk iets uit. Als je het te koud hebt, kun je een warm kledingstuk toevoegen. Je weet van tevoren nooit zeker wat het weer doet, dus je kunt jezelf hier maar beter goed op voorbereiden door gelaagde outfits te dragen.

  1. Neem voldoende basics mee

Het is slim om voldoende basics mee op reis te nemen als je gaat backpacken. Denk hierbij aan T-shirts, tops, lange broeken en korte broeken in neutrale kleuren. Basics zijn vaak goed te matchen, waardoor het makkelijk is om outfits samen te stellen. Bovendien kun je basics prima gebruiken om gelaagde outfits te creëren.

  1. Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?