Waar overnachten in Nice? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in Nice? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

1 januari 2022 in Nice1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Nice heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Nice.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hôtel Le Royal Promenade des Anglais

Hôtel Le Royal Promenade des Anglais ligt aan de beroemde Promenade des Anglais in Nice is gevestigd in een historisch gebouw. Het hotel biedt ruime kamers die klassiek zijn ingericht en voorzien zijn van een eigen badkamer. Sommige hebben ook een balkon met uitzicht op zee. Dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd en in het restaurant van Hôtel Le Royal Promenade des Anglais worden traditionele en regionale Franse gerechten geserveerd op een van de terrassen die uitkijken op zee. Meer info en boeken.

  1. Palais Saleya Boutique Hôtel

Palais Saleya is gevestigd in een 18e-eeuws gebouw, aan het plein Palais de Justice. Het boetiekhotel biedt zowel hotelkamers als volledig uitgeruste appartementen. Elke kamer of suite, of appartement is voorzien van alle comfort en luxe. Er wordt dagelijks een heerlijk continentaal ontbijt geserveerd.

In de buurt vind je een verscheidenheid aan bars, restaurants en uitgaansgelegenheden. Cours Saleya ligt op 1 minuut wandelen en in 10 minuten loop je naar het uitkijkpunt van het kasteel op de heuvel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Beau Rivage

In het levendige, oude centrum van Nice, vind je Le Beau Rivage. Dit viersterrenhotel zit verborgen achter een elegante 19eeuwse gevel en is een van de eerste hotels in Nice aan zee in het verlengde van de Promenade des Anglais.. Mocht je een kunstliefhebber zijn, dit was de favoriete plek van kunstenaars en intellectuelen uit die tijd als Matisse, Fitzgerald, Nietzsche en Tsjechov.

De kamers en suites van het boetiekhotel combineren comfort en ruimte. De inrichting en decoratie van de kamers zijn typisch voor de Provençaalse streek. In restaurant Les Galets wordt iedere ochtend een heerlijk ontbijtbuffet verzorgd of je kan het ontbijt op verzoek op je kamer reserveren.

Het hotel beschikt ook over een eigen privéstrand. Hier kan je terecht voor een rustig namiddagje in de zon, waterskiën of wakeboarden en 's avonds voor het amusement. Meer info en boeken.

  1. The Originals Boutique, Hôtel Le Seize (Qualys-Hotel)

Dit 3-sterrenhotel is ideaal gelegen in het hart van Nice, op 10 minuten wandelen van de Promenade des Anglais en de stranden, het oude centrum en het winkelgebied. In Hôtel Le Seize werd het contrast tussen de moderniteit en het interieur van het 'Belle-époque'-gebouw goed bewaard. In zowel de kamers als de gangen, de trappen en de ontbijtzaal, hebben enkele studenten van de MJM-Graphic-Design school een sfeer gecreëerd vol dynamiek, met werken tussen popcultuur en straatkunst. En iedere ochtend kan je genieten van een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Best Western Plus Hôtel Massena Nice

Best Western Plus Hôtel Massena Nice is een designhotel in het hart van Nice, op slechts 200 meter van het strand. Het hotel biedt moderne designkamers met airconditioning, een flatscreen-tv en gratis WiFi. Sommige kamers beschikken ook over een balkon of terras met uitzicht op de omgeving! De accommodatie is ideaal gelegen en bevindt zich op 5 minuten lopen van de historische binnenstad van Nice en de tramhalte Massena.

Er wordt elke ochtend een Amerikaans ontbijtbuffet geserveerd in het restaurant van het Massena. Meer info en boeken.

  1. Arome Hotel

Arome Hôtel is een klein, charmant boetiekhotel in een fraai huis uit het begin van 1900. Zonder de ziel en de oude geschiedenis van het hotel te verwaarlozen is het voorzien van een moderne en industriële stijl, met de laatste technologische snufjes. Alle kamers zijn begin 2018 gerenoveerd, hebben een moderne inrichting en hebben alle luxe en comfort dat je maar kan wensen.

Het hotel biedt geen ontbijt aan maar bij aankomst krijg je koffie, thee en een fles mineraalwater aangeboden. Een gedetailleerde uitleg van de stad, haar geheime adressen en haar omgeving word je ook aangeboden zodat je Nice kan ervaren zoals de lokale bevolking. Meer info en boeken.

  1. Mercure Nice Marché Aux Fleurs

Het Mercure Nice Marché aux Fleurs hotel heeft een bijzondere locatie, aan het strand met uitzicht op de Promenade des Anglais. De kamers van het Mercure Nice Marché aux Fleurs zijn ruim en modern. Sommigen hebben ook uitzicht op de historische binnenstad. Er wordt elke ochtend een continentaal ontbijtbuffet geserveerd en er is 24 uur per dag roomservice beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. Hotel So’Co by Happyculture

Hotel So'Co by Happyculture is een 3-sterrenhotel in het stadscentrum van Nice, op slechts 270 meter van het treinstation van Nice en 500 meter van de tramhalte.. Ideaal gelegen om de omgeving te verkennen. De moderne kamers van het So'Co zijn ruim en voorzien van alle comfort. En 's ochtends kan je er voor kiezen of je het continentaal ontbijt ter plekke benuttigd of meeneemt naar je kamer of elder. Meer info en boeken.

  1. Hotel Negresco

Het beroemde Hotel Negresco, dat dateert uit het begin van de 20e eeuw, kijkt uit over het strand en de Promenade des Anglais. Wat dit hotel zo bijzonder maakt is dat in het hele hotel 5 eeuwen aan geschiedenis worden tentoongesteld, van de Louis XIII-stijl tot moderne kunst. Iedere kamer en suite is dan ook ingericht en gepersonaliseerd met uitzonderlijk antiek meubilair en is geïnspireerd op de meest opmerkelijke periodes van Franse kunst.

In het restaurant La Rotonde wordt elke ochtend een vers ontbijtbuffet geserveerd. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar in de bar in Britse stijl, en gastronomische maaltijden worden geserveerd in het restaurant Le Chantecler, dat een Michelin-ster heeft. Dat wordt een culiniaire verwennerij!

Daarboven heb je tijdens je verblijf in Hotel Negresco gratis toegang tot het privéstrand Neptune, waar je heerlijk kan genieten. Meer info en boeken.

  1. Hotel La Villa Nice Promenade

Het elegante La Villa Nice Promenade Hotel geniet van een ideale locatie op een steenworp afstand van de legendarische Promenade des Anglais en de stranden. Dit oude traditionele gebouw heeft nog steeds de charme van vroeger behouden met zijn oude tegels, antieke trappen en hoge plafonds. Uiteraard zijn er doorheen de jaren enkele eigentijdse elementen toegevoegd.

Elke stijlvolle kamer is volledig uitgerust en sommige kamers bieden een balkon met zicht op de omgeving. In de ochtend kan je je verwachten aan een heerlijk ontbijtbuffet. Even een minder drukke dag voor de boeg? Ga dan eventjes genieten in de stijlvolle lounge of op het gemeubileerd terras in de schaduw van een eigen sinaasappelboom. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis rondreis langs de Côte d'Azur

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Côte d'Azur en Marseille met + 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur.

Nice stadswandeling

Gratis reisgids Nice downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 28 augustus 2022 - Els

Door deze tips heb ik kunnen mij. Keuze maken om te boeken! 🔝

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?