Waar overnachten in Haarlem? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in Haarlem? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

12 oktober 2022 in Nederland0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Haarlem heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Haarlem.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel ML

In een prachtig, monumentaal pand aan het Klokhuisplein is sinds 2018 het ML Hotel gevestigd. Dit historisch viersterrenhotel, is gelegen in het stadscentrum van Haarlem en biedt moderne accommodatie. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en de bijzondere historie van het pand is door de jaren heen gekoesterd. Het hotel ademt dan ook de sfeer uit van vroeger, maar dan wel in een moderne, stijlvolle en comfortabele setting.

Restaurant ML bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. Het decor is strak en modern en vormt de ideale achtergrond voor de culinaire prestaties die de chef-koks neerzetten. In de Bistro ML kan je dan weer terecht voor een uitgebreid ontbijt, een heerlijke tas koffie, een lunch, een glaasje wijn met borrelhapjes of voor een diner. Meer info en boeken.

  1. Boutiquehotel Staats

In een voormalig schoolgebouw is sinds 2017 het Boutiquehotel STAATS gevestigd. Het hotel is gelegen aan de rand van het stadscentrum en is een samenwerking van designer Michel Ruijgrok en gastvrijheidsprofessional Claudia van den Berg en dat merk je! Iedere kamer is uniek en alle ruimtes zijn met aandacht voor detail ingericht. Je wordt hier zonder enige twijfel warm ontvangen en je wordt ten allen tijden op je wenken bediend.

Elke ochtend geniet je van een continentaal ontbijt of ontbijtbuffet en in de living room is er koffie, thee en gefilterd water alsook huisgemaakte cake en koekjes te verkrijgen. De living room wordt aanzien als een sfeervolle plek waar gasten kunnen samen te komen. En bij zonnig weer kan je altijd genieten van je kopje koffie in de zonnig gelegen achtertuin. Meer info en boeken.

  1. Van der Valk Hotel Haarlem

Verblijf in het Van der Valk Hotel Haarlem, op slechts 2 kilometer van het stadscentrum. Hier kan je even ontsnappen van alle dagelijkse sleur en de stadsdrukte. Je overnacht in één van de comfortkamers die voorzien zijn van alle luxe en een balkonnetje. Na een goede nachtrust ben je welkom in het Martinus restaurant waar je heerlijk kan ontbijten maar ook heerlijk kan dineren.

Graag nog even relaxen aan de bar? Dat kan! De sfeervolle Birdy's Bar zal je dan ook zeker niet ontgaan met hun opvallende eyecatcher; de goud gekleurde ovale bar met daarboven een 10 meter grote lamp. Bestel een kopje koffie of een heerlijk glaasje wijn en geniet van de sfeervolle open haard en heerlijke lounge die je onmiddellijk een thuis gevoel geven. Meer info en boeken.

  1. Bambu Sleep Boutique (Haarlem)

Te midden van de Grote Markt in het centrum van het historische Haarlem, vind je het Bambu Sleep Boutique. De ruime elegante kamers van Bambu Sleep Boutique zijn voorzien van een tv en een eigen badkamer met een douche en bieden uitzicht over de Grote Markt. Het hotel beschikt ook over een eigen restaurant Bambu Kitchen en Bar, waar je kan genieten van kleine Aziatische gerechten.

Zandvoort en de zandstranden aan de Noordzee bevinden zich op iets meer dan 15 minuten rijden en het treinstation ligt op 10 minuten van het hotel. Meer info en boeken.

  1. City Attic Haarlem

Aan het Klokhuisplein, midden in het historische centrum van Haarlem en met uitzicht op de grote St. Bavokerk, vind je een royaal en elegant ingerichte Bed & Breakfast op loopafstand van alle hectiek die Haarlem zo interessant maakt. Van de pittoreske winkelstraatjes met unieke boetieks, de gouden straatjes, van musea en grachten tot restaurants en cafés.

City Attic Haarlem Bed and Breakfast combineert de intimiteit van een eigen appartement met de luxe van een eigentijds hotel. Het appartement is gevestigd in het karakteristieke monumentaal pand en is voorzien van alle nodige comfort en luxe. Vanop de tweede verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad en geniet je van een sterrenhemel boven je bed. Meer info en boeken.

  1. Anegang Boutique Hotel

Hoeft al die chique poespas niet voor jou? Dan is dit eenvoudige Anegang Boutique Hotel echt iets voor jou. Je logeert in een karakteristiek pand in de historische binnenstad van Haarlem. In een rustige straat, maar toch op loopafstand van de bruisende Grote Markt. Het is een splinternieuw hotel met enkele luxe kamers en een appartement. Wat dit hotel zo uniek maakt, is dat je zelf kan inchecken via een digitaal platform, er is geen receptie en je telefoon is je sleutel! Het geeft je de vrijheid om je dag helemaal in te vullen zoals je dat zelf wilt.

Graag een ontbijtje? Het hotel serveert het ontbijt op een leuke locatie iets verder van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Carlton Square Hotel

Het Carlton Square is een 4-sterrenhotel in het hart van Haarlem en combineert internationale allure met een luxe ambiance en gastvrijheid. Er zijn verschillende type kamers, maar állemaal voorzien van comfort en luxe. Start je dag met een heerlijk uitgebreid ontbijt en kop verse barista koffie en geniet van een afwisselende menu met dagelijks verse en lokale producten in de "Bar & Kitchen Zocher", een populaire locatie. Meer info en boeken.

  1. Hotel Lion D'Or

Hotel Lion D'Or is een klassiek stadshotel en ligt in het centrum, op loopafstand van het marktplein met de bekende Sint-Bavokerk. Hotel Lion d’Or staat bekend als het oudste stadshotel van Haarlem, maar laat dat je niet afschrikken. Het hotel biedt dan ook moderne kamers die voorzien zijn van alle luxe-comfort die je maar kan wensen. Ontbijten doe je in de stijlvolle lounge die ook de rest van de dag ter beschikking staat.

Met het station van Haarlem voor de deur zijn Amsterdam, Schiphol en Zandvoort snel te bereiken, maar ook voor het ontdekken van de stad zelf is de locatie perfect. Meer informatie en boeken.

  1. Brasss Hotel Suites

Brass Hotel Suites is het meest charmante boutique hotel van Haarlem. Dit vijfsterrenhotel is gevestigd in een schitterend Art Deco gebouw uit 1899 en stellen gastvrijheid en een warm welkom voorop. Het boetiekhotel is een ware oase van rust midden in het historische, bruisende Haarlem.

De ruime suites van Brasss Hotel Suites hebben een mooi uitzicht op de Haarlemse binnenstad en zijn voorzien van luxe voorzieningen en een grote badkamer met regendouche. Elke ochtend wordt je wakker met een heerlijk ontbijt dat geserveerd wordt in je suite. Het ontbijt bestaat uit zowel Nederlandse als Britse en Franse ontbijtproducten. Mmmm.. Meer info en boeken.

  1. Haarlem Hotel Suites

In het centrum van Haarlem biedt Haarlem Hotel Suites een oase van rust en comfort. Je verblijft hier in luxe privé appartementen met de exclusieve services van een hotel. Haarlem Hotel Suites biedt moderne, stijlvolle appartementen die volledig uitgerust zijn met alle moderne voorzieningen die je maar wensen kan. Het hotel is gelegen in het centrum dus ideaal om de omgeving te verkennen! Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis wandeling Haarlem

Ontdek het historische centrum van de stad met onze gratis wandelroute Haarlem. Deze route hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist tijdens je bezoek. De route brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Haarlem.

Haarlem

Gratis reisgids Haarlem downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?