Op vakantie naar de Waddeneilanden

11 januari 2024 in Nederland0 reacties

De Waddeneilanden zijn populaire eilanden voor een vakantie in Nederland. En dat is niet voor niets, de eilanden hebben namelijk veel moois te bieden! Van ongerepte natuur tot prachtige grote stranden waar je dagenlang aan kunt genieten. Hieronder vind je inspiratie voor een onvergetelijke vakantie naar de Waddeneilanden!

Inhoud artikel

  1. Een vakantie Waddeneilanden: Bekijk de vuurtorens

Elk Waddeneiland heeft een vuurtoren en het eiland Schiermonnikoog heeft er zelfs twee. Vuurtorens zijn erg indrukwekkend om zowel van ver weg als dichtbij te zien. Tijdens een vakantie naar Ameland kun je bijvoorbeeld de vuurtoren ‘De Bornrif' bekijken. Overnachten op Ameland kan op veel verschillende mooie plekken.

Tijdens je verblijf op het eiland is een bezoekje aan de vuurtoren zeker een aanrader. Deze vuurtoren werd gebouwd in het jaar 1881 en is al erg oud en daarom een bijzonder gebouw om te zien. De vuurtoren is maar liefst 55 meter hoog en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de zee en het eiland.

  1. Ga kamperen op het strand

Tijdens een vakantie op de Waddeneilanden is het natuurlijk leuk om een fijne accommodatie te boeken. Als je wel van een beetje avontuur houdt, kun je het overwegen om te gaan kamperen op een strandcamping. Op een strandcamping kun je terecht voor het kamperen in een tent dicht bij het strand. Zo kun je lopend naar het strand, wat natuurlijk het ultieme vakantiegevoel geeft.

Vaak kun je op een strandcamping ook gewone vakantiehuisjes huren voor als je graag meer luxe wilt. Zeker een aanrader om te overwegen voor tijdens een vakantie Wadden eilanden.

  1. Huur een fiets en ontdek het eiland

Wat is er nou leuker dan het eiland ontdekken op de fiets? De Waddeneilanden zijn bijna allemaal vrij klein en daarom ideaal om te ontdekken met de fiets. Op Schiermonnikoog zijn auto's bijvoorbeeld verboden en kun je je alleen te voet of met de fiets verplaatsen. Dit maakt het eiland de ideale plek voor fietsliefhebbers.

Fietsers krijgen alle ruimte en het eiland is een en al rust. Zo kun je optimaal genieten van de prachtige natuur, de duinen en natuurlijk het strand. Ook op de andere eilanden is het huren van een fiets echt een aanrader. Zo kun je de eilanden op een rustige manier verkennen en heerlijk genieten in de natuur en in de duinen!

  1. Wadlopen

Wadlopen is ook een populaire activiteit voor tijdens een vakantie op een eiland in Nederland. Je kunt er ook zelfs voor kiezen om vanaf het vasteland naar een van de Waddeneilanden te lopen. Dit is echter alleen voor fanatieke en sportieve mensen weggelegd, omdat het best een stuk lopen is over het wad. Je kunt er ook voor kiezen om wat kortere routes te lopen, die toegankelijker zijn voor iedereen.

Een mooie activiteit waar je veel dingen leert over de natuur en de dieren op het wad. Zeker een aanrader voor tijdens een vakantie op de Waddeneilanden!

  1. Schapenkaas proeven op Texel

Texel staat ook wel bekend als ‘schapeneiland’. Op het eiland zijn veel schapenboeren en lopen er veel schapen en lammetjes rond. Over het hele eiland kun je dus genieten van prachtige uitzichten over schapenweiden en velden. Het leuke is dat er ook schapenboeren zijn die schapenkaas maken.

Op het eiland Texel kun je deze schapenkaas proeven en het is zeker een aanrader om dit te doen als je op het eiland bent!
Met al deze inspiratie kun jij vast veel leuke activiteiten plannen voor een vakantie naar de Waddeneilanden.

  1. Mis niets van Texel met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Texel? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Texel met een volledige uitgestippelde rondreis op het eiland, 6 wandelingen + fietsroute. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Texel.

Texel

Gratis reisgids Texel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?