11 x mooiste vakantieparken in Nederlands Limburg: Welk park kiezen? Alle info + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 5

11 x mooiste vakantieparken in Nederlands Limburg: Welk park kiezen? Alle info + foto's

4 oktober 2023 in Nederland0 reacties

Weekendje weg met vakantie of vrienden in een leuk vakantiehuis? Ontdek hier de 11 mooiste vakantieparken in Nederlands Limburg

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. Ook Limburg (Nederland) is een prima bestemming voor een weekendje uit te blazen. Er zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 11 leukste en mooiste vakantieparken in Nederlands Limburg.

Overzicht mooiste vakantieparken Limburg (Nederland)

  1. Marina Resort Well

In het noorden van Limburg, op een steenworp van de kronkelende Maas vind je Landal Marina Resort Well. Hier verblijf je direct aan het Leukermeer dat zich leent voor urenlang waterplezier. Deze waterrijke, natuurlijke omgeving nodigt uit tot ontdekken: trek erop uit vanaf de eigen jachthaven van het park naar het aangrenzende Nationaal park de Maasduinen of zet koers over de Maas en verken de omgeving.

Ook op het park zelf zal je je geen minuut vervelen. Bij mooi weer kan je lekker zonnebaden op de zandstranden, een duik nemen in het binnen- of buitenzwembad of allerlei watersporten ondernemen als waterfietsen, wakeboarden of kanovaren. Aan het einde van de dag kan je lekker bijkomen en nagenieten in je luxe appartement of vakantiewoning, met uitzicht op het meer. De accommodaties zijn geschikt voor 2 tot 20 personen en liggen in een heerlijke rustige omgeving. Meer info en boeken.

  1. Vakantie & Resort Leukermeer: luxe jachthaven in Limburg

Gaan varen in Limburg is prachtig, neem je boot mee op vakantie, en meer aan in de mooist gelegen jachthaven in Limburg. Vakantiewoningen aan het water voor korte en lange tochten op de Maas en de aansluitende grote Limburgse plassen. Gezellige chalets, lodges, beachlodges en zelfs floating houses, een ruime jachthaven en héél veel water! Meer info en boeken.

  1. Recreatiepark de Leistert

In het hart van Limburg en grenzend aan de Maas, vind je Recreatiepark de Leistert, een 5-sterren vakantiepark, ideaal is voor een actieve vakantie voor zowel jong als oud! Het park bestaat uit Buitenhof de Leistert met nieuwe luxe vakantiebungalows, en een grote camping. Het aanbod aan accommodaties is hier enorm! Graag verblijven in een authentiek Limburgs boerderijtje, een knusse houten cabin of toch liever in een safaritent? Aan jou de keuze!

Ook aan vermaak is er geen gebrek. Er zijn binnen- en buitenspeeltuinen, sportvelden, een waterspeeltuin, een bowlingbaan, zwembad en een fietscrossbaan. Een recreatieteam staat de hele dag paraat om de kinderen te vermaken. En in de omgeving kan je ook meer dan genoeg zien en doen: ga lekker uitwaaien in het Nationaal Park De Groote Peel, ga shoppen in Designer Outlet in Roermond of bezoek het spannende attractiepark Toverland. Meer info en boeken.

  1. Center Parcs Limburgse Peel

Center Parcs Limburgse Peel ligt midden op de Limburgse Peel, een van de mooiste bosgebieden van Nederland. Het familiepark biedt heel wat faciliteiten om een onvergetelijke vakantie te beleven met het hele gezin. Leef je een dag uit in het subtropisch zwembad Aqua Mundo, daag elkaar uit voor een partijtje squash of tafeltennis of bezoek de bruisende Zomer Hotspot met verschillende zitzakken, picknick-kleedjes en pop-up terras.

Even toe aan ontspanning? Geniet dan enkele uurtjes in de sauna, het Turks Stoombad of het solarium. Sluit je dag af met een lekker dinertje in een van de restaurants in de Market Dome met overweldigende themabuffetten. Meer info en boeken.

  1. Roompot Gulpen

Roompot Gulpen is een fraai gelegen vakantiepark in bosrijke heuvels van Zuid-Limburg. Je verblijft in een van de ruime, moderne themalodges waarvan sommigen beschikken over een eigen bubbelbad. Iedere lodge heeft wel iets unieks, de ene heeft een panorama uitzicht over de omgeving de andere is half in een heuvel gebouwd.

Geniet 's ochtends van een heerlijk ontbijtje op jouw terras en ga nadien op verkenning door het vakantiepark. Kinderen kunnen urenlang plezier beleven in de Kids Club. Spring op de fiets (die je kan huren bij de receptie) of maak een mooie wandeling in het Zuid-Limburgse landschap waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Sta je 's avonds liever niet in de keuken? Kies dan voor een smaakvol diner in Restaurant The Dill of ga voor een take-away. Meer info en boeken.

  1. Dormio Resort Maastricht

Op weekend naar Maastricht? Dan is het Dormio Resort Maastricht misschien wel iets voor jou. Bij het gezellige vakantiepark Dormio Resort Maastricht kan je genieten van totale rust en natuur, op 10 minuten van Maastricht! Maastricht is een heerlijke stad en een perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van Zuid-Limburg.

De vakantiewoningen zijn gebouwd in de oude stijl die zo typerend is voor deze regio. Ieder huisje is zeer eigentijds ingericht en voorzien van alle gemakken, sommige beschikken ook over een sauna en bubbelbad. Maak in je luxueuze, open keuken een heerlijk ontbijtje klaar dat je bij mooi weer kan op eten op het mooie zonneterras. Nadien kan je een wandeling maken door het glooiende Zuid-Limburgse landschap of een bezoekje brengen aan Valkenburg en Gulpen. Meer info en boeken.

  1. Center Parcs het Heijderbos

Center Parcs het Heijderbos bevindt zich - zoals de naam het doet vermoeden - in het Heijderbos, een schitterende groene en bosrijke omgeving in het noorden van Limburg. Het vakantiepark biedt zowel standaard comfort cottages als luxe cottages met sauna en bubbelbad.

Vervelen zal je hier zeker niet met de talloze faciliteiten en activiteiten dat het park organiseert. Waan je tussen de roze flamingo's in de overdekte Jungle Dome, neem een duik in het subtropisch zwemparadijs, glijd van de snelste wildwaterbaan in het waterparadijs, laat je hersenen kraken in de escape room, maak een mooie fiets- of wandeltocht of ga een dagje shoppen in Nijmegen. Meer info en boeken.

  1. Landal Kasteeldomein De Cauberg

Je vindt Landal Kasteeldomein De Cauberg helemaal op de top van de Cauberg. Dit is niet zomaar een vakantiepark, het is een vorstelijke plek in Zuid-Limburg omringd met allerlei karakteristieke, sfeervolle villa’s en appartementen. De accommodaties bieden uitzicht over het glooiende Limburgse landschap en zijn voorzien van alle gemakken. Rust staat centraal in dit vakantiepark en is daarom iets minder geschikt voor gezinnen met kinderen.

Vanaf het vakantiepark wandel je in 5 minuten naar het centrum van Valkenburg. De groene heuvels in de omgeving nodigen je uit voor een prachtige wandeling. Proef het Bourgondische leven in de gezellige stad Maastricht, op slechts 10 kilometer van het vakantiepark. Eerder toe aan wat ontspanning? Dan kan je een daguitstap maken naar het Thermae 2000. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark De Lommerbergen

Vakantiepark Landal De Lommerbergen heeft een schitterende ligging aan de Maas in Limburg. Het park wordt omgeven door een heuvelachtig en bosrijk gebied en nodigt het hele jaar door uit tot vermaak in de buitenlucht. Het bosrijke vakantiepark biedt maar liefst 500 accommodaties. Je verblijft in ruime, modern ingerichte bungalows voorzien van alle luxe en comfort.

Ook kinderen zullen zich hier prima vermaken. Ravotten in het indoorspeelparadijs of plonsen in het subtropisch zwemparadijs met golfslagbad, meterslange glijbanen en het Kids Junglebad. Daarnaast beschikt het park ook over een multifunctioneel sportveld, een klimmuur en bowlingbanen met LED verlichting. Na een leuke dag kan je in de verschillende restaurants proeven van heerlijke bourgondische gerechten. Meer info en boeken.

  1. TopParken – Résidence Valkenburg

TopParken – Résidence Valkenburg bevindt zich in het Geuldal bij Valkenburg. Het is een unieke locatie waar je kan verblijven in gezellige vakantiehuisjes. Het vakantiepark beschikt over diverse faciliteiten zodat je een ontspannen vakantie tegemoet gaat. Zo is er een verwarmd buitenzwembad, diverse speeltuintjes, een gameroom en in de zomerperiode en schoolvakanties is er een animatieteam voor de kids.

Na een heerlijk dagje, kan je aanschuiven in het sfeervolle restaurant in Ibiza-style, met een prachtig uitzicht over het Zuid-Limburgse landschap. Op de menukaart staan enkele streekgerechten, maar je kan er ook terecht voor een kopje koffie met vlaai of een lekker biertje. Meer info en boeken.

  1. EuroParcs Maasduinen

EuroParcs Maasduinen wordt omgeven door het prachtige Limburgse landschap met adembenemende vergezichten, romantische beekjes en glooiende landschappen. Het park biedt verschillende soorten accommodaties. Zo kan je overnachten in de ruime bungalows, chalets, stacaravans en knusse tiny houses. Verder beschikt het park ook over een overdekt zwembad en een fijn restaurant waar je bourgondisch kan genieten.

In de omgeving valt er heel wat te zien en te beleven op gebied van cultuur en historie. Het schitterende Maasdal en de Peel is met haar bossen, heide en vennen de ideale omgeving voor fietsers en wandelaars. Dit is een ideale plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte die je thuis gewoon bent. Meer info en boeken.

Maastricht

Gratis reisgids Maastricht & Valkenburg downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?