PSG Stadium tour bezoeken? Rondleiding door Parc des Princes: info + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

PSG Stadium tour bezoeken? Rondleiding door Parc des Princes: info + tickets

25 december 2023 in Parijs0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het PSG Stadium in Parijs + waar tickets kopen?

PSG is een club van wereldklasse. Paris Saint-Germain is een vaste partij op grote toernooien en prijkt jaar na jaar bovenaan de Franse competitie. De thuishaven van PSG: het machtige stadion Parc des Princes. Het stadion was het decor van de finale van het EK in 2016 en er hebben ook heel wat wereldartiesten opgetreden.

Je kan het stadion van PSG bezoeken met een gids. Tijdens de rondleiding duik je achter de schermen op plekken waar je anders nooit kan komen. Een must voor voetballiefhebbers in Parijs! Bestel je tickets alvast online.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Het verhaal van het PSG stadion

Het stadion van PSG is een van de bekendste stadia van Frankrijk. Het stadion heet Parc des Princes en werd opgetrokken in 1974. De architect van dienst was Roger Taillibert. Voor voetballiefhebbers is het Parc des Princes een ware voetbaltempel. Het is niet alleen het thuisstadion van het succesvolle PSG, maar ook de finale van het EK in 2016 werd hier gespeeld. Speciaal voor het EK werd het stadion trouwens gerenoveerd. De capaciteit werd opgetrokken van 42 000 naar 51 000 toeschouwers.

Vroeger werd het Parc des Princes ook vaak gebruikt voor concerten van grote wereldsterren. Onder andere Michael Jackson, Coldplay, de Rolling Stones en Metallica hebben hier opgetreden. Ook het merendeel van de Franse interlands werd hier gespeeld, maar die rol heeft het Stade de France even verderop tegenwoordig overgenomen. Daar kunnen meer dan 80 000 voetbalfans plaatsnemen.

  1. Het stadion van PSG in Parijs bezoeken

Je kan het stadion van PSG bezoeken via een officiële rondleiding met een gids. En dat is een hele bijzondere ervaring voor voetbalfans, want je komt op plekken waar je als toeschouwer anders nooit binnen kan.

  • Tijdens de rondleiding door het Parc des Princes krijg je uitleg over PSG en het stadion zelf.
  • Je duikt de gangen van het stadion in en trekt achter de schermen.
  • Je mag binnen in de kleedkamers en kan er naar het plekje van je favoriete speler zoeken.
  • Natuurlijk staat ook de trofeeruimte op het programma en die is heel erg goed gevuld.
  • Je wandelt ook naar de persruimte en daar kan je plaatsnemen op de trainersstoel. Dat levert leuke foto’s op.
  • Daarna gaat het door de spelerstunnel en kom je het grasveld op. Je mag plaatsnemen in de vipboxen en de spelersstoelen, waar ook Messi gezeten heeft dus!
  • Trek de tribunes in en wandel helemaal tot boven.

Afsluiten doe je in de fanshop van Paris Saint-Germain. Je kan er de officiële T-shirts en nog veel meer kopen. Een leuk souvenir voor elke voetbalfan. Er hoort ook een klein museum bij waar je meer leert over de geschiedenis van PSG en hun uitgebreide palmares.

Klik hier om je tickets te bestellen

  1. Of woon een wedstrijd van PSG bij!

Wil je het stadion van PSG ervaren in al zijn glorie? Dan kan je naar een wedstrijd van PSG komen kijken in het Parc des Princes! Plezier en veel ambiance zijn verzekerd en de kans is behoorlijk groot dat PSG de match wint. Daar moet je wel wat geld voor over hebben en je moet ook lang op voorhand boeken om zeker te zijn van een plekje. Hoeveel je betaalt, hangt af van waar je zit in het stadion. Op de officiële website van PSG kan je nagaan wanneer Paris Saint Germain thuis voetbalt.

  1. Waar boek je tickets voor een rondleiding in het PSG Stadion?

  • Tickets voor de rondleiding door het stadion van PSG boek je vooraf online. Bestel je tickets voor het PSG Stadium hier.
  • Je kiest een tijdsslot uit en zorgt dat je even op voorhand bij het stadion bent.
  • De gids wacht je op en in een kleine groep verken je vervolgens alle hoekjes van het Parc des Princes.
  • TIP: Je kan ook een combiticket kopen voor het stadium en een ritje op de hop-on hop-off bus in Parijs. Boek je tickets hier.
  1. Praktische info voor je bezoek aan het PSG Stadium in Parijs

  • Het adres van het stadion is Rue du Commandant Guilbaud, 24. Het bevindt zich vlakbij de stadions voor Roland Garros, ten zuiden van het Bois de Boulogne.
  • De dichtstbijzijnde metrohaltes zijn Exelmans (lijn 9) en de volgende halte Porte de Saint-Cloud (lijn 9).
  • Openingsuren: Je kan de Stadium Tour ieder weekend van 10u tot 17u doen. (Bij wedstrijddagen of de dag na een wedstrijd en tijdens schoolvakanties kunnen de openingsuren afwjken.
  • Meer info op de website.
Download onze reisgids Parijs en mis niets tijdens je verblijf.

Ligging van het PSG Stadium in Parijs op de kaart

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?